Artikel top billede

Virksomhederne er begyndt at lede: Der venter guld og grønne skove for it-folk med blockchain-kompetencer

Efterspørgslen efter medarbejdere med blockchain-kompetencer er eksploderet på det amerikanske jobmarked.

Mange virksomheder og organisationer har et godt øje til blockchain-teknologien for tiden.

Blockchain-teknologien gør det muligt at distribuere, udveksle og handle med alverdens produkter i et verificeret og krypteret mijø - altså alt fra kryptovaluta over intelligente kontrakter, online-identifikation, journaler, data og meget andet.

Det står nu klart, at virksomheder ser stort potentiale i blockchain-teknologien, der da også er blevet kaldt for ‘den største innovation siden internettet’ og en ‘tech-revolution.’

I hvert fald viser nye tal fra det amerikanske jobmarked en regulær eksplosion i efterspørglsen efter it-freelancere med blockchain-kompetencer.

Efterspørgslen efter blockchain-udviklere er faktisk den næst-hurtigst voksende på det amerikanske it-jobmarked. Størst efterspørgsel er der for tiden efter udviklere med robot-kompetencer, viser en ny liste fra freelance-portalen Upwork, som du finder her.

På tredjepladsen over voksende kompetencer finder vi bitcoin-kompetencer, der er direkte forbundet med blockchain-teknologien.

Mere end fordoblet på et år

Samme billede kommer det amerikanske job-analysefirma Burning Glass Technologies frem til.

Ifølge tal fra selskabet er antallet af jobopslag på stillinger, der kræver blockchain-kompetencer, mere end fordoblet i de seneste år.

Ifølge selskabet er der for tiden mere end 4.000 ledige it-job af denne type i USA - heriblandt en række af de store amerikanske konsulent-huse, it-firmaer og banker.

Dette skyldes, at blockchain er tæt forbundet med kryptovaluta-verdenen.

Ifølge analysehuset er både blockchain-teknologien og ansættelses-mønstrene i deres vorden.

Alligevel kan det være en god ide for organisationerne at begynde at overveje, hvor og hvordan de vil tiltrække de nødvendige blockchain-kompetencer.

“Erhvervslivet er begyndt at tage blockchain alvorligt,” lyder det fra selskabet.

Herhjemme er der på Jobindex for tiden ni ledige job, der indeholder bud efter blockchain-kompetencer.

De tæller et par stillinger i Finanstilsynet, en udviklingsstilling i Deloitte samt en stilling i Oracle.

Det er kun et par dage siden, at analysehuset Gartner over for Computerworld pegede på, at blockchain er ‘over-hypet’. Gartner advarer ligefrem virksomhederne mod at lade sig rive med.

Hvorfor kan du læse mere om her: Verdens største it-analysefirma advarer: Blockchain er over-hypet – lad dig ikke rive med.

Læs også:

Her er syv konkrete teknologier, der kan disrupte din virksomhed - og som du også selv kan udnytte

Kæmpemuligheder i blockchain-teknologien - giver mulighed for 'smarte' kontrakter

Eksperterne har talt: Disse fem teknologi-trends kommer til at forme fremtiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere