Artikel top billede

Samsung-topchef og arving til imperiet dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel

En lang og spektakulær retssag er overstået, og barnebarnet til Samsungs grundlægger står nu over for en større fængselsdom.

Lee Jae-Yong, næstformand hos Samsung og barnebarn til Samsungs grundlægger, er blevet dømt for blandt andet bestikkelse, korruption og underslæb og står til fem års fængsel.

Det skriver blandt andet The Verge.

Den 49-årige milliarder Lee Jae-Yong er Sydkoreas tredjerigeste man og arving til Samsung-imperiet. Han var anklaget for at have givet over 200 millioner kroner i donationer til velgørenhedsfonde, der har haft tilknytning til bekendte til den tidligere sydkoreanske præsident i bytte for politiske tjenester.

Retten i Sydkorea afgjorde, at han er skyldig i bestikkelse for at få støtte af den nu tidligere præsident, Park Geun-hye, som på grund af den aktuelle sag gik af som præsident tilbage i marts. 

Anklagerne fremførte, at Lee Jae-Yong blandt andet havde forsøgt at bestikke sig en en statslig godkendelse af en fusion mellem to Samsung-forretninger.

Blandt andet skulle Lee have betalt over 40 millioner kroner i bestikkelse til ridetræning til en af præsidentens bekendtes datter.

Anker dommen

Anklageren gik efter, at Lee Jae-Yong skulle modtage en straf på 12 år, men strafferammen endte i stedet på fem år. Den dømte milliardær har anket dommen, og det forventes, at den vil blive fremført for den sydkoreanske højesteret til næste år.

Lee Jae-Yong har siden 2014 været ledende direktør af Samsung, efter Lees far, Lee Kun-Hee, blev alvorlig syg efter et hjertestop.

Også en række andre topledere i Samsung har været en del af sagsanlægget.

Sydkoreas forhenværende præsident Park Geun-hye bliver retsforfulgt i en separat retssag. Hendes ven Choi Soon-sil er også for retten.

Sagen er alvorlig for ikke kun Samsung, men også for Sydkorea. Samsung har 60 forskellige virksomheder i Sydkorea og vurderes til at stå for knap en tredjedel af hele Sydkoreas aktieværdi.

Læs også: Samsung Note 8 prøvekørt: Vil du give 7.750 kroner for denne smartphone?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere