Artikel top billede

Her er den nye topchef for Skats splinternye it-mastodont med 1.000 medarbejdere

Skatteministeriet udnævnet topprofil til ny direktør for Skats nye it-styrelse, der skal varetage al drift, vedligehold og udvikling af nye it-systemer til Skat.

Skat har udnævnt Andreas Berggreen til ny direktør for den såkaldte Udvikling- og Forenklingsstyrelsen, som er en af de syv nye styrelser, som Skat splittes op.

Her bliver Udviklings- og Forenklingsstyrelsen en rendyrket it-styrelse, der med base i København får til opgave at stå for drift, vedligehold og udvikling af nye it-systemer til Skat.

Også behandling af alle skattedata kommer til at høre under styrelsen, som kommer til at beskæftige omkring 1.000 medarbejdere.

Andreas Berggren har tidligere været ansat som som fuldmægtig, specialkonsulent, chefkonsulent og kontorchef i Finansministeriet i en årrække og har i en kort periode været ansat i Deloitte, inden han i 2012 kom til Skatteministeriet som afdelingschef, hvor han har fungeret som højre hånd for ministeriets øverste chef, departementschef Jens Brøchner.

På sin LinkedIn-profil nævner han som sine specialer områder som: Strategi, ledelse, administrative effektiviseringer, databasesystemer og statslige budget- og regnskabsregler.

Andreas Berggren har blandt andet repræsenteret ministeriet i den arbejdsgruppe, som innovationsminister Sophie Løhde (V) nedsatte i foråret og som har fået til opdrag at komme med bud, hvordan staten kan finde nye måder at arbejde med it-projekter på.

Arbejdsgruppen blev nedsat blandt andet efter Computerworld i fjor kunne afsløre, hvordan staten baksede med massiv vendor lock-in på nogle af de store it-kontrakter.

Arbejdsgruppen skulle kigge på løsninger til:

- Bedre prioritering af it-udgifter og it-aktiviteter.

- Styrket opfølgning på samfundskritiske projekter.

- Sikker drift af statens kritiske it-systemer.

Det kan du læse mere om her: Her er gruppen: Disse 12 personer skal støbe kuglerne til statens opgør med dyre evigheds-it-kontrakter

Det er altsammen viden og indsigt, som Andreas Berggren vil få gavn af i stillingen som chef for Skats nyoprettede it-mastodont.

Statens IT-projektråd har tidligere peget på, at staten slet ikke er gearet til de store it-projekter, da staten fungerer i ministerielle siloer, som gør det meget svært at operere på tværs.

Det kan du læse mere om her: Statens It-projektråd: De statslige it-skandaler vil fortsætte, hvis ikke der bliver ændret på basale forhold

It-skandaler

Skat har gennem de seneste år været plaget af fejlbehæftede it-systemer, hvor især skandalen med det kasserede it-projekt EFI trak trukket store overskrifter.

Det kuldsejlede EFI-projekt vurderes at koste den danske statskasse op mod 1,2 milliarder kroner.

Læs også: Rapport: Skats skandale-ramte EFI system var spækket med fejl, men blev taget i brug alligevel

Sagen fik skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at sagsøge KMD med erstatningskrav 700 millioner kroner.

Du kan læse mere om Andreas Berggren på hans LinkedIn-profil.

Læs også:

Statens It-projektråd: De statslige it-skandaler vil fortsætte, hvis ikke der bliver ændret på basale forhold

Derfor ender danske it-projekter i kaos: Sådan får vi bugt med it-skandalerne

Skatteministeriet får hård kritik for pivringe styring af stort it-projekt: Økonomien sejler i uklarhed og manglende overblik

Vi får nok aldrig bugt med statens it-katastrofer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?