Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Robotter trækker masser af investorer til Odense i dag / DK Hostmaster hæver prisen for et .dk-domæne / Dansk Erhverv: Kun få får glæde af regeringens bredbåndspulje

Robotter trækker masser af investorer til Odense i dag. Dansk Bestseller solgte for en milliard kroner på ‘Singles Day’ i Kina. DK Hostmaster hæver prisen for et .dk-domæne. Dansk Erhverv: Kun få får glæde af regeringens bredbåndspulje. Teknologisk Institut: Store gevinster i at købe robotter.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Robotter trækker masser af investorer til Odense i dag

Fyn har med Odense-virksomheden Universal Robots i central rolle i de senere år markeret sig som en central spiller i robot-udviklingen.

Det understreges i dag, hvor 140 investorer og venturefonde fra det internationale robotmiljø samles i Odense til en såkaldt investor-dag, skriver Fyens.

Ifølge avisen har de private investorer rigtigt mange risikovillige penge med. Dem skal robotfirmaerne fra de fynske robot-hubs præsentere sig for.

“Vi søger ikke bare penge, men kloge penge, så vi også kan få rådgivning inden for marketing og skalering,” lyder det fra Sofie Woge fra robotvirksomheden Tendo, der holder til huse i Odense Robotics Startup Hub.

DK Hostmaster hæver prisen for et .dk-domæne

DK Hostmaster hæver 1. januar prisen for et .dk-domæne med en fem-krone fra de nuværende 45 kroner om året til 50 kroner.

Det er første gang i 10 år, at DK Hostmaster hæver prisen for brugsretten til et .dk-domæne.

“Den kommende prisændring skyldes generelt stigende omkostninger samt behov for et højere investeringsniveau,” lyder det fra organisationen.

Prisen for et dansk domæne er fortsat den laveste i Norden. I Sverige koster et .se-domæne 70 danske kroner om året. I Norge er prisen 49 kroner og i Finland 66 kroner.

Der findes i dag godt 1,3 millioner registrerede .dk-domæner.

Oven i prisen kommer jo den pris, som domæne-ejerne betaler for et web-hotel.

Dansk Erhverv: Kun få får glæde af regeringens bredbåndspulje

Dansk Erhverv er ikke ligefrem vildt begejstret for størrelsen på regeringens nye bredbåndpulje. Regeringen meddelte forleden, at den ville investere 20 millioner kroner i bredbåndsudrulning i 2018 og 2019 samt 10 millioner kroner i 2020 og 2021 - i alt 60 millioner kroner.

“Hensigten er da god, men det er forsvindende få husstande, der får glæde af regeringens julegave. Sidste år gav 80 millioner kroner for eksempel kun hurtigt bredbånd til 3.700 husstande,” lyder det fra chefkonsulent Poul Noer.

Dansk Erhverv mener, at bredbåndsudrulning bedst understøttes ved at sænke omkostningerne til jordleje og brug af de nødvendige mobilfrekvenser, som kan gøre luftbårne signaler til et effektivt alternativt til at grave fiber ned i dyre dommer.. 

“Sådan kommer man længere på literen,” siger Poul Noer.

Dansk Bestseller solgte for en milliard kroner på ‘Singles Day’ i Kina

Morgen-briefing skrev tirsdag om, at det kinesiske e-handelssite Alibaba havde sat rekord på den kinesiske ‘Singles Day,’ der er en slags knaldudsalg 11. november.

Nu melder det kinesiske datterselskab til danske Bestseller, Bestseller China, at selskabet på Singles Day solgte for cirka en milliard kroner til det kinesiske marked. Tøjmærkerne Vero Moda og Only var ifølge Børsen blandt topscorerne.

“At kunne sælge for over en milliard kroner på 24 timer på Singles Day mener vi er en enestående præstation og en milepæl for vores firma og ikke mindst alle vores teams, der har knoklet hårdt for at opnå det her resultat. Måske kan det også give inspiration til andre danske virksomheder i forbrugssektoren,” siger medstifter af Bestseller China, Dan Friis, til Børsen.

Teknologisk Institut: Store gevinster i at købe robotter

Og mere robotter: Mange danske produktionsvirksomheder kan øge deres årlige profit med mere end tre millioner kroner ved at investere i robotteknologi, lyder det fra Teknologisk Institut.

Ifølge en undersøgelse fra Teknologisk Institut kan næsten alle produktionsvirksomheder - 98 procent - øge deres profit ved at automatisere. 16 procent af øge den med mere end tre millioner kroner.

“Det er i sig selv ikke overraskende, at man kan spare penge ved at automatisere sine arbejdsprocesser. Men at så mange virksomheder kan vinde så betydelige produktivitetsgevinster ved at investere i robotter beviser to ting; prisen på robotter er nu nede på et niveau, hvor det ikke længere burde være en barriere, og der er stadig et stort automationspotentiale i danske virksomheder,” lyder det fra sektionsleder Leif Henrik Jakobsen fra Teknologisk Instituts Analyse og Erhvervsfremme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere