Bitcoinens værdi stryger mod nye rekorder: Nu koster én bitcoin 40.000 kroner

Trods advarsler om bitocin-boble sætter den digitale valuta nye rekorder.

Verdens mest udbredte krypto-valuta, bitcoin, har på ny sat kurs-rekord.

Det skete mandag, da prisen for en enkelt bitcoin ifølge Bloomberg ramte 6.125 dollar, hvilket svarer til knap 40.000 danske kroner.  Dermed strøg bitcoinen forbi tidligere kursrekorder på 5.000 og 6.000 dollar.

Den nye kursrekord betyder ifølge Bloomberg, at den samlede værdi af bitcoin-markedet nu lyder på 100 milliarder dollar, eller knap 640 milliarder danske kroner. Dermed udgør bitcoinen halvdelen af det samlede marked for krypto-valutar.

Bitcoinens værdi ser således ud til at trodse bekymringer fra Wall Street-veteranen og mange-milliardæren Warren Buffet, der i sidste uge advarede om, at den høje bitcoin-værdi er resultatet af en boble, der før eller siden vil kollapse.

Læs også: Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Etherum er også på himmelflugt
Krypto-valutaen etherum er med en samlet værdi på 29 milliarder dollar ifølge Bloomberg verdens næststørste krypto-valuta.

Etherrums værdi er gennem den seneste uge steget med otte procent.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan etherums himmelflugt har betydet, at danske webshops bestormes af kunder, der ønsker at købe grafikkort, som kan bruges til at udvinde valutaen.

Ikke desto mindre maner Lisa Su, der er administrerende direktør for chiproducenten AMD, der producerer hardware som bruges til bitcoin- og etherum-udvindingen, til besindighed.

“Vi har en forventning om, at det er delvis sæsonbetinget, og derfor forudser vi, at efterspørgslen vil aftage en smule,” siger hun til Bloomberg.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.