Artikel top billede

iPhone X får Apples aktiekurs til at tordne i vejret: Kan blive det første selskab i verden, der runder en værdi på en billion dollar

Dagens lancering af iPhone X kan få Apple til at sætte en ny markant børsrekord.

Fredag lancerer Apple sin nye smartphone-topmodel iPhone X, og det kan katapultere Apple afsted mod en ny børsrekord. 

Det stod klart, da Apple sent torsdag aften præsenterede sit seneste kvartalsregnskab. 

Ifølge regnskabet har Apple gennem de seneste tre måneder omsat for 52,6 milliard dollar (336 milliarder danske kroner) og solgt 46,7 millioner iPhones.

Regnskabet slår ifølge den amerikanske tv-kanal CNBC børsanalytikernes forventninger.

De havde forudset en omsætning på 50,7 milliarder dollar og 46 millioner solgte iPhones.

På vej mod børsmilebæl

Det positive regnskab fik øjeblikkeligt Apples aktiekurs til at stige på de såkaldte eftermarkeder. 

Kursstigningen betyder, at Apple nu har en børsværdi på 900 milliarder dollar.

Dermed er Apple “kun” 100 milliarder dollar fra at blive verdens første selskab med en værdi på en billion dollar (en million millioner dollar, red.).

iPhone X vil "booste" omsætningen

Apple nye smartphone-topmodel iPhone X har kunne forudbestilles siden i fredags, men bliver først sat til salg i butikkerne i dag, og indgår derfor ikke i det seneste kvartalsregnskab.

Men Apple forventer, at at salget fra iPhone X vil sætte ild under omsætningen i næste kvartal. 

“Når det gælder omsætningen forventer vi, at det bliver vores største kvartal nogensinde,” sagde Apples finansdirektør Luca Maestri i torsdagens earnings-call. 

I næste kvartal forventer Apple en omsætningen på mellem 84 og 87 milliarder dollar.

Salg af iPhone 8 overrasker

I det såkaldte earnings call'et - et konference-opkald med en børsanalytikere - oplyste Apples administrerende direktør Tim Cook også, at salget af iPhone 8 og iPhone 8 Plus har overrasket positivt.

Ifølge Tim Cook blev de to telefoner øjeblikkeligt til Apples mest solgte produkt, da de blev sat til salg i sidste måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.