Massivt cyberangreb under opsejling: En million organisationer allerede berørt

Et nyt stort cyberangreb er på vej.

Et massivt IoT-botnet er I gang med at blive opbygget, og der er allerede nu over en million organisationer verden over, der er påvirket.

Det fortæller analytikere fra sikkerhedsselskabet Check Point. Du kan læse selskabets tekniske gennemgang her.

Bot-nettet spredes til nye IoT-enheder som forbundne printere, webcams og routere i højere hastighed en set tidligere. Langt hurtigere, og med større potentiel skadesvirkning, end Mirai-botnettet tilbage i 2016.

Mirai lagde dengang blandt andet Netflix og Twitter ned i et koordineret Botnet-angreb.

Stilhed før stormen
De første forsøg på udnytte og rekruttere sårbare IoT-enheder blev først registreret i slutningen af september, og botnettet har allerede inficeret mere end en million organisationer, hvor det bl.a. overtager kontrollen med trådløse overvågningskameraer. De it-kriminelle har blandt andet udnyttet sårbarheder i webcams firmware til at infiltrere og sprede malware til andre IoT-enheder, som sammen udgør et stærkt angrebsvåben til eksempelvis DDOS-angreb.

Ved at få hundredtusindvis af IoT-enheder til samtidig at sende trafik til en given side eller tjeneste kan bagmændene skade selskaber som Facebook eller offentlige organisationer.

“Vores forskere mener, at vi i øjeblikket oplever stilheden før en endnu kraftigere storm. Den næste “Cyber-orkan er på vej,” skriver Check Point.

Check Point skriver også, at det endnu er uvist, hvem der står bag, men at der er tekniske ligneder med Mirai-botnettet, og at der derfor kan være en sammenhæng.

Læs også: Sikkerhedseksperter: Petya er ikke ransomware, det er meget værre og langt mere alvorligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.