Artikel top billede

Google klar med “Instant Apps” som det næste store skridt mod en fremtid med cloud-apps

I denne uge udsender Google en ny funktion, som gør det muligt at prøve en app, før du bruger dyrebar plads på din smartphone.

I fremtiden bliver det ikke nødvendigt at hente en app, før du skal afvikle den.

Google fremviste tilbage i maj sin plan om såkaldte “Instant apps,” apps der i løbet af få sekunder kan afvikles via Googles cloud, uden først at blive downloadet ned på din telefon, og ved dette års Playtime-event, fortalte Google om, hvordan Instant Apps skal fungere.

Fra denne uge vil Google integrere Instant Apps i sin app-butik, Google Play Store, som en ny “prøv”-knap på udvalgte apps.

Med knappen vil du kunne prøve ikke bare en demo-version af appen, men den fulde app uden begrænsninger. Appen bliver afviklet fra Googles cloud, og kun en meget lille del bliver hentet ned på din telefon.

Instant-apps er fremtiden

En “demo”-funktion er dog kun begyndelsen.

Googles egen vision er, at alle apps en dag vil være tilgængelige som “Instant Apps” eller som apps, der kan downloades, så brugeren selv kan bestemme, om man vil hente den ned eller ej.

Hvis du ligesom journalisten her rejser meget, har du garanteret også en mappe på din telefon med diverse flyselskab-apps, apps til Arlanda- eller Heathrow Express eller en parkerings-app til berlinske parkeringspladser.

Apps som kun bruges i sjældne tilfælde, og som nemt kunne erstattes af Instant Apps, som du først ser igen næste gang, du rejser til den pågældende position.

Instant apps skal give brugervenligheden som en app, men tilgængeligheden som en hjemmeside og med mulighed for at hente appen ned, hvis man benytter den ofte.

Video-tjenesten Vimeo fungerer også som Instant App, så du via en URL oplever en app-lignende brugerflade, hvor du kan se og søge efter videoer, som var det en app. 

Fra torsdag begynder Google at udrulle den nye funktion, og det betyder i første omgang, at du vil kunne prøve et spil som hearthstone, inden du begynder at hente 4 GB data ned på din telefon.

Udviklere kan læse mere om Instant Apps her.

Læs også: Massivt cyberangreb under opsejling: En million organisationer allerede berørt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere