Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC hårdt udfordret på erhvervsmarkedet: Udsigt til nyt kæmpetab

TDC’s erhvervsforretning står til at få en iskold dukkert med det kommende regnskab.

TDC Groups erhvervsforretning bliver ved med at volde telekoncernen store problemer. Og der er ikke tegn på, at udfordringerne er ved at være forbi, for faktisk står TDC Erhverv til at få en iskold dukkert i næste uge.

Det vurderer Morten Imsgard, teleanalytiker i Sydbank, i en analyse forud for TDC’s regnskab for årets tredje kvartal.

Konkret forventer Sydbank, at næsten en femtedel af omsætningen i TDC Erhverv vil være forsvundet.

“Vi ser et omsætningsfald på hele 19,0 procent i 3. kvartal 2017,” lyder det i analysen fra Sydbank, hvorefter Morten Imsgard uddyber:

“Salgsudviklingen inden for fastnettelefoni og internet er markant negativ i øjeblikket. Derudover påvirker salget af TDC Hosting også negativt inden for internetforretningen.”

“Vi ser en samlet omsætning på 1.021 millioner kroner i 3. kvartal 2017. Vi ser en EBITDA-margin på 58,5 procent i 3. kvartal 2017, hvilket svarer til et fald på 0,3 procentpoint i forhold til 3. kvartal 2016.”

Netop TDC Erhverv kunne tidligere på måneden meddele, at 50 medarbejdere er blevet fyret, og at man samtidig genopliver det gamle NetDesign-brand.

Læs også: TDC Erhverv fyrer 50 medarbejdere - og giver samtidig comeback til NetDesign

Det er dog ikke kun tilbagegang, der præger erhvervsforretningen. TDG Group har eksempelvis netop vundet kontrakten om at levere levere telefoni og data til 80 kommuner og til staten.

Også i privatforretningen estimerer Sydbank, at TDC Group vil have lidt tab i det kommende regnskab.

Der er dog, bortset fra i fastnetforretningen (der ventes at falde med 17,8 procent i omsætningen), tale om en mere beskeden tilbagegang.

Mobilforretningen ventes at fastholde omsætningen trods et mindre tab i antal kunder, mens internetforretningen ventes at falde med et par procent i omsætningen. TV-forretningen ventes at falde med 3,3 procent ifølge Sydbank.

Læs også:

TDC vinder kæmpe-aftale: Skal levere telefoni og data til 80 kommuner og staten

TDC Erhverv fyrer 50 medarbejdere - og giver samtidig comeback til NetDesign

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere