Artikel top billede

Morgen-briefing: Danske Bank-kunder utilfredse med manglende Apple Pay / Også Samsung Pay vil ind i Danmark på et tidspunkt / Atea-retssag fortsætter i dag - afhøring af hovedtiltalte

Danske Bank-kunder utilfredse med manglende Apple Pay. Også Samsung Pay vil ind i Danmark på et tidspunkt. Atea-retssag fortsætter i dag - afhøring af hovedtiltalte. Apple køber ekspert-firma i trådløs opladning. Ny Amazon-plan: Vi stiller pakkerne helt ind i din stue.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske Bank-kunder utilfredse med manglende Apple Pay

Danske Bank-kunder er godt utilfredse med, at de ikke kan få Apple Pay ligesom kunderne i Nordea og Jyske Bank.

Ifølge Ekstra Bladet udtrykker en række kunder utilfredsheden på Danske Banks Facebook-side.

Vi ved jo nok, at lunten ofte er kort, ordvalget kan være ret aggressivt, og armbevægelserne store, når det gælder meningstilkendegivelser på Facebook, men her truer kunder altså ligefrem med at forlade banken, hvis ikke der bliver åbnet for Apple Pay.

Selv meddeler Danske Bank, at banken faktisk tilbyder Apple Pay i UK, men at løsningen ikke tilbydes herhjemme på grund af et ‘forretningsmæssigt fokus.’

“Vi har 3,6-7 millioner brugere (på MobilePay, red.), som vi har en løbende dialog med og mange butikker, der tager imod betaling med MobilePay, som vi selvfølgelig også taler med. Måske hopper vi ombord på Apple Pay senere. Men jeg synes altså heller ikke, det er mærkeligt, at vi gerne vil investere i vores produkt, som vi mener er det bedste på markedet,” siger Danske Banks chef for personal banking, Jesper Nielsen, til avisen.

Også Samsung Pay vil ind i Danmark på et tidspunkt

Samsung vil introducere Samsung Pay i Danmark, efter Apple Pay i tirsdags blev lanceret herhjemme.

Til Børsen siger Oscar Nöjd, ansvarlig for Samsung Pay i Norden, dog, at Samsung Pay ikke bliver introduceret i Danmark i år.

Løsningen blev lanceret i Sverige i slutningen af april.

“Vi ser for øjeblikket på andre nordiske lande, hvor vores undersøgelser viser, at forbrugerne gerne vil erstatte plastikkort med smartphones. Vi har ikke en konkret dato for en dansk lancering, men det bliver ikke i 2017," lyder det fra Oscar Nöjd, ansvarlig for Samsung Pay i Norden til avisen.

Atea-retssag fortsætter i dag - afhøring af hovedtiltalte

Om nogle timer åbner Byretten i Glostrup for det næste retsmøde i den store Atea-bestikkelsessag. 

Der er afsat i alt 32 retssdage til sagen, og dagens retsmøde er det andet i rækken.

Vi forventer, at i hvert fald nogen af de syv tiltalte vil blive afhørt i dag.

De tiltalte har været beskyttet af navneforbud i to år, men Østre Landsret besluttede for to uger siden at ophæve navnebeskyttelsen. 

Dermed stod det klart, at de syv tiltalte hører hjemme i den absolutte top af den danske it-branche.

Det kan du læse mere om her: Det står klart nu: Atea-sagens hovedtiltalte er fra den absolutte top af den danske it-branche

Computerworld er tilstede i retten, hvorfra vi vil live-rapportere hele dagen, så stay tuned på denne kanal.

Apple køber ekspert-firma i trådløs opladning

Og mere Apple: Selskabet køber det new zealandske firma PowerbyProxi, som ikke mange har hørt om herhjemme.

Opkøbet er alligevel interessant, da PowerbyProxi er specialiseret i teknologier til trådløs opladning og ejer hundredevis af patenter inden for dette område - og inden for alle størrelsesordener.

Blandt andet har selskabet udviklet et modulært 100W system til trådløs opladning, som angiveligt har et energitab på blot 10 procent i overførslen.

Til den lokale avis Stuff.co.nz siger Apple-chef Dan Riccio, at PowerbyProxi er en ‘fantastisk tilføjelse i Apples bestræbelser på at skabe en trådløs fremtid.’

Ny Amazon-plan: Vi stiller pakkerne helt ind i din stue

Amazon har netop lanceret løsningen Amazon Key, som skal gøre det muligt for brugerne at fjernkontrollere adgangen til deres hjem. 

Ideen er, at brugerne fra deres smartphones skal kunne udstede midlertidige adgangskoder til venner, bude og andre, så de kan åbne døren til hjemmet og eksempelvis stille pakker inden for fremfor at lade dem stå på dørtrinet med risiko for at blive stjålet.

Med i løsningen følger både en lås og et kamera, der anvendes til at tjekke, hvem der banker på.

“Det her er ikke et eksperiment for os. Dette er et central element i ‘the Amazon shopping experience fremover,” lyder det fra Peter Larsen, der er vp for såkaldt delivery technology i Amazon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere