Artikel top billede

Bitcoinens værdi stryger mod nye rekorder: Nu koster én bitcoin 40.000 kroner

Trods advarsler om bitocin-boble sætter den digitale valuta nye rekorder.

Verdens mest udbredte krypto-valuta, bitcoin, har på ny sat kurs-rekord.

Det skete mandag, da prisen for en enkelt bitcoin ifølge Bloomberg ramte 6.125 dollar, hvilket svarer til knap 40.000 danske kroner.  Dermed strøg bitcoinen forbi tidligere kursrekorder på 5.000 og 6.000 dollar.

Den nye kursrekord betyder ifølge Bloomberg, at den samlede værdi af bitcoin-markedet nu lyder på 100 milliarder dollar, eller knap 640 milliarder danske kroner. Dermed udgør bitcoinen halvdelen af det samlede marked for krypto-valutar.

Bitcoinens værdi ser således ud til at trodse bekymringer fra Wall Street-veteranen og mange-milliardæren Warren Buffet, der i sidste uge advarede om, at den høje bitcoin-værdi er resultatet af en boble, der før eller siden vil kollapse.

Læs også: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Etherum er også på himmelflugt

Krypto-valutaen etherum er med en samlet værdi på 29 milliarder dollar ifølge Bloomberg verdens næststørste krypto-valuta.

Etherrums værdi er gennem den seneste uge steget med otte procent.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan etherums himmelflugt har betydet, at danske webshops bestormes af kunder, der ønsker at købe grafikkort, som kan bruges til at udvinde valutaen.

Ikke desto mindre maner Lisa Su, der er administrerende direktør for chiproducenten AMD, der producerer hardware som bruges til bitcoin- og etherum-udvindingen, til besindighed.

“Vi har en forventning om, at det er delvis sæsonbetinget, og derfor forudser vi, at efterspørgslen vil aftage en smule,” siger hun til Bloomberg.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere