Artikel top billede

Samsung-topchef og arving til imperiet dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel

En lang og spektakulær retssag er overstået, og barnebarnet til Samsungs grundlægger står nu over for en større fængselsdom.

Lee Jae-Yong, næstformand hos Samsung og barnebarn til Samsungs grundlægger, er blevet dømt for blandt andet bestikkelse, korruption og underslæb og står til fem års fængsel.

Det skriver blandt andet The Verge.

Den 49-årige milliarder Lee Jae-Yong er Sydkoreas tredjerigeste man og arving til Samsung-imperiet. Han var anklaget for at have givet over 200 millioner kroner i donationer til velgørenhedsfonde, der har haft tilknytning til bekendte til den tidligere sydkoreanske præsident i bytte for politiske tjenester.

Retten i Sydkorea afgjorde, at han er skyldig i bestikkelse for at få støtte af den nu tidligere præsident, Park Geun-hye, som på grund af den aktuelle sag gik af som præsident tilbage i marts. 

Anklagerne fremførte, at Lee Jae-Yong blandt andet havde forsøgt at bestikke sig en en statslig godkendelse af en fusion mellem to Samsung-forretninger.

Blandt andet skulle Lee have betalt over 40 millioner kroner i bestikkelse til ridetræning til en af præsidentens bekendtes datter.

Anker dommen

Anklageren gik efter, at Lee Jae-Yong skulle modtage en straf på 12 år, men strafferammen endte i stedet på fem år. Den dømte milliardær har anket dommen, og det forventes, at den vil blive fremført for den sydkoreanske højesteret til næste år.

Lee Jae-Yong har siden 2014 været ledende direktør af Samsung, efter Lees far, Lee Kun-Hee, blev alvorlig syg efter et hjertestop.

Også en række andre topledere i Samsung har været en del af sagsanlægget.

Sydkoreas forhenværende præsident Park Geun-hye bliver retsforfulgt i en separat retssag. Hendes ven Choi Soon-sil er også for retten.

Sagen er alvorlig for ikke kun Samsung, men også for Sydkorea. Samsung har 60 forskellige virksomheder i Sydkorea og vurderes til at stå for knap en tredjedel af hele Sydkoreas aktieværdi.

Læs også: Samsung Note 8 prøvekørt: Vil du give 7.750 kroner for denne smartphone?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.