TDC hårdt udfordret på erhvervsmarkedet: Udsigt til nyt kæmpetab

TDC’s erhvervsforretning står til at få en iskold dukkert med det kommende regnskab.

TDC Groups erhvervsforretning bliver ved med at volde telekoncernen store problemer. Og der er ikke tegn på, at udfordringerne er ved at være forbi, for faktisk står TDC Erhverv til at få en iskold dukkert i næste uge.

Det vurderer Morten Imsgard, teleanalytiker i Sydbank, i en analyse forud for TDC’s regnskab for årets tredje kvartal.

Konkret forventer Sydbank, at næsten en femtedel af omsætningen i TDC Erhverv vil være forsvundet.

“Vi ser et omsætningsfald på hele 19,0 procent i 3. kvartal 2017,” lyder det i analysen fra Sydbank, hvorefter Morten Imsgard uddyber:

“Salgsudviklingen inden for fastnettelefoni og internet er markant negativ i øjeblikket. Derudover påvirker salget af TDC Hosting også negativt inden for internetforretningen.”

“Vi ser en samlet omsætning på 1.021 millioner kroner i 3. kvartal 2017. Vi ser en EBITDA-margin på 58,5 procent i 3. kvartal 2017, hvilket svarer til et fald på 0,3 procentpoint i forhold til 3. kvartal 2016.”

Netop TDC Erhverv kunne tidligere på måneden meddele, at 50 medarbejdere er blevet fyret, og at man samtidig genopliver det gamle NetDesign-brand.

Læs også: TDC Erhverv fyrer 50 medarbejdere - og giver samtidig comeback til NetDesign

Det er dog ikke kun tilbagegang, der præger erhvervsforretningen. TDG Group har eksempelvis netop vundet kontrakten om at levere levere telefoni og data til 80 kommuner og til staten.

Også i privatforretningen estimerer Sydbank, at TDC Group vil have lidt tab i det kommende regnskab.

Der er dog, bortset fra i fastnetforretningen (der ventes at falde med 17,8 procent i omsætningen), tale om en mere beskeden tilbagegang.

Mobilforretningen ventes at fastholde omsætningen trods et mindre tab i antal kunder, mens internetforretningen ventes at falde med et par procent i omsætningen. TV-forretningen ventes at falde med 3,3 procent ifølge Sydbank.

Læs også:

TDC vinder kæmpe-aftale: Skal levere telefoni og data til 80 kommuner og staten

TDC Erhverv fyrer 50 medarbejdere - og giver samtidig comeback til NetDesign

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.