Artikel top billede

Samsung-topchef og arving til imperiet dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel

En lang og spektakulær retssag er overstået, og barnebarnet til Samsungs grundlægger står nu over for en større fængselsdom.

Lee Jae-Yong, næstformand hos Samsung og barnebarn til Samsungs grundlægger, er blevet dømt for blandt andet bestikkelse, korruption og underslæb og står til fem års fængsel.

Det skriver blandt andet The Verge.

Den 49-årige milliarder Lee Jae-Yong er Sydkoreas tredjerigeste man og arving til Samsung-imperiet. Han var anklaget for at have givet over 200 millioner kroner i donationer til velgørenhedsfonde, der har haft tilknytning til bekendte til den tidligere sydkoreanske præsident i bytte for politiske tjenester.

Retten i Sydkorea afgjorde, at han er skyldig i bestikkelse for at få støtte af den nu tidligere præsident, Park Geun-hye, som på grund af den aktuelle sag gik af som præsident tilbage i marts. 

Anklagerne fremførte, at Lee Jae-Yong blandt andet havde forsøgt at bestikke sig en en statslig godkendelse af en fusion mellem to Samsung-forretninger.

Blandt andet skulle Lee have betalt over 40 millioner kroner i bestikkelse til ridetræning til en af præsidentens bekendtes datter.

Anker dommen

Anklageren gik efter, at Lee Jae-Yong skulle modtage en straf på 12 år, men strafferammen endte i stedet på fem år. Den dømte milliardær har anket dommen, og det forventes, at den vil blive fremført for den sydkoreanske højesteret til næste år.

Lee Jae-Yong har siden 2014 været ledende direktør af Samsung, efter Lees far, Lee Kun-Hee, blev alvorlig syg efter et hjertestop.

Også en række andre topledere i Samsung har været en del af sagsanlægget.

Sydkoreas forhenværende præsident Park Geun-hye bliver retsforfulgt i en separat retssag. Hendes ven Choi Soon-sil er også for retten.

Sagen er alvorlig for ikke kun Samsung, men også for Sydkorea. Samsung har 60 forskellige virksomheder i Sydkorea og vurderes til at stå for knap en tredjedel af hele Sydkoreas aktieværdi.

Læs også: Samsung Note 8 prøvekørt: Vil du give 7.750 kroner for denne smartphone?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere