Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee om manglende gerningsmand i nytårs-sagen: “Vi ser fremad, og det har vi sådan set gjort længe”

Politiet har droppet sigtelsen mod en mand i sagen om YouSees store nytårsnedbrud. YouSee selv har fokus på at højne sikkerheden og vælger nu at se fremad.

I september meldte Københavns Politi ud, at man havde besluttet at droppe sigtelsen mod en dansk mand, der har været sat i forbindelse med det store nedbrud hos YouSee nytårsaften.

YouSee og TDC Group forklarede efterfølgende til Computerworld, at man ved, hvad der skete ved det store nedbrud nytårsaften, og også hvordan det skete.

Man ved bare ikke, hvem der stod bag. Og der er fortsat ikke fundet en gerningsmand her i november.

Læs mere om det her: TDC-direktør om YouSees nytårs-nedbrud: "Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket"

Stig Pastwa, koncerndirektør og CFO i TDC Group, forklarer, at YouSee har sat gang i en række tiltag i kølvandet på nedbruddet med henblik på at hindre, at det kan ske igen:

“Helt tilbage fra før, at det her skete, har vi øget vores indsats og vores investeringer i hele vores cyber security-setup, og selvfølgelig har vi på toppen af det været inde og efterrationalisere og se på, om vi kan gøre endnu mere.”

“Vores investeringer både i udstyr, personale og udvikling af processer og så videre er øget ganske gevaldigt - også med ansættelsen af en ny CISO, en cyber security officer.”

“Alt det bygger op til, at vi skal være både forudseende og beskyttende i forhold til vores kunder. Det gælder på tv, som det gælder andre områder, og det gælder både den fysiske adgang såvel som cyber-adgang. Så vi har stort fokus på det,” siger Stig Pastwa.

YouSee ser fremad

Har I opgivet at komme mere til bunds i sagen fra sidste nytår?

“Vi ser fremad, og det har vi sådan set gjort længe.”

“Det er jo en sag, der er overleveret til politiet, og det er dem, der har valgt at sige, at man ikke mener, at man kan opretholde en sigtelse. Det er politiets valg."

"Vi har egentlig ikke gjort andet end at supportere politiet, hvis de er kommet med forespørgsler.”

“Så vi har egentlig længe set fremad og kigget på, hvordan vi sikrer vores forretning, og at vi har en forretning, der kører,” siger Stig Pastwa til Computerworld.

Læs også:

TDC-direktør om YouSees nytårs-nedbrud: "Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket"

Politiet dropper sigtelse mod 51-årig efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee

Advokat for "YouSee-manden" overvejer erstatningskrav: Politiet forfulgte det forkerte spor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere