Artikel top billede

Nordea vil fyre tusindvis af ansatte efter gigantisk satsning på it og digitalisering

Nordea har investeret milliarder i it og digital transformation. Nu gør finanskoncernen klar til at fyre tusindvis af medarbejdere.

Finanskoncernen Nordea har i flere år investeret massivt i it og digital transformation. Det har båret frugt, så nu skal der afskediges medarbejdere.

Det fremgår af Nordeas netop offentliggjorte regnskab for årets tredje kvartal.

Administrerende direktør Casper von Koskull udtaler i forbindelse med regnskabet:

“Vi er næsten to år inde i transformationen af Nordea. Da investeringerne begynder at levere, er det tid til at gå i gang med den næste fase, hvor vi mener, at vi strukturelt kan nedbringe omkostninger og øge effektiviteten.”

Læs også: Magtfuld organisation kræver klar besked: Hvor mange jobs bliver udslettet af kunstig intelligens?

I selve kvartalsregnskabet lyder det videre i ledelsesberetningen:

“Indtil nu har vi foretaget en signifikant opbygning af vores kompetencer inden for compliance og risk management funktioner og har investeret i teknologi i form af den grundlæggende bank-platform, digital banking og it-hygiejne.”

“Denne del af vores rejse har været dyr og har resulteret i en stigning i vores langsigtede omkostninger. Mange af disse investeringer var ikke en del af den originale planlægning i 2015,” skriver Nordea, der dog samtidig glæder sig over, at investeringerne “bestemt har gjort banken mere robust og agil.”

Vil skære 6.000 stillinger bort

Derfor er det nu også blevet tid til at tage hul på næste fase i transformationen, lyder det fra Nordea:

“Denne transformation kræver et skift i kompetencer blandt vores medarbejdere. Derudover planlægger vi, for at sikre den langsigtede konkurrenceevne, at reducere antallet af medarbejdere og konsulenter med mindst 6.000, hvoraf cirka 2.000 er konsulenter.”

Nordea-koncernen har i dag lige under 32.000 ansatte.

Mens en del medarbejdere nu står til at miste jobbet, så finder der samtidig også mange nyansættelser sted i Nordea - og her er det ikke mindst på it-fronten, der opgraderes.

Mobilbank og kunstig intelligens

Nordea forventer, at man over de kommende år vil kunne opnå nye stordriftsfordele og en enndu mere effektiv og automatiserede drift.

Blandt andet fremhæver banken i regnskabet også brugen af kunstig intelligens:

“Brugen af kunstig intelligens vil forbedre kundeoplevelsen. En kundeservice-chatbot blev præsenteret i Norge i september og er blevet tilgået mere end 7.000 gange og har svaret på over 10.000 spørgsmål fra både personlige kunder og virksomhedskunder,“ lyder et konkret eksempel fra Nordea.

Banken fremhæver også mobilbanken og mobilbetalinger som digitale succeshistorier, der er med til at gøre bankens drift mere effektiv og forbedre kundeoplevelsen.

Læs også:

Her er planen: Nordea pumper fem milliarder kroner i ny it

Se listen: De 10 teknologier med størst betydning i de kommende år - betyder store forandringer i din virksomhed

Magtfuld organisation kræver klar besked: Hvor mange jobs bliver udslettet af kunstig intelligens?

TDC mister CIO - skifter til it-topstilling i Nordea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere