Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Windows 10-brugerne vender ryggen til Edge: Aldrig har så få Windows 10-brugere anvendt Edge-browseren

Brugen af Microsofts Edge-browser faldt til rekordlavt niveau oktober. Har Microsoft et problem?

Microsofts nye browser Edge har haft forskellige udfordringer med for alvor at få fat i brugerne helt siden lanceringen i 2015.

Dengang var det ellers planen, at Edge som afløser for den udrangerede og slidte Internet Explorer skulle tage kampen om med de øvrige store browsere - ikke mindst Googles Chrome.

Men sådan er det ikke helt gået.

Nye tal fra Net Applications viser ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Edges globale brugerandel i oktober faldt til blot 4,6 procent.

Ifølge tallene betyder det, at blot 15,7 procent af Windows 10-brugerne anvender Edge som browser. Edge er som bekendt default-browseren i Windows 10, som til gengæld er det eneste styresystem, som browseren fungerer i.

Det er den laveste andel nogensinde for browseren og udgør dermed et foreløbigt lavpunkt for Edge - og Microsoft - der har oplevet et markant frafald af Edge-brugere i de seneste måneder.

Så sent som i marts anvendte eksempelvis 22 procent af verdens Windows 10-brugere Edge som browser.

I tiden lige efter lanceringen af Windows 10 var det mere end hver tredje bruger, der anvendte Edge.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er Edges brugerandel faldet støt i takt med, at flere og flere brugere har taget Windows 10 til sig.

“På dette punkt kan det meget vel være en uoprettelig position. Det er svært at forestille sig en strategi, der med succes ville kunne fremme brugen af Edge, medmindre Microsoft er villig til at indføre desperate foranstaltninger som at udelukke alle andre browsere fra styresystemet - og det ville kunne føre til lovmæssige indgreb,” hedder det.

Ifølge Net Applications er den samlede brug af Microsofts browsere dog steget til det højeste niveau siden slutningen af 2014.

Det skyldes, at brugen af Internet Explorer faktisk er steget. Tilsammen har Edge og IE en global brugerandel på 19,7 procent.

Microsoft meddelte selv for nogle måneder siden, at Edge anvendes aktivt på mere end 330 millioner pc'er verden over.

Det kan du læse mere om her: Microsoft med overraskende melding om Edge-browseren: Der er nu over 330 millioner aktive brugere

Chrome buldrer frem

Mens det ser slemt ud for Edge, står det helt anderledes til for Googles Chrome, der i dag er verdens mest udbredte browser.

Chrome har nu en global brugerandel på 59,7 procent, mens Firefox har en andel på 13,1 procent, hvilket er det højeste niveau for Firefox i de seneste tre år.

Læs også: Edge-browseren har det hårdt på pc’en - men nu satser Microsoft på iOS og Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere