Fortalt til: Steffen Villadsen

Mennesker i IT

Udgivet 14. november 2017 kl. 14.10
"Jeg bor i Storbritannien, og jeg havde en oplevelse for en nogle år siden, der ændrede den måde, som jeg tænker på teknologi på.

En aften, hvor det regnede, som det jo så ofte gør i England, stod jeg af toget, hvor jeg bor.

Ved stationen møder jeg en hjemløs mand, der sover under et halvtag udenfor. Det var meget koldt, så jeg blev bekymret for ham.

Jeg kan jo tage hjem til min familie og få et varmt måltid mad, men den her mand lå uden for uden noget at spise i regnvejr kun overdækket af et halvtag.

Jeg vækkede ham og spurgte, om jeg kunne købe ham en kop kaffe eller noget andet andet varmt.

Han var også inder, og han kiggede op på mig og sagde, at han godt kunne tænke sig en portion chicken tikka curry med ris.

Jeg sagde okay og spurgte, hvordan han havde tænkt sig, at vi skulle få fat på det. 

Han sagde, at det ikke var noget problem og tog sin iPhone  frem, gik ind på en applikation, der hedder Just Eat, og bestilte maden.

Han spurgte, om jeg kunne vente et par minutter. Efter kort tid kom et bud forbi på scooter og afregnede 8,75 pund med mig og kørte igen.

Det ændrede min måde at tænke over, hvordan teknologi påvirker den måde, som vi mennesker lever på.

Den her mand havde ikke mistet håbet. Han havde adgang til teknologi og var klar til at bruge det, og der var en servicevirksomhed, der var klar til at opfylde hans behov indenfor en kort tidsramme.

Det her er fem år siden.

Forestil dig det samme scenarie i en virkelighed, hvor maden kan leveres af en drone, der verificerer mig biometrisk.

Så behøver jeg ikke engang betale kontant. Jeg er blevet et betalingsmiddel i mig selv. Det er det næste skridt.

Før i tiden ville den her hjemløse mand være blevet glad for en kop kaffe, have bedt mig om kontanter eller bedt mig gå ud og hente maden til ham.

Det var sværere for ham at stille sin sult og sværere for mig som individ at hjælpe, selvom jeg gerne ville hjælpe ham.

Det her er en sand historie. Han bor der stadig efter fem år, men nu har han en iPad. Vi hilser, når jeg går forbi.

Jeg køber ham en kop kaffe, men han har aldrig spurgt mig om chicken tikka siden.
Ravi Krishnamoorthi, vice president & head of business consulting, Digital & Application Service, EMEA, Fujitsu.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.