Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee om manglende gerningsmand i nytårs-sagen: “Vi ser fremad, og det har vi sådan set gjort længe”

Politiet har droppet sigtelsen mod en mand i sagen om YouSees store nytårsnedbrud. YouSee selv har fokus på at højne sikkerheden og vælger nu at se fremad.

I september meldte Københavns Politi ud, at man havde besluttet at droppe sigtelsen mod en dansk mand, der har været sat i forbindelse med det store nedbrud hos YouSee nytårsaften.

YouSee og TDC Group forklarede efterfølgende til Computerworld, at man ved, hvad der skete ved det store nedbrud nytårsaften, og også hvordan det skete.

Man ved bare ikke, hvem der stod bag. Og der er fortsat ikke fundet en gerningsmand her i november.

Læs mere om det her: TDC-direktør om YouSees nytårs-nedbrud: "Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket"

Stig Pastwa, koncerndirektør og CFO i TDC Group, forklarer, at YouSee har sat gang i en række tiltag i kølvandet på nedbruddet med henblik på at hindre, at det kan ske igen:

“Helt tilbage fra før, at det her skete, har vi øget vores indsats og vores investeringer i hele vores cyber security-setup, og selvfølgelig har vi på toppen af det været inde og efterrationalisere og se på, om vi kan gøre endnu mere.”

“Vores investeringer både i udstyr, personale og udvikling af processer og så videre er øget ganske gevaldigt - også med ansættelsen af en ny CISO, en cyber security officer.”

“Alt det bygger op til, at vi skal være både forudseende og beskyttende i forhold til vores kunder. Det gælder på tv, som det gælder andre områder, og det gælder både den fysiske adgang såvel som cyber-adgang. Så vi har stort fokus på det,” siger Stig Pastwa.

YouSee ser fremad

Har I opgivet at komme mere til bunds i sagen fra sidste nytår?

“Vi ser fremad, og det har vi sådan set gjort længe.”

“Det er jo en sag, der er overleveret til politiet, og det er dem, der har valgt at sige, at man ikke mener, at man kan opretholde en sigtelse. Det er politiets valg."

"Vi har egentlig ikke gjort andet end at supportere politiet, hvis de er kommet med forespørgsler.”

“Så vi har egentlig længe set fremad og kigget på, hvordan vi sikrer vores forretning, og at vi har en forretning, der kører,” siger Stig Pastwa til Computerworld.

Læs også:

TDC-direktør om YouSees nytårs-nedbrud: "Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket"

Politiet dropper sigtelse mod 51-årig efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee

Advokat for "YouSee-manden" overvejer erstatningskrav: Politiet forfulgte det forkerte spor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere