Virksomhederne er begyndt at lede: Der venter guld og grønne skove for it-folk med blockchain-kompetencer

Efterspørgslen efter medarbejdere med blockchain-kompetencer er eksploderet på det amerikanske jobmarked.

Mange virksomheder og organisationer har et godt øje til blockchain-teknologien for tiden.

Blockchain-teknologien gør det muligt at distribuere, udveksle og handle med alverdens produkter i et verificeret og krypteret mijø - altså alt fra kryptovaluta over intelligente kontrakter, online-identifikation, journaler, data og meget andet.

Det står nu klart, at virksomheder ser stort potentiale i blockchain-teknologien, der da også er blevet kaldt for ‘den største innovation siden internettet’ og en ‘tech-revolution.’

I hvert fald viser nye tal fra det amerikanske jobmarked en regulær eksplosion i efterspørglsen efter it-freelancere med blockchain-kompetencer.

Efterspørgslen efter blockchain-udviklere er faktisk den næst-hurtigst voksende på det amerikanske it-jobmarked. Størst efterspørgsel er der for tiden efter udviklere med robot-kompetencer, viser en ny liste fra freelance-portalen Upwork, som du finder her.

På tredjepladsen over voksende kompetencer finder vi bitcoin-kompetencer, der er direkte forbundet med blockchain-teknologien.

Mere end fordoblet på et år
Samme billede kommer det amerikanske job-analysefirma Burning Glass Technologies frem til.

Ifølge tal fra selskabet er antallet af jobopslag på stillinger, der kræver blockchain-kompetencer, mere end fordoblet i de seneste år.

Ifølge selskabet er der for tiden mere end 4.000 ledige it-job af denne type i USA - heriblandt en række af de store amerikanske konsulent-huse, it-firmaer og banker.

Dette skyldes, at blockchain er tæt forbundet med kryptovaluta-verdenen.

Ifølge analysehuset er både blockchain-teknologien og ansættelses-mønstrene i deres vorden.

Alligevel kan det være en god ide for organisationerne at begynde at overveje, hvor og hvordan de vil tiltrække de nødvendige blockchain-kompetencer.

“Erhvervslivet er begyndt at tage blockchain alvorligt,” lyder det fra selskabet.

Herhjemme er der på Jobindex for tiden ni ledige job, der indeholder bud efter blockchain-kompetencer.

De tæller et par stillinger i Finanstilsynet, en udviklingsstilling i Deloitte samt en stilling i Oracle.

Det er kun et par dage siden, at analysehuset Gartner over for Computerworld pegede på, at blockchain er ‘over-hypet’. Gartner advarer ligefrem virksomhederne mod at lade sig rive med.

Hvorfor kan du læse mere om her: Verdens største it-analysefirma advarer: Blockchain er over-hypet – lad dig ikke rive med.

Læs også:

Her er syv konkrete teknologier, der kan disrupte din virksomhed - og som du også selv kan udnytte

Kæmpemuligheder i blockchain-teknologien - giver mulighed for 'smarte' kontrakter

Eksperterne har talt: Disse fem teknologi-trends kommer til at forme fremtiden

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.