Virksomhederne er begyndt at lede: Der venter guld og grønne skove for it-folk med blockchain-kompetencer

Efterspørgslen efter medarbejdere med blockchain-kompetencer er eksploderet på det amerikanske jobmarked.

Mange virksomheder og organisationer har et godt øje til blockchain-teknologien for tiden.

Blockchain-teknologien gør det muligt at distribuere, udveksle og handle med alverdens produkter i et verificeret og krypteret mijø - altså alt fra kryptovaluta over intelligente kontrakter, online-identifikation, journaler, data og meget andet.

Det står nu klart, at virksomheder ser stort potentiale i blockchain-teknologien, der da også er blevet kaldt for ‘den største innovation siden internettet’ og en ‘tech-revolution.’

I hvert fald viser nye tal fra det amerikanske jobmarked en regulær eksplosion i efterspørglsen efter it-freelancere med blockchain-kompetencer.

Efterspørgslen efter blockchain-udviklere er faktisk den næst-hurtigst voksende på det amerikanske it-jobmarked. Størst efterspørgsel er der for tiden efter udviklere med robot-kompetencer, viser en ny liste fra freelance-portalen Upwork, som du finder her.

På tredjepladsen over voksende kompetencer finder vi bitcoin-kompetencer, der er direkte forbundet med blockchain-teknologien.

Mere end fordoblet på et år
Samme billede kommer det amerikanske job-analysefirma Burning Glass Technologies frem til.

Ifølge tal fra selskabet er antallet af jobopslag på stillinger, der kræver blockchain-kompetencer, mere end fordoblet i de seneste år.

Ifølge selskabet er der for tiden mere end 4.000 ledige it-job af denne type i USA - heriblandt en række af de store amerikanske konsulent-huse, it-firmaer og banker.

Dette skyldes, at blockchain er tæt forbundet med kryptovaluta-verdenen.

Ifølge analysehuset er både blockchain-teknologien og ansættelses-mønstrene i deres vorden.

Alligevel kan det være en god ide for organisationerne at begynde at overveje, hvor og hvordan de vil tiltrække de nødvendige blockchain-kompetencer.

“Erhvervslivet er begyndt at tage blockchain alvorligt,” lyder det fra selskabet.

Herhjemme er der på Jobindex for tiden ni ledige job, der indeholder bud efter blockchain-kompetencer.

De tæller et par stillinger i Finanstilsynet, en udviklingsstilling i Deloitte samt en stilling i Oracle.

Det er kun et par dage siden, at analysehuset Gartner over for Computerworld pegede på, at blockchain er ‘over-hypet’. Gartner advarer ligefrem virksomhederne mod at lade sig rive med.

Hvorfor kan du læse mere om her: Verdens største it-analysefirma advarer: Blockchain er over-hypet – lad dig ikke rive med.

Læs også:

Her er syv konkrete teknologier, der kan disrupte din virksomhed - og som du også selv kan udnytte

Kæmpemuligheder i blockchain-teknologien - giver mulighed for 'smarte' kontrakter

Eksperterne har talt: Disse fem teknologi-trends kommer til at forme fremtiden

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.