Artikel top billede

Microsoft med overraskende melding om Edge-browseren: Der er nu over 330 millioner aktive brugere

Edge-browseren bruges aktivt på over 330 millioner Windows 10-enheder om måneden, oplyser Microsoft. Edge ligger dog fortsat meget lavt i markedsandelen.

Microsofts Edge-browser, der udkom sammen med Windows 10 i sommeren 2015, anvendes nu aktivt på 330 millioner Windows 10-enheder om måneden.

Det har Microsoft oplyst i forbindelse med selskabets udvikler-event Edge Web Summit, der netop har fundet sted i Seattle.

Det skriver en stribe internationale it-medier, heriblandt winsupersite.com.

I en keynote på konferencen skal Charles Morris, Microsofts Edge-chef, have fortalt, at Edge bruges aktivt på over 330 millioner enheder om måneden.

Det tal skal holdes op imod, at Windows 10 er installeret på over 500 millioner enheder. Selvom det dermed fortsat er langt fra alle Windows 10-brugere, der anvender Edge, er der kommet langt flere brugere af browseren til.

Således kan Winsupersite fortælle, at der så sent som i april 2016 kun var 150 millioner aktive Edge-brugere ifølge Microsoft.

“En masse forbedringer og en masse nye funktioner betyder i virkeligheden ikke noget, hvis ingen bruger det. Jeg er virkelig begejstret for i dag at kunne annoncere, at Microsoft Edge tidligere i denne måned passerede over 330 millioner aktive enheder om måneden,” citerer mspoweruser.com Charles Morris for at have sagt.

Så lidt fylder Edge på markedet

Selvom Edge altså nu, ifølge Microsoft, anvendes aktivt på over 330 millioner Windows 10-enheder på verdensplan, fylder netop denne browser fortsat meget lidt i de leverandøruafhængige markedsstatistikker.

Hos Net Applications ligger Edge i den seneste opgørelse over desktop-browsere på en global markedsandel på 5,66 procent. Til sammenligning har den gamle Microsoft-browser, Internet Explorer, i dag en markedsandel på 15,58 procent.

Chrome ligger på en markedsandel på 59,38 procent, og Firefox har ifølge Net Applications en markedsandel på 12,28 procent.

Hos Statcounter er billedet stort set det samme. Hvis man her trækker en statistik over browsere på desktop- og tablet-markedet, ligger Edge i dag på en global markedsandel på 3,57 procent, mens Internet Explorer har 7,8 procent.

I Statcounter-opgørelsen ligger Safari på tredjepladsen med 10,75 procent, Firefox er nummer to med 12,4 procent, og Chrome nupper førstepladsen med en markedsandel på 59,8 procent.

Læs også:

Mange nye udvidelser til Microsofts Edge - men browseren kæmper forgæves mod Chrome, Firefox, Safari og selv IE

Masser af nye funktioner til din browser: Her er de nye udgaver af Chrome, Vivaldi, Opera og Firefox




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere