Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Her er den nye topchef for Skats splinternye it-mastodont med 1.000 medarbejdere

Skatteministeriet udnævnet topprofil til ny direktør for Skats nye it-styrelse, der skal varetage al drift, vedligehold og udvikling af nye it-systemer til Skat.

Skat har udnævnt Andreas Berggreen til ny direktør for den såkaldte Udvikling- og Forenklingsstyrelsen, som er en af de syv nye styrelser, som Skat splittes op.

Her bliver Udviklings- og Forenklingsstyrelsen en rendyrket it-styrelse, der med base i København får til opgave at stå for drift, vedligehold og udvikling af nye it-systemer til Skat.

Også behandling af alle skattedata kommer til at høre under styrelsen, som kommer til at beskæftige omkring 1.000 medarbejdere.

Andreas Berggren har tidligere været ansat som som fuldmægtig, specialkonsulent, chefkonsulent og kontorchef i Finansministeriet i en årrække og har i en kort periode været ansat i Deloitte, inden han i 2012 kom til Skatteministeriet som afdelingschef, hvor han har fungeret som højre hånd for ministeriets øverste chef, departementschef Jens Brøchner.

På sin LinkedIn-profil nævner han som sine specialer områder som: Strategi, ledelse, administrative effektiviseringer, databasesystemer og statslige budget- og regnskabsregler.

Andreas Berggren har blandt andet repræsenteret ministeriet i den arbejdsgruppe, som innovationsminister Sophie Løhde (V) nedsatte i foråret og som har fået til opdrag at komme med bud, hvordan staten kan finde nye måder at arbejde med it-projekter på.

Arbejdsgruppen blev nedsat blandt andet efter Computerworld i fjor kunne afsløre, hvordan staten baksede med massiv vendor lock-in på nogle af de store it-kontrakter.

Arbejdsgruppen skulle kigge på løsninger til:

- Bedre prioritering af it-udgifter og it-aktiviteter.

- Styrket opfølgning på samfundskritiske projekter.

- Sikker drift af statens kritiske it-systemer.

Det kan du læse mere om her: Her er gruppen: Disse 12 personer skal støbe kuglerne til statens opgør med dyre evigheds-it-kontrakter

Det er altsammen viden og indsigt, som Andreas Berggren vil få gavn af i stillingen som chef for Skats nyoprettede it-mastodont.

Statens IT-projektråd har tidligere peget på, at staten slet ikke er gearet til de store it-projekter, da staten fungerer i ministerielle siloer, som gør det meget svært at operere på tværs.

Det kan du læse mere om her: Statens It-projektråd: De statslige it-skandaler vil fortsætte, hvis ikke der bliver ændret på basale forhold

It-skandaler

Skat har gennem de seneste år været plaget af fejlbehæftede it-systemer, hvor især skandalen med det kasserede it-projekt EFI trak trukket store overskrifter.

Det kuldsejlede EFI-projekt vurderes at koste den danske statskasse op mod 1,2 milliarder kroner.

Læs også: Rapport: Skats skandale-ramte EFI system var spækket med fejl, men blev taget i brug alligevel

Sagen fik skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at sagsøge KMD med erstatningskrav 700 millioner kroner.

Du kan læse mere om Andreas Berggren på hans LinkedIn-profil.

Læs også:

Statens It-projektråd: De statslige it-skandaler vil fortsætte, hvis ikke der bliver ændret på basale forhold

Derfor ender danske it-projekter i kaos: Sådan får vi bugt med it-skandalerne

Skatteministeriet får hård kritik for pivringe styring af stort it-projekt: Økonomien sejler i uklarhed og manglende overblik

Vi får nok aldrig bugt med statens it-katastrofer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere