Artikel top billede

Har du stadig Windows 7 eller 8? Bestemte Windows-brugere kan stadig nå at opgradere gratis til Windows 10

I cirka en måned endnu kan en bestemt gruppe Windows-brugere få en gratis opgradering til Windows 10 fra 7 eller 8.1.

Hvis du ikke allerede har opgraderet til Windows 10, er du nok tilfreds med dit Windows 7 eller 8.1-system.

Men du kan stadig opgradere gratis til Windows 10 via et 'moralsk smuthul.'

I hvert fald lidt endnu.

Microsoft lukkede sidste sommer for muligheden for at opgradere gratis til Windows 10, men tillod brugere med brug for teknologiske hjælpemidler, lad det være syns- eller hørehæmmede eller folk med nedsat førlighed, at opgradere gratis.

Det skrev vi om allerede tilbage i august 2016, men muligheden lukker altså den 31. december.

Via Microsofts Assessibility Center kan du stadig opgradere til Windows 10, hvis du har et handikap eller bare er skruppelløs nok.

Martin Thorning Hansen, den danske Divisionchef for Windows hos Microsoft, udtalte tilbage i 2016, at det helt korrekt er muligt at opgradere gratis, men at det ikke er en god skik.

Det svarer lidt til at låne handikaptoilettet med den undskyldning, at du har ondt i ryggen efter gårsdagens fodboldkamp, men muligheden er der i hvert fald.

Og Microsoft er nok i sidste ende ikke helt utilfreds med, hvis du opgraderer via smuthullet.

Windows 7 har stadig en markedsandel på 49 procent ifølge NetMarketShare, og Microsoft kæmper ihærdig for at presse flere til at benytte Windows 10. Det sker blandt andet ved at kræve Windows 10 på både Intels og AMD’s nyeste processorer, hvis du vil have officielle drivere.

Læs også: Gør disse tre ting før og efter du opdaterer til Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere