Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor vil anke dom: Vil ikke udlevere tusindvis af kundeoplysninger til advokater

Telenor har tænkt sig at anke dommen fra retten på Frederiksberg, der giver advokater mulighed for fortsat at tvinge teleselskaberne til at udlevere oplysninger om kunderne.

Teleselskabet Telenor er ikke tilfreds med dommen fra retten på Frederiksberg i sagen om de meget omtalte breve med anklager om pirateri, der er sendt ud til flere tusinde danske internetbrugere.

Rettens afgørelse lyder nemlig, at teleselskaberne Telenor og Telia, der havde indbragt sagen, fortsat skal udlevere kundeoplysninger til de advokater, der efterfølgende sender brevene ud.

"Retten fandt, at rettighedshavernes interesse i at undersøge de omhandlede krænkelser herunder, hvem der står bag disse, derfor måtte veje tungere end den enkelte abonnents interesse i at beskytte sin identitet. Dette gælder også, selv om der måtte være enkelte abonnenter, som kun i mere begrænset omfang har deltaget i krænkelsen," lyder det blandt andet fra de tre dommere, der står bag kendelsen.

Læs mere her: Dom i sagen om trusselsbreve: Teleselskaber skal fortsat udlevere oplysninger til advokater

Telenor undrer sig ifølge Finans over dommen og har tænkt sig at anke den:

“Det er bemærkelsesværdigt, at vi kan have en offentlig debat omkring, hvilke informationer vi som teleselskab skal oplyse til politiet, så de kan bekæmpe alvorlig kriminalitet - mens advokatfirmaer uden videre kan få en dommerkendelse på, at vi skal udlevere tusindvis af navne og adresser,” udtaler Mette Krüger Eistrøm, der er juridisk direktør i Telenor.

Hun oplyser, at Telenor har tænkt sig at anke dommen og forventer at få medhold ved næste retsinstans.

Det bygger Mette Krüger Eistrøm ifølge Finans på, at teleselskaber i både Norge og Sverige tidligere har fået medhold i lignende sager.

Læs også:

Dom i sagen om trusselsbreve: Teleselskaber skal fortsat udlevere oplysninger til advokater

Indsigt: Danske trusselsbreve med anklager om pirateri: Tre centrale pointer om retssagen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere