Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee om manglende gerningsmand i nytårs-sagen: “Vi ser fremad, og det har vi sådan set gjort længe”

Politiet har droppet sigtelsen mod en mand i sagen om YouSees store nytårsnedbrud. YouSee selv har fokus på at højne sikkerheden og vælger nu at se fremad.

I september meldte Københavns Politi ud, at man havde besluttet at droppe sigtelsen mod en dansk mand, der har været sat i forbindelse med det store nedbrud hos YouSee nytårsaften.

YouSee og TDC Group forklarede efterfølgende til Computerworld, at man ved, hvad der skete ved det store nedbrud nytårsaften, og også hvordan det skete.

Man ved bare ikke, hvem der stod bag. Og der er fortsat ikke fundet en gerningsmand her i november.

Læs mere om det her: TDC-direktør om YouSees nytårs-nedbrud: "Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket"

Stig Pastwa, koncerndirektør og CFO i TDC Group, forklarer, at YouSee har sat gang i en række tiltag i kølvandet på nedbruddet med henblik på at hindre, at det kan ske igen:

“Helt tilbage fra før, at det her skete, har vi øget vores indsats og vores investeringer i hele vores cyber security-setup, og selvfølgelig har vi på toppen af det været inde og efterrationalisere og se på, om vi kan gøre endnu mere.”

“Vores investeringer både i udstyr, personale og udvikling af processer og så videre er øget ganske gevaldigt - også med ansættelsen af en ny CISO, en cyber security officer.”

“Alt det bygger op til, at vi skal være både forudseende og beskyttende i forhold til vores kunder. Det gælder på tv, som det gælder andre områder, og det gælder både den fysiske adgang såvel som cyber-adgang. Så vi har stort fokus på det,” siger Stig Pastwa.

YouSee ser fremad

Har I opgivet at komme mere til bunds i sagen fra sidste nytår?

“Vi ser fremad, og det har vi sådan set gjort længe.”

“Det er jo en sag, der er overleveret til politiet, og det er dem, der har valgt at sige, at man ikke mener, at man kan opretholde en sigtelse. Det er politiets valg."

"Vi har egentlig ikke gjort andet end at supportere politiet, hvis de er kommet med forespørgsler.”

“Så vi har egentlig længe set fremad og kigget på, hvordan vi sikrer vores forretning, og at vi har en forretning, der kører,” siger Stig Pastwa til Computerworld.

Læs også:

TDC-direktør om YouSees nytårs-nedbrud: "Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket"

Politiet dropper sigtelse mod 51-årig efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee

Advokat for "YouSee-manden" overvejer erstatningskrav: Politiet forfulgte det forkerte spor




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere