Artikel top billede

TDC hårdt udfordret på erhvervsmarkedet: Udsigt til nyt kæmpetab

TDC’s erhvervsforretning står til at få en iskold dukkert med det kommende regnskab.

TDC Groups erhvervsforretning bliver ved med at volde telekoncernen store problemer. Og der er ikke tegn på, at udfordringerne er ved at være forbi, for faktisk står TDC Erhverv til at få en iskold dukkert i næste uge.

Det vurderer Morten Imsgard, teleanalytiker i Sydbank, i en analyse forud for TDC’s regnskab for årets tredje kvartal.

Konkret forventer Sydbank, at næsten en femtedel af omsætningen i TDC Erhverv vil være forsvundet.

“Vi ser et omsætningsfald på hele 19,0 procent i 3. kvartal 2017,” lyder det i analysen fra Sydbank, hvorefter Morten Imsgard uddyber:

“Salgsudviklingen inden for fastnettelefoni og internet er markant negativ i øjeblikket. Derudover påvirker salget af TDC Hosting også negativt inden for internetforretningen.”

“Vi ser en samlet omsætning på 1.021 millioner kroner i 3. kvartal 2017. Vi ser en EBITDA-margin på 58,5 procent i 3. kvartal 2017, hvilket svarer til et fald på 0,3 procentpoint i forhold til 3. kvartal 2016.”

Netop TDC Erhverv kunne tidligere på måneden meddele, at 50 medarbejdere er blevet fyret, og at man samtidig genopliver det gamle NetDesign-brand.

Læs også: TDC Erhverv fyrer 50 medarbejdere - og giver samtidig comeback til NetDesign

Det er dog ikke kun tilbagegang, der præger erhvervsforretningen. TDG Group har eksempelvis netop vundet kontrakten om at levere levere telefoni og data til 80 kommuner og til staten.

Også i privatforretningen estimerer Sydbank, at TDC Group vil have lidt tab i det kommende regnskab.

Der er dog, bortset fra i fastnetforretningen (der ventes at falde med 17,8 procent i omsætningen), tale om en mere beskeden tilbagegang.

Mobilforretningen ventes at fastholde omsætningen trods et mindre tab i antal kunder, mens internetforretningen ventes at falde med et par procent i omsætningen. TV-forretningen ventes at falde med 3,3 procent ifølge Sydbank.

Læs også:

TDC vinder kæmpe-aftale: Skal levere telefoni og data til 80 kommuner og staten

TDC Erhverv fyrer 50 medarbejdere - og giver samtidig comeback til NetDesign

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere