Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Windows 10-brugerne vender ryggen til Edge: Aldrig har så få Windows 10-brugere anvendt Edge-browseren

Brugen af Microsofts Edge-browser faldt til rekordlavt niveau oktober. Har Microsoft et problem?

Microsofts nye browser Edge har haft forskellige udfordringer med for alvor at få fat i brugerne helt siden lanceringen i 2015.

Dengang var det ellers planen, at Edge som afløser for den udrangerede og slidte Internet Explorer skulle tage kampen om med de øvrige store browsere - ikke mindst Googles Chrome.

Men sådan er det ikke helt gået.

Nye tal fra Net Applications viser ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Edges globale brugerandel i oktober faldt til blot 4,6 procent.

Ifølge tallene betyder det, at blot 15,7 procent af Windows 10-brugerne anvender Edge som browser. Edge er som bekendt default-browseren i Windows 10, som til gengæld er det eneste styresystem, som browseren fungerer i.

Det er den laveste andel nogensinde for browseren og udgør dermed et foreløbigt lavpunkt for Edge - og Microsoft - der har oplevet et markant frafald af Edge-brugere i de seneste måneder.

Så sent som i marts anvendte eksempelvis 22 procent af verdens Windows 10-brugere Edge som browser.

I tiden lige efter lanceringen af Windows 10 var det mere end hver tredje bruger, der anvendte Edge.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er Edges brugerandel faldet støt i takt med, at flere og flere brugere har taget Windows 10 til sig.

“På dette punkt kan det meget vel være en uoprettelig position. Det er svært at forestille sig en strategi, der med succes ville kunne fremme brugen af Edge, medmindre Microsoft er villig til at indføre desperate foranstaltninger som at udelukke alle andre browsere fra styresystemet - og det ville kunne føre til lovmæssige indgreb,” hedder det.

Ifølge Net Applications er den samlede brug af Microsofts browsere dog steget til det højeste niveau siden slutningen af 2014.

Det skyldes, at brugen af Internet Explorer faktisk er steget. Tilsammen har Edge og IE en global brugerandel på 19,7 procent.

Microsoft meddelte selv for nogle måneder siden, at Edge anvendes aktivt på mere end 330 millioner pc'er verden over.

Det kan du læse mere om her: Microsoft med overraskende melding om Edge-browseren: Der er nu over 330 millioner aktive brugere

Chrome buldrer frem

Mens det ser slemt ud for Edge, står det helt anderledes til for Googles Chrome, der i dag er verdens mest udbredte browser.

Chrome har nu en global brugerandel på 59,7 procent, mens Firefox har en andel på 13,1 procent, hvilket er det højeste niveau for Firefox i de seneste tre år.

Læs også: Edge-browseren har det hårdt på pc’en - men nu satser Microsoft på iOS og Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.