Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor vil anke dom: Vil ikke udlevere tusindvis af kundeoplysninger til advokater

Telenor har tænkt sig at anke dommen fra retten på Frederiksberg, der giver advokater mulighed for fortsat at tvinge teleselskaberne til at udlevere oplysninger om kunderne.

Teleselskabet Telenor er ikke tilfreds med dommen fra retten på Frederiksberg i sagen om de meget omtalte breve med anklager om pirateri, der er sendt ud til flere tusinde danske internetbrugere.

Rettens afgørelse lyder nemlig, at teleselskaberne Telenor og Telia, der havde indbragt sagen, fortsat skal udlevere kundeoplysninger til de advokater, der efterfølgende sender brevene ud.

"Retten fandt, at rettighedshavernes interesse i at undersøge de omhandlede krænkelser herunder, hvem der står bag disse, derfor måtte veje tungere end den enkelte abonnents interesse i at beskytte sin identitet. Dette gælder også, selv om der måtte være enkelte abonnenter, som kun i mere begrænset omfang har deltaget i krænkelsen," lyder det blandt andet fra de tre dommere, der står bag kendelsen.

Læs mere her: Dom i sagen om trusselsbreve: Teleselskaber skal fortsat udlevere oplysninger til advokater

Telenor undrer sig ifølge Finans over dommen og har tænkt sig at anke den:

“Det er bemærkelsesværdigt, at vi kan have en offentlig debat omkring, hvilke informationer vi som teleselskab skal oplyse til politiet, så de kan bekæmpe alvorlig kriminalitet - mens advokatfirmaer uden videre kan få en dommerkendelse på, at vi skal udlevere tusindvis af navne og adresser,” udtaler Mette Krüger Eistrøm, der er juridisk direktør i Telenor.

Hun oplyser, at Telenor har tænkt sig at anke dommen og forventer at få medhold ved næste retsinstans.

Det bygger Mette Krüger Eistrøm ifølge Finans på, at teleselskaber i både Norge og Sverige tidligere har fået medhold i lignende sager.

Læs også:

Dom i sagen om trusselsbreve: Teleselskaber skal fortsat udlevere oplysninger til advokater

Indsigt: Danske trusselsbreve med anklager om pirateri: Tre centrale pointer om retssagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere