Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Bill Gates bag opførelsen af futuristisk ‘smart city’ på størrelse med Odense

Bill Gates-selskab vil i gang med at opføre en eksperimental-by på størrelse med Odense, som skal anvendes til at teste 'smart city'-teknologier efter alle kunstens regler.

I de senere år har udviklingen af de digitalt understøttede byer - såkaldte ‘smart cities’ - for alvor taget fart.

Det er sket i takt med, at cloud computing og teknologier, der understøtter Internet of Things, er blevet modnet.

Udviklingen har i stor stil været båret frem af lokale planer og initiativer i eksisterende byområder, hvilket i sagens natur har sat en naturlig bremse på udviklingshastigheden.

Men nu skal der tryk på kedlerne.

Selskabet Belmont Partners, hvis moderselskab Cascade Investments ejes af Bill Gates, står klar med 80 millioner dollar - godt en halv milliard kroner - som skal spenderes på at opbygge en hel test-by, som skal anvendes til til at teste digital infrastruktur,

“Det er langt nemmere og mere omkostningseffektivt at opbygge fremtidens infrastruktur fra ‘scratch’ end at ombygge en eksisterende struktur,” lyder det fra Belmont Partners.

Bydelen skal digitaliseres efter alle kunstens regler med udgangspunkt i den ypperste og optimale brug af digital teknologi - altså primært med udgangspunkt i trafik og logistik, der spiller en væsentlig rolle i ‘smart city’-tankegangen.

Byen skal baseres på sol-energi og intelligente distributions-systemer, højhastigheds-netværk, selvkørende biler, datacentre og etableringen af særlige digitale hubs, der kan samkøre signaler og data.

Den ny eksperimental-by bliver stor nok til at kunne huse omkring 180.000 indbyggere, hvilket er nogenlunde det samme som Danmarks tredjestørste by, Odense.

Den nye by kommer til at ligge uden for Phoenix i delstaten Arizona. Og det er ikke tilfældigt, da Arizona i årevis har slået sig op som en teknologi-venligt område.

Således har både Uber, Intel og Waymo test-faciliteter i delstaten.

Der eksperimentes også med ‘smart cities’ andre steder. Blandt andet er Alphabet i gang med flere storskala-projekter, der med delebiler og lignende sigter mod blandt andet reduktion af forurening og effektivesering af trafikken, hvilket skal sikre både kortere transporttider og sikrere trafik.

Også Saudi Arabien arbejder med planer om at bygge en helt ny storby, der skal ‘blive et eksempel på menneskehedens fremtid,’ som det hedder.

Læs også: 

Tænker du på Internet of Things og digitalisering? Så kan du lære noget af Vallensbæk Kommune

København får smart city-lab med overvågningssensorer i gaderne: Det kan du vente dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere