Artikel top billede

Virksomhederne er begyndt at lede: Der venter guld og grønne skove for it-folk med blockchain-kompetencer

Efterspørgslen efter medarbejdere med blockchain-kompetencer er eksploderet på det amerikanske jobmarked.

Mange virksomheder og organisationer har et godt øje til blockchain-teknologien for tiden.

Blockchain-teknologien gør det muligt at distribuere, udveksle og handle med alverdens produkter i et verificeret og krypteret mijø - altså alt fra kryptovaluta over intelligente kontrakter, online-identifikation, journaler, data og meget andet.

Det står nu klart, at virksomheder ser stort potentiale i blockchain-teknologien, der da også er blevet kaldt for ‘den største innovation siden internettet’ og en ‘tech-revolution.’

I hvert fald viser nye tal fra det amerikanske jobmarked en regulær eksplosion i efterspørglsen efter it-freelancere med blockchain-kompetencer.

Efterspørgslen efter blockchain-udviklere er faktisk den næst-hurtigst voksende på det amerikanske it-jobmarked. Størst efterspørgsel er der for tiden efter udviklere med robot-kompetencer, viser en ny liste fra freelance-portalen Upwork, som du finder her.

På tredjepladsen over voksende kompetencer finder vi bitcoin-kompetencer, der er direkte forbundet med blockchain-teknologien.

Mere end fordoblet på et år

Samme billede kommer det amerikanske job-analysefirma Burning Glass Technologies frem til.

Ifølge tal fra selskabet er antallet af jobopslag på stillinger, der kræver blockchain-kompetencer, mere end fordoblet i de seneste år.

Ifølge selskabet er der for tiden mere end 4.000 ledige it-job af denne type i USA - heriblandt en række af de store amerikanske konsulent-huse, it-firmaer og banker.

Dette skyldes, at blockchain er tæt forbundet med kryptovaluta-verdenen.

Ifølge analysehuset er både blockchain-teknologien og ansættelses-mønstrene i deres vorden.

Alligevel kan det være en god ide for organisationerne at begynde at overveje, hvor og hvordan de vil tiltrække de nødvendige blockchain-kompetencer.

“Erhvervslivet er begyndt at tage blockchain alvorligt,” lyder det fra selskabet.

Herhjemme er der på Jobindex for tiden ni ledige job, der indeholder bud efter blockchain-kompetencer.

De tæller et par stillinger i Finanstilsynet, en udviklingsstilling i Deloitte samt en stilling i Oracle.

Det er kun et par dage siden, at analysehuset Gartner over for Computerworld pegede på, at blockchain er ‘over-hypet’. Gartner advarer ligefrem virksomhederne mod at lade sig rive med.

Hvorfor kan du læse mere om her: Verdens største it-analysefirma advarer: Blockchain er over-hypet – lad dig ikke rive med.

Læs også:

Her er syv konkrete teknologier, der kan disrupte din virksomhed - og som du også selv kan udnytte

Kæmpemuligheder i blockchain-teknologien - giver mulighed for 'smarte' kontrakter

Eksperterne har talt: Disse fem teknologi-trends kommer til at forme fremtiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere