Artikel top billede

Massivt cyberangreb under opsejling: En million organisationer allerede berørt

Et nyt stort cyberangreb er på vej.

Et massivt IoT-botnet er I gang med at blive opbygget, og der er allerede nu over en million organisationer verden over, der er påvirket.

Det fortæller analytikere fra sikkerhedsselskabet Check Point. Du kan læse selskabets tekniske gennemgang her.

Bot-nettet spredes til nye IoT-enheder som forbundne printere, webcams og routere i højere hastighed en set tidligere. Langt hurtigere, og med større potentiel skadesvirkning, end Mirai-botnettet tilbage i 2016.

Mirai lagde dengang blandt andet Netflix og Twitter ned i et koordineret Botnet-angreb.

Stilhed før stormen

De første forsøg på udnytte og rekruttere sårbare IoT-enheder blev først registreret i slutningen af september, og botnettet har allerede inficeret mere end en million organisationer, hvor det bl.a. overtager kontrollen med trådløse overvågningskameraer.

De it-kriminelle har blandt andet udnyttet sårbarheder i webcams firmware til at infiltrere og sprede malware til andre IoT-enheder, som sammen udgør et stærkt angrebsvåben til eksempelvis DDOS-angreb.

Ved at få hundredtusindvis af IoT-enheder til samtidig at sende trafik til en given side eller tjeneste kan bagmændene skade selskaber som Facebook eller offentlige organisationer.

“Vores forskere mener, at vi i øjeblikket oplever stilheden før en endnu kraftigere storm. Den næste “Cyber-orkan er på vej,” skriver Check Point.

Check Point skriver også, at det endnu er uvist, hvem der står bag, men at der er tekniske ligneder med Mirai-botnettet, og at der derfor kan være en sammenhæng.

Læs også: Sikkerhedseksperter: Petya er ikke ransomware, det er meget værre og langt mere alvorligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere