Artikel top billede

iPhone X får Apples aktiekurs til at tordne i vejret: Kan blive det første selskab i verden, der runder en værdi på en billion dollar

Dagens lancering af iPhone X kan få Apple til at sætte en ny markant børsrekord.

Fredag lancerer Apple sin nye smartphone-topmodel iPhone X, og det kan katapultere Apple afsted mod en ny børsrekord. 

Det stod klart, da Apple sent torsdag aften præsenterede sit seneste kvartalsregnskab. 

Ifølge regnskabet har Apple gennem de seneste tre måneder omsat for 52,6 milliard dollar (336 milliarder danske kroner) og solgt 46,7 millioner iPhones.

Regnskabet slår ifølge den amerikanske tv-kanal CNBC børsanalytikernes forventninger.

De havde forudset en omsætning på 50,7 milliarder dollar og 46 millioner solgte iPhones.

På vej mod børsmilebæl

Det positive regnskab fik øjeblikkeligt Apples aktiekurs til at stige på de såkaldte eftermarkeder. 

Kursstigningen betyder, at Apple nu har en børsværdi på 900 milliarder dollar.

Dermed er Apple “kun” 100 milliarder dollar fra at blive verdens første selskab med en værdi på en billion dollar (en million millioner dollar, red.).

iPhone X vil "booste" omsætningen

Apple nye smartphone-topmodel iPhone X har kunne forudbestilles siden i fredags, men bliver først sat til salg i butikkerne i dag, og indgår derfor ikke i det seneste kvartalsregnskab.

Men Apple forventer, at at salget fra iPhone X vil sætte ild under omsætningen i næste kvartal. 

“Når det gælder omsætningen forventer vi, at det bliver vores største kvartal nogensinde,” sagde Apples finansdirektør Luca Maestri i torsdagens earnings-call. 

I næste kvartal forventer Apple en omsætningen på mellem 84 og 87 milliarder dollar.

Salg af iPhone 8 overrasker

I det såkaldte earnings call'et - et konference-opkald med en børsanalytikere - oplyste Apples administrerende direktør Tim Cook også, at salget af iPhone 8 og iPhone 8 Plus har overrasket positivt.

Ifølge Tim Cook blev de to telefoner øjeblikkeligt til Apples mest solgte produkt, da de blev sat til salg i sidste måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere