Artikel top billede

NNIT indgår forlig i voldgiftsag med regionerne efter flere års uenighed om omstridt medicin-system

NNIT har efter flere års problemer indgået forlig med regionernes datterselskab Amgros om leveringen af it-systemet Apoto.

NNIT er nødt til at sænke forventningerne til hele årets resultat som følge af et forlig, som selskabet i sidste uge indgik med regionernes it-selskab Amgros i den langvarige sag om levering af it-systemet Apoto, der skulle erstatte det mere end 15 år gamle it-system Apovision.

Apoto-systemet skulle anvendes til at centralisere sygehusenes medicin-indlkøb.

Partnerne indgik en fire-årig aftale om levering af systemet helt tilbage i sommeren 2011. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Det nye system skulle ersatte 10 decentrale systemer og give 1.500 brugere en ‘ensartet og moderne it-løsning,’ som det hed dengang.

Apoto var baseret på SAP og skulle integreres med sygehusenes EPJ-systemer.

Flere ordrer

Der var dengang lagt op til, at aftalen med Amgros, der står for regionerns medicin-indkøb, skulle åbne døren for yderligere offentlige ordrer for NNIT.

Men Amgros var ikke tilfreds med leverancen og indledte en sag mod NNIT i 2014, hvor NNIT blev opsagt som leverandør.

Amgros mente dengang, at leverancen var præget af forsinkelser og mangler og røg ud i et større slagsmål med NNIT, der ellers som selskab altid har været interesseret i rolig fremfærd i forhold til kunderne.

“Parterne er uenige om, hvorvidt systemet er defekt eller ej, hvem der er ansvarlig for forsinkelserne og dermed også om retfærdiggørelsen af opsigelsen,” skrev NNIT i årsrapporten for 2016 om voldgiftssagen.

Parterne indledte derfor en voldgiftssag - dengang NNIT’s første af slagsen.

Det er denne sag, der nu er nået til en afgørelse.

Koster 33 millioner kroner på driften

I en udsendt meddelelse skriver NNIT, at selskabet vil ‘foretage en engangs-tilbageførsel af omsætning på 33 millioner kroner, hvilket påvirker resultat af primær drift negativt med 33 millioner kroner.”

Det er noget mindre end NNIT’s oprindelige forventninger til sagen.

I årsregnskabet for 2016 vurderede NNIT nemlig, at voldgiftssagen ville ‘enten reducere eller øge driftsresultatet i niveauet minus 87 millioner kroner til 55 millioner kroner.’

Dengang gjorde NNIT desuden opmærksom på, at voldgiften tidligst ville kunne nå til en afgørelse i begyndelsen af 2018.

NNIT og Amgros har ikke nogen kommentarer til forliget, da har aftalt ikke at sige noget.

Komplicerede tvister

Sagen er blot endnu én i rækken af komplicerede tvister mellem it-leverandører til det offentlige og de offentlige kunder. Ikke mindst en række store tvister med KMD i centrum har vakt en del opsigt i de senere år og kostet KMD dyrt - både økonomisk og på omdømme-siden.

Netop offentligheden om sagerne har placeret direktør Eva Berneke i et dilemma.

Det kan du læse mere om her: KMD står i et slemt dilemma: Nu er der fri bane for de vrede kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere