Artikel top billede

Samsung skifter ud på (næsten) alle topposter: Lover kæmpe-udbytter til aktionærerne

Sydkoreanske Samsung Electronics skifter ud på stort set alle de vigtige topposter i en tid, hvor pengene vælter ind.

Verdens største producent af smartphones og halvledere, sydkoreanske Samsung Electronics, har tirsdag skiftet topcheferne for de tre hoved-forretningsområder samt finansdirektøren ud.

Selskabet meddeler desuden, at de to mange-årige koncernchefer - J.K. Shin og Yoon Boo-keun - inden længe vil trække sig fra deres stillinger.

Der er med andre ord total udskiftning af den gamle ledelse af det store firma, som nu må vige pladsen.

Samsung meddeler selv, at der er tale om ‘en yngre generation af ledere,’ som nu overtager ansvaret.

Samtlige de nyudnævnte chefer er dog sidst i 50’erne og har gennem en menneskealder arbejdet sig op gennem geledderne i Samsung.

De tre hoved-forretningsområder er Device Solutions (komponenter som hukommelses-chip og Samsungs store indtjeningsmotor), IT and Mobile Communications samt Consumer Electronics.

Nye chefer for divisionerne bliver henholdsvist den 59-årige Kim Ki-nam, den 56-årige Koh Dong-jin og den 56-årige Kim Hyun-suk.

De tiltræder alle med omgående virkning.

Brug for ro

Samsung har i de seneste måneder været genstand for en del uro. I september blev selskabets næstformand, barnebarn til stifteren og en af Sydkoreas rigeste personer, Lee Jae-Yong, idømt fængsel for bestikkelse og korruption.

Det skete i en spektakulær sag, som du kan læse mere om her: Samsung-topchef og arving til imperiet dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel.

Det er dog ikke noget, der ser ud til at have påvirket selskabets indtjening.

Den er for det netop overståede kvartal faktisk tredoblet i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, mens omsætningen er steget med 29,8 procent.

Charmeoffensiv

Samtidig med udnævnelserne af de nye topchefer, bedyrer Samsung, at selskabet fra og med næste år og til og med 2020 vil fordoble den dividende, som selskabet udbetaler til sine aktionærer.

I 2018, 2019 og 2020 er det således planen, at Samsung vil udbetale 9,6 milliarder won om året til aktionærerne. I alt vil Samsung udbetale 166 milliarder kroner i dividende.

Ligeledes vil selskabet øge sine investeringer til opførelse af nye fabrikker og datacentre, hedder det.

Dividenden ligger ifølge Reuters dog fortsat i den lave ende i forhold til Apple og Microsoft, der begge udbetaler langt mere af overskuddet til ejerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere