Artikel top billede

Bitcoinens værdi stryger mod nye rekorder: Nu koster én bitcoin 40.000 kroner

Trods advarsler om bitocin-boble sætter den digitale valuta nye rekorder.

Verdens mest udbredte krypto-valuta, bitcoin, har på ny sat kurs-rekord.

Det skete mandag, da prisen for en enkelt bitcoin ifølge Bloomberg ramte 6.125 dollar, hvilket svarer til knap 40.000 danske kroner.  Dermed strøg bitcoinen forbi tidligere kursrekorder på 5.000 og 6.000 dollar.

Den nye kursrekord betyder ifølge Bloomberg, at den samlede værdi af bitcoin-markedet nu lyder på 100 milliarder dollar, eller knap 640 milliarder danske kroner. Dermed udgør bitcoinen halvdelen af det samlede marked for krypto-valutar.

Bitcoinens værdi ser således ud til at trodse bekymringer fra Wall Street-veteranen og mange-milliardæren Warren Buffet, der i sidste uge advarede om, at den høje bitcoin-værdi er resultatet af en boble, der før eller siden vil kollapse.

Læs også: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Etherum er også på himmelflugt

Krypto-valutaen etherum er med en samlet værdi på 29 milliarder dollar ifølge Bloomberg verdens næststørste krypto-valuta.

Etherrums værdi er gennem den seneste uge steget med otte procent.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan etherums himmelflugt har betydet, at danske webshops bestormes af kunder, der ønsker at købe grafikkort, som kan bruges til at udvinde valutaen.

Ikke desto mindre maner Lisa Su, der er administrerende direktør for chiproducenten AMD, der producerer hardware som bruges til bitcoin- og etherum-udvindingen, til besindighed.

“Vi har en forventning om, at det er delvis sæsonbetinget, og derfor forudser vi, at efterspørgslen vil aftage en smule,” siger hun til Bloomberg.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere