Artikel top billede

Google klar med “Instant Apps” som det næste store skridt mod en fremtid med cloud-apps

I denne uge udsender Google en ny funktion, som gør det muligt at prøve en app, før du bruger dyrebar plads på din smartphone.

I fremtiden bliver det ikke nødvendigt at hente en app, før du skal afvikle den.

Google fremviste tilbage i maj sin plan om såkaldte “Instant apps,” apps der i løbet af få sekunder kan afvikles via Googles cloud, uden først at blive downloadet ned på din telefon, og ved dette års Playtime-event, fortalte Google om, hvordan Instant Apps skal fungere.

Fra denne uge vil Google integrere Instant Apps i sin app-butik, Google Play Store, som en ny “prøv”-knap på udvalgte apps.

Med knappen vil du kunne prøve ikke bare en demo-version af appen, men den fulde app uden begrænsninger. Appen bliver afviklet fra Googles cloud, og kun en meget lille del bliver hentet ned på din telefon.

Instant-apps er fremtiden

En “demo”-funktion er dog kun begyndelsen.

Googles egen vision er, at alle apps en dag vil være tilgængelige som “Instant Apps” eller som apps, der kan downloades, så brugeren selv kan bestemme, om man vil hente den ned eller ej.

Hvis du ligesom journalisten her rejser meget, har du garanteret også en mappe på din telefon med diverse flyselskab-apps, apps til Arlanda- eller Heathrow Express eller en parkerings-app til berlinske parkeringspladser.

Apps som kun bruges i sjældne tilfælde, og som nemt kunne erstattes af Instant Apps, som du først ser igen næste gang, du rejser til den pågældende position.

Instant apps skal give brugervenligheden som en app, men tilgængeligheden som en hjemmeside og med mulighed for at hente appen ned, hvis man benytter den ofte.

Video-tjenesten Vimeo fungerer også som Instant App, så du via en URL oplever en app-lignende brugerflade, hvor du kan se og søge efter videoer, som var det en app. 

Fra torsdag begynder Google at udrulle den nye funktion, og det betyder i første omgang, at du vil kunne prøve et spil som hearthstone, inden du begynder at hente 4 GB data ned på din telefon.

Udviklere kan læse mere om Instant Apps her.

Læs også: Massivt cyberangreb under opsejling: En million organisationer allerede berørt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere