Artikel top billede

Samsung-topchef og arving til imperiet dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel

En lang og spektakulær retssag er overstået, og barnebarnet til Samsungs grundlægger står nu over for en større fængselsdom.

Lee Jae-Yong, næstformand hos Samsung og barnebarn til Samsungs grundlægger, er blevet dømt for blandt andet bestikkelse, korruption og underslæb og står til fem års fængsel.

Det skriver blandt andet The Verge.

Den 49-årige milliarder Lee Jae-Yong er Sydkoreas tredjerigeste man og arving til Samsung-imperiet. Han var anklaget for at have givet over 200 millioner kroner i donationer til velgørenhedsfonde, der har haft tilknytning til bekendte til den tidligere sydkoreanske præsident i bytte for politiske tjenester.

Retten i Sydkorea afgjorde, at han er skyldig i bestikkelse for at få støtte af den nu tidligere præsident, Park Geun-hye, som på grund af den aktuelle sag gik af som præsident tilbage i marts. 

Anklagerne fremførte, at Lee Jae-Yong blandt andet havde forsøgt at bestikke sig en en statslig godkendelse af en fusion mellem to Samsung-forretninger.

Blandt andet skulle Lee have betalt over 40 millioner kroner i bestikkelse til ridetræning til en af præsidentens bekendtes datter.

Anker dommen

Anklageren gik efter, at Lee Jae-Yong skulle modtage en straf på 12 år, men strafferammen endte i stedet på fem år. Den dømte milliardær har anket dommen, og det forventes, at den vil blive fremført for den sydkoreanske højesteret til næste år.

Lee Jae-Yong har siden 2014 været ledende direktør af Samsung, efter Lees far, Lee Kun-Hee, blev alvorlig syg efter et hjertestop.

Også en række andre topledere i Samsung har været en del af sagsanlægget.

Sydkoreas forhenværende præsident Park Geun-hye bliver retsforfulgt i en separat retssag. Hendes ven Choi Soon-sil er også for retten.

Sagen er alvorlig for ikke kun Samsung, men også for Sydkorea. Samsung har 60 forskellige virksomheder i Sydkorea og vurderes til at stå for knap en tredjedel af hele Sydkoreas aktieværdi.

Læs også: Samsung Note 8 prøvekørt: Vil du give 7.750 kroner for denne smartphone?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere