Artikel top billede

YouSee om manglende gerningsmand i nytårs-sagen: “Vi ser fremad, og det har vi sådan set gjort længe”

Politiet har droppet sigtelsen mod en mand i sagen om YouSees store nytårsnedbrud. YouSee selv har fokus på at højne sikkerheden og vælger nu at se fremad.

I september meldte Københavns Politi ud, at man havde besluttet at droppe sigtelsen mod en dansk mand, der har været sat i forbindelse med det store nedbrud hos YouSee nytårsaften.

YouSee og TDC Group forklarede efterfølgende til Computerworld, at man ved, hvad der skete ved det store nedbrud nytårsaften, og også hvordan det skete.

Man ved bare ikke, hvem der stod bag. Og der er fortsat ikke fundet en gerningsmand her i november.

Læs mere om det her: TDC-direktør om YouSees nytårs-nedbrud: "Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket"

Stig Pastwa, koncerndirektør og CFO i TDC Group, forklarer, at YouSee har sat gang i en række tiltag i kølvandet på nedbruddet med henblik på at hindre, at det kan ske igen:

“Helt tilbage fra før, at det her skete, har vi øget vores indsats og vores investeringer i hele vores cyber security-setup, og selvfølgelig har vi på toppen af det været inde og efterrationalisere og se på, om vi kan gøre endnu mere.”

“Vores investeringer både i udstyr, personale og udvikling af processer og så videre er øget ganske gevaldigt - også med ansættelsen af en ny CISO, en cyber security officer.”

“Alt det bygger op til, at vi skal være både forudseende og beskyttende i forhold til vores kunder. Det gælder på tv, som det gælder andre områder, og det gælder både den fysiske adgang såvel som cyber-adgang. Så vi har stort fokus på det,” siger Stig Pastwa.

YouSee ser fremad

Har I opgivet at komme mere til bunds i sagen fra sidste nytår?

“Vi ser fremad, og det har vi sådan set gjort længe.”

“Det er jo en sag, der er overleveret til politiet, og det er dem, der har valgt at sige, at man ikke mener, at man kan opretholde en sigtelse. Det er politiets valg."

"Vi har egentlig ikke gjort andet end at supportere politiet, hvis de er kommet med forespørgsler.”

“Så vi har egentlig længe set fremad og kigget på, hvordan vi sikrer vores forretning, og at vi har en forretning, der kører,” siger Stig Pastwa til Computerworld.

Læs også:

TDC-direktør om YouSees nytårs-nedbrud: "Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket"

Politiet dropper sigtelse mod 51-årig efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee

Advokat for "YouSee-manden" overvejer erstatningskrav: Politiet forfulgte det forkerte spor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere