Artikel top billede

Manglende teleinvesteringer vil give problemer: Udlandet overhaler Danmark

En ny undersøgelse viser, at Danmark bliver overhalet af en lang række lande, hvad angår teleinvesteringer i ny teknologi og bedre dækning

Danmark sakker bagud, når det gælder vigtige investeringer i bredbånd- og mobildækning.

Det skriver Finans og refererer til en ny OECD-rapport. Her er Danmark faldet til en 18. Plads med lande som New Zealand, Luxembourg, Norge og Canada i toppen.

I 2011 lå Danmark ellers nummer 8 på listen, men imens den danske telebranche har ligget stabilt på 6-7 milliarder kroner om året på investeringer, har Italien, Slovakiet, Norge og andre investeret massivt. 

Det skræmmer det danske erhvervsliv, som for hvem stabil dækning er livsnødvendigt.

“Virksomhederne har brug for den nyeste og bedste mobil- og bredbåndsteknologi, hvis de skal skabe vækst og innovation i en verden, der bliver mere og mere digital. Hvis andre lande render fra os på teleinfrastrukturen, kan det have konsekvenser for virksomhedernes konkurrenceevne,” siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Finans.

Læs også: Nye trådløse teknologier på vej frem i Danmark: Derfor er der skyhøje forventninger 5G og næste generations WiFi

Finansdirektør hos TDC mener, at branchens manglende investeringer sker på grund af den hårde priskrig mellem teleudbyderne, der har hærget de seneste år, ligesom muligheden for at konkurrenter kan ride med på investeringerne.

“Hvis vi eksempelvis opgraderer vores kabel-tv-net eller lægger fibernet, skal konkurrenterne have adgang til infrastrukturen til en relativ billig pris,” siger Stig Pastwa til Finans.

Regeringen vil inden længe præsentere et udspil til et nyt medieforlig, hvis formål er at fremme investeringer hos telebranchen.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere