Artikel top billede

Nu handler det ikke længere om teknologi - innovationen ligger i designet

ComputerViews: Alt for ofte har folk, der beskæftiger sig med teknologi, en tendens til at forvente, at al innovationen ligger i teknologien. Men den bedste teknologi er den, du ikke bemærker.

ComputerViews: Alt for ofte har folk, der beskæftiger sig indgående med teknologi, en tendens til at forvente, at al innovationen ligger i teknologien.

Men ligeså vel som et bygningsdesign ikke fødes af tømrerens hammer eller murerens murske, så ligger innovationen i digitale løsninger også sjældent i de bagvedliggende værktøjer

Den bagvedliggende teknologi er i dag en selvfølge. På lige fod med det værktøj, en håndværker bruger til at opføre en bygning.

Et glimrende eksempel på den tankegang så vi tidligere på ugen, da hackathonet Hack4Girls løb af stablen på Papirøen i København.

Her dystede deltagerne om at udvikle en løsning, der skal forbedre vilkårerne for piger og kvinder, som lever i flygtningelejre i den tredje verden.

Det er en målgruppe, som ikke har adgang til den nyeste hardware og som kun sporadisk har adgang til strøm og internetforbindelser.

Innovative - og low tech

De løsninger, der blev udviklet, var derfor karakteriseret ved både at være innovative og low-tech.

“Innovationen i denne type løsninger ligger derfor heller ikke i teknologien men i interaktionen, bruger-involvereringen og distributionen. Det vil sige, at det i høj grad er designmekanismerne, der er fokus på,” fortalte Natasja Friis Saxberg, initiativtager til Hack4Girls, til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Anna, Ade, Isabell og Silvia vinder stor hackathon med smart ide: En app der kan anvendes af analfabeter - og folk på alle sprog

Lignende toner har vi de seneste dage hørt fra Salesforce Dreamforce-konferencen i San Francisco og til IBM’s Watson Summit i København.

Her har der også været fokus på cloud og kunstig intelligens som et værktøj, der skaber mulighed for brugerrettet innovation.

Teknologi vinder, når den ikke bemærkes

Fra Dreamforce-konferencen fortæller Computerworlds udsendte reporter eksempelvis, at hovedbudskabet ikke handlede om teknologien, men om brugeroplevelserne og de kreative udviklingsprocesser, som teknologien danner grundlaget for.

For den bedste teknologi er den, du ikke bemærker.

Det kan du læse mere om her: Til it-kæmpefest med 170.000 deltagere og stenrige Salesforce: Handler det overhovedet om it længere?

Det er ikke blot tilfældet for produkter, der ligesom dem, der blev udviklet til Hack4Girls, henvender sig til folk, som lever under vanskellige vilkår.

De produkter, der vinder i vores egne overflodssamfund, er ligeledes dem, der baserer sig på teknologi, du ikke bemærker.

Det ser vi, når Google automatisk importerer oplysninger om dine flyafgange til Google Trips, når din telefon øjeblikkeligt låser op, så snart du kigger på den, og når din taxichauffør automatisk modtager sin betaling i det øjeblik, du stiger ud af vognen.

Læs også:Lær af verdens mest succesrige virksomheder: Succes afhænger af din evne til at tænke som en designer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere