Artikel top billede

Voldgiftsag spænder ben for NNIT's vækst: “Forliget er lagt bag os, men det er da drønærgerligt, for det påvirker jo vores tal for tredje kvartal ganske dramatisk"

Et forlig i en voldgiftsag sætter markante aftryk i selskabets regnskab for tredje kvartal, der skuffer topchef Per Kogut.

NNI har på de sidste kilometer i tredje kvartal fået en stor sten i skoen. 

I fredags indgik virksomheden et forlig med regionernes indkøbsselskab Amgros, og den sag koster virksomheden 33 millioner kroner på den primære drift. 

Det kan du læse mere om her: NNIT indgår forlig i voldgiftsag med regionerne efter flere års uenighed om omstridt medicin-system

Og selv om forliget først blev indgået i fredags, så påvirker det altså regnskabet for tredje kvartal, som NNIT fremlagde torsdag morgen

“Forliget er lagt bag os, men det er da drøn-ærgerligt, for det påvirker jo vores tal for tredje kvartal ganske dramatisk, og det er med til at gøre, at tredje kvartal isoleret set er utilfredstillende. Det spiller en enorm rolle,” siger administrerende direktør Per Kogut til Computerworld. 

NNIT havde efter eget udsagn fornemmelsen af, at virksomheden havde en god sag, og derfor er forliget ikke blevet indgået tidligere.

Sagen blev indledt i 2012 og blev i 2014 til et decideret slagsmål om leveringe af it-systemet Apoto, der skulle erstatte 10 decentrale systemer og 1.500 brugere i regionerne 'en ensartet og moderne it-løsning,' som det hed dengang.


Trækker den forkerte vej

Alt i alt kommer NNIT ud af tredje kvartal med en omsætningsvækst på 2,1 procent. 

I selskabets egen meddelelse noterer NNIT sig også, at det har gjort ondt på tallene med forliget på de 33 millioner kroner. 

“Vi er kede af, at vi ikke holder den organiske vækst på helt på niveau. Jeg er jo en ambitiøs mand, så jeg så gerne, at alle de fire halvlege, man spiller i et regnskabsår, kommer som perler på en snor. Det er ikke tilfældet med tredje kvartal, men samlet set for de første ni måneder, er vi stadigvæk inden for skiven,“ siger Per Kogut. 

Læs mere om NNIT her: Novo Nordisks betydning for NNIT's omsætning falder: "Vi fik jo en brat opvågning sidste sommer"

De skuffende tal for årets tredje kvartal betyder også, at man hos NNIT er under et vist pres i årets sidste måneder, hvis vækstambitionerne skal indfries. 

NNIT har som udgangspunkt en ambition om, at levere 10 procents vækst på toplinjen og fem procent på bundlinjen. 

Og selvom topchefen stadig mener, at de regnskabsmæssige tal for årets første ni måneder er "inden for skiven", så erkender han, at der er lidt mere pres på end normalt. 

“Et fjerde kvartal er altid hektisk. Der bliver løbet stærkt, og der er fokus på både top og bund. Det er klart, at hvis alt havde været snorlige, og vi havde været foran med syv mål, så kunne vi tage det lidt mere afslappet. Så der er lidt mere pres på og mere fokus på, at fjerde kvartal skal sidde i skabet.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere