Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

NNIT indgår forlig i voldgiftsag med regionerne efter flere års uenighed om omstridt medicin-system

NNIT har efter flere års problemer indgået forlig med regionernes datterselskab Amgros om leveringen af it-systemet Apoto.

NNIT er nødt til at sænke forventningerne til hele årets resultat som følge af et forlig, som selskabet i sidste uge indgik med regionernes it-selskab Amgros i den langvarige sag om levering af it-systemet Apoto, der skulle erstatte det mere end 15 år gamle it-system Apovision.

Apoto-systemet skulle anvendes til at centralisere sygehusenes medicin-indlkøb.

Partnerne indgik en fire-årig aftale om levering af systemet helt tilbage i sommeren 2011. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Det nye system skulle ersatte 10 decentrale systemer og give 1.500 brugere en ‘ensartet og moderne it-løsning,’ som det hed dengang.

Apoto var baseret på SAP og skulle integreres med sygehusenes EPJ-systemer.

Flere ordrer

Der var dengang lagt op til, at aftalen med Amgros, der står for regionerns medicin-indkøb, skulle åbne døren for yderligere offentlige ordrer for NNIT.

Men Amgros var ikke tilfreds med leverancen og indledte en sag mod NNIT i 2014, hvor NNIT blev opsagt som leverandør.

Amgros mente dengang, at leverancen var præget af forsinkelser og mangler og røg ud i et større slagsmål med NNIT, der ellers som selskab altid har været interesseret i rolig fremfærd i forhold til kunderne.

“Parterne er uenige om, hvorvidt systemet er defekt eller ej, hvem der er ansvarlig for forsinkelserne og dermed også om retfærdiggørelsen af opsigelsen,” skrev NNIT i årsrapporten for 2016 om voldgiftssagen.

Parterne indledte derfor en voldgiftssag - dengang NNIT’s første af slagsen.

Det er denne sag, der nu er nået til en afgørelse.

Koster 33 millioner kroner på driften

I en udsendt meddelelse skriver NNIT, at selskabet vil ‘foretage en engangs-tilbageførsel af omsætning på 33 millioner kroner, hvilket påvirker resultat af primær drift negativt med 33 millioner kroner.”

Det er noget mindre end NNIT’s oprindelige forventninger til sagen.

I årsregnskabet for 2016 vurderede NNIT nemlig, at voldgiftssagen ville ‘enten reducere eller øge driftsresultatet i niveauet minus 87 millioner kroner til 55 millioner kroner.’

Dengang gjorde NNIT desuden opmærksom på, at voldgiften tidligst ville kunne nå til en afgørelse i begyndelsen af 2018.

NNIT og Amgros har ikke nogen kommentarer til forliget, da har aftalt ikke at sige noget.

Komplicerede tvister

Sagen er blot endnu én i rækken af komplicerede tvister mellem it-leverandører til det offentlige og de offentlige kunder. Ikke mindst en række store tvister med KMD i centrum har vakt en del opsigt i de senere år og kostet KMD dyrt - både økonomisk og på omdømme-siden.

Netop offentligheden om sagerne har placeret direktør Eva Berneke i et dilemma.

Det kan du læse mere om her: KMD står i et slemt dilemma: Nu er der fri bane for de vrede kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere