Artikel top billede

Har du stadig Windows 7 eller 8? Bestemte Windows-brugere kan stadig nå at opgradere gratis til Windows 10

I cirka en måned endnu kan en bestemt gruppe Windows-brugere få en gratis opgradering til Windows 10 fra 7 eller 8.1.

Hvis du ikke allerede har opgraderet til Windows 10, er du nok tilfreds med dit Windows 7 eller 8.1-system.

Men du kan stadig opgradere gratis til Windows 10 via et 'moralsk smuthul.'

I hvert fald lidt endnu.

Microsoft lukkede sidste sommer for muligheden for at opgradere gratis til Windows 10, men tillod brugere med brug for teknologiske hjælpemidler, lad det være syns- eller hørehæmmede eller folk med nedsat førlighed, at opgradere gratis.

Det skrev vi om allerede tilbage i august 2016, men muligheden lukker altså den 31. december.

Via Microsofts Assessibility Center kan du stadig opgradere til Windows 10, hvis du har et handikap eller bare er skruppelløs nok.

Martin Thorning Hansen, den danske Divisionchef for Windows hos Microsoft, udtalte tilbage i 2016, at det helt korrekt er muligt at opgradere gratis, men at det ikke er en god skik.

Det svarer lidt til at låne handikaptoilettet med den undskyldning, at du har ondt i ryggen efter gårsdagens fodboldkamp, men muligheden er der i hvert fald.

Og Microsoft er nok i sidste ende ikke helt utilfreds med, hvis du opgraderer via smuthullet.

Windows 7 har stadig en markedsandel på 49 procent ifølge NetMarketShare, og Microsoft kæmper ihærdig for at presse flere til at benytte Windows 10. Det sker blandt andet ved at kræve Windows 10 på både Intels og AMD’s nyeste processorer, hvis du vil have officielle drivere.

Læs også: Gør disse tre ting før og efter du opdaterer til Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere