Artikel top billede

Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT
Udgivet 25. oktober 2017 kl. 09.03

Du står midt i den langsomste omstilling, som du fremover kommer til at opleve. Fra nu af, kan jeg garantere, kommer det kun til at gå hurtigere.

Det er en udvikling, som det kan være svært at holde trit med. Men det er virkeligt bekymrende, at alt fra medierne og Hollywood er en slags zombieapokalypse-film. Se bare når Amazon lancerer en selvbetjeningsbutik i Seattle, så handler avisernes overskrifter udelukkende om, at nu forsvinder alle jobs i detailhandlen.

Det farlige er, at når folk ikke har noget at holde fast i eller tro på, så kigger de bagud. De kigger på fortiden efter løsninger. Og jeg tror på at Brexit og Trump repræsenterer en længsel efter fortiden.

Derfor er det vigtigt at fortælle en anden historie om fremtidens muligheder.

Men det sværeste ved at tænke over fremtiden er problemerne som er lige foran os.

Et eksempel er, at der i San Franciscos centrum er rigtigt mange hjemløse på gaderne. Så kan vi tillade at tænke over fremtiden, når vi har problemer lige foran os?

Men jeg tror på, at hvis ikke vi bruger tiden på at tale og overveje andre modeller, så kommer vi aldrig nogen steder.

Rob Nail
CEO & Associate Founder, Singularity University


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.