Artikel top billede

Samsung skifter ud på (næsten) alle topposter: Lover kæmpe-udbytter til aktionærerne

Sydkoreanske Samsung Electronics skifter ud på stort set alle de vigtige topposter i en tid, hvor pengene vælter ind.

Verdens største producent af smartphones og halvledere, sydkoreanske Samsung Electronics, har tirsdag skiftet topcheferne for de tre hoved-forretningsområder samt finansdirektøren ud.

Selskabet meddeler desuden, at de to mange-årige koncernchefer - J.K. Shin og Yoon Boo-keun - inden længe vil trække sig fra deres stillinger.

Der er med andre ord total udskiftning af den gamle ledelse af det store firma, som nu må vige pladsen.

Samsung meddeler selv, at der er tale om ‘en yngre generation af ledere,’ som nu overtager ansvaret.

Samtlige de nyudnævnte chefer er dog sidst i 50’erne og har gennem en menneskealder arbejdet sig op gennem geledderne i Samsung.

De tre hoved-forretningsområder er Device Solutions (komponenter som hukommelses-chip og Samsungs store indtjeningsmotor), IT and Mobile Communications samt Consumer Electronics.

Nye chefer for divisionerne bliver henholdsvist den 59-årige Kim Ki-nam, den 56-årige Koh Dong-jin og den 56-årige Kim Hyun-suk.

De tiltræder alle med omgående virkning.

Brug for ro

Samsung har i de seneste måneder været genstand for en del uro. I september blev selskabets næstformand, barnebarn til stifteren og en af Sydkoreas rigeste personer, Lee Jae-Yong, idømt fængsel for bestikkelse og korruption.

Det skete i en spektakulær sag, som du kan læse mere om her: Samsung-topchef og arving til imperiet dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel.

Det er dog ikke noget, der ser ud til at have påvirket selskabets indtjening.

Den er for det netop overståede kvartal faktisk tredoblet i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, mens omsætningen er steget med 29,8 procent.

Charmeoffensiv

Samtidig med udnævnelserne af de nye topchefer, bedyrer Samsung, at selskabet fra og med næste år og til og med 2020 vil fordoble den dividende, som selskabet udbetaler til sine aktionærer.

I 2018, 2019 og 2020 er det således planen, at Samsung vil udbetale 9,6 milliarder won om året til aktionærerne. I alt vil Samsung udbetale 166 milliarder kroner i dividende.

Ligeledes vil selskabet øge sine investeringer til opførelse af nye fabrikker og datacentre, hedder det.

Dividenden ligger ifølge Reuters dog fortsat i den lave ende i forhold til Apple og Microsoft, der begge udbetaler langt mere af overskuddet til ejerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere