Artikel top billede

Manglende teleinvesteringer vil give problemer: Udlandet overhaler Danmark

En ny undersøgelse viser, at Danmark bliver overhalet af en lang række lande, hvad angår teleinvesteringer i ny teknologi og bedre dækning

Danmark sakker bagud, når det gælder vigtige investeringer i bredbånd- og mobildækning.

Det skriver Finans og refererer til en ny OECD-rapport. Her er Danmark faldet til en 18. Plads med lande som New Zealand, Luxembourg, Norge og Canada i toppen.

I 2011 lå Danmark ellers nummer 8 på listen, men imens den danske telebranche har ligget stabilt på 6-7 milliarder kroner om året på investeringer, har Italien, Slovakiet, Norge og andre investeret massivt. 

Det skræmmer det danske erhvervsliv, som for hvem stabil dækning er livsnødvendigt.

“Virksomhederne har brug for den nyeste og bedste mobil- og bredbåndsteknologi, hvis de skal skabe vækst og innovation i en verden, der bliver mere og mere digital. Hvis andre lande render fra os på teleinfrastrukturen, kan det have konsekvenser for virksomhedernes konkurrenceevne,” siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Finans.

Læs også: Nye trådløse teknologier på vej frem i Danmark: Derfor er der skyhøje forventninger 5G og næste generations WiFi

Finansdirektør hos TDC mener, at branchens manglende investeringer sker på grund af den hårde priskrig mellem teleudbyderne, der har hærget de seneste år, ligesom muligheden for at konkurrenter kan ride med på investeringerne.

“Hvis vi eksempelvis opgraderer vores kabel-tv-net eller lægger fibernet, skal konkurrenterne have adgang til infrastrukturen til en relativ billig pris,” siger Stig Pastwa til Finans.

Regeringen vil inden længe præsentere et udspil til et nyt medieforlig, hvis formål er at fremme investeringer hos telebranchen.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere