Artikel top billede

Nu sender dansk advokatfirma opkrævninger til tusindvis af pirat-mistænke internetbrugere

Et danske firma sender i øjeblikket opkrævninger på op til 4500 kroner ud til tusindvis af svenskere, der mistænkes for at være pirater.

I løbet af efteråret har tusindvis af svenskere, der mistænkes for at bryde ophavsretten, modtaget et brev, hvor de mødes af følgende krav:

Betal 4500 svenske kroner indenfor de næste 14 dage eller risiker at blive retsforfulgt.

Det skriver Computerworlds svenske søster-medie, IDG.se.

Brevene er afsendt af det danske advokatfirma Njord Law Firm, og Jeppe Brogaard Clausen, partner i Njord Law Firm, bekræfter overfor IDG.se, at virksomheden har sendt et par tusinde breve ud.

Flere breve på vej

Han oplyser desuden, at han forventer at sende endnu flere breve ud i takt med, at advokatfirmaet modtager endnu flere IP-adresser fra de svenske teleselskaber.

Ifølge IDG.se skriver advokatfirmaet blandt andet følgende i brevene:

“Har du elller andre personer, som eksempelvis børn der bor hjemme, adgang til ovenstående IP-adresse set eller forsøgt at se filmen på det nævnte tidspunkt? Sagen kan løses ved, at du betaler 4500 SEK.”

Læs også: Flere pirat-stævninger på vej i 2017: Sådan arbejder advokaterne bag tusindvis af pirat-trusselsbreve

Danskere har også modtaget opkrævninger

Computerworld har tidligere fortalt, at advokatfirmaet har sendt lignende breve ud til tusindvis af danskere, der fik et tilbud om at indgå et forlig på 1500 danske kroner eller risikere en retssag.

"Vores formål med brevene er at komme i dialog med de folk, som er under mistanke for at have hentet film ulovligt. Du kan kalde det en påmindelse eller en udstrakt hånd om, at de har gjort noget ulovligt, som de måske ikke selv er klar over," forklarerede Jeppe Brogaard Clausen til Computerworld sidste år.

I mindst et af tilfældene er sagen endt i retten. Her vandt advokatfirmaet en sag mod en dansk mand, der ulovligt havde hentet filmen ‘Autómata’ på en fildelingstjeneste.

Manden blev dømt til at betale en erstatning på 6500 kroner plus sagens omkostninger.

Udover Njord Law Firm har advokatfirmaet Opus Law også sendt lignende breve ud til danskere, der er mistænkt for at ulovligt at hente eller dele materiale, der er beskyttet af loven om ophavsret.

Læs også: Har du som uskyldig modtaget brev-anklager om film-pirateri? Sådan her skal du gøre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere