Artikel top billede

Virksomhederne er begyndt at lede: Der venter guld og grønne skove for it-folk med blockchain-kompetencer

Efterspørgslen efter medarbejdere med blockchain-kompetencer er eksploderet på det amerikanske jobmarked.

Mange virksomheder og organisationer har et godt øje til blockchain-teknologien for tiden.

Blockchain-teknologien gør det muligt at distribuere, udveksle og handle med alverdens produkter i et verificeret og krypteret mijø - altså alt fra kryptovaluta over intelligente kontrakter, online-identifikation, journaler, data og meget andet.

Det står nu klart, at virksomheder ser stort potentiale i blockchain-teknologien, der da også er blevet kaldt for ‘den største innovation siden internettet’ og en ‘tech-revolution.’

I hvert fald viser nye tal fra det amerikanske jobmarked en regulær eksplosion i efterspørglsen efter it-freelancere med blockchain-kompetencer.

Efterspørgslen efter blockchain-udviklere er faktisk den næst-hurtigst voksende på det amerikanske it-jobmarked. Størst efterspørgsel er der for tiden efter udviklere med robot-kompetencer, viser en ny liste fra freelance-portalen Upwork, som du finder her.

På tredjepladsen over voksende kompetencer finder vi bitcoin-kompetencer, der er direkte forbundet med blockchain-teknologien.

Mere end fordoblet på et år

Samme billede kommer det amerikanske job-analysefirma Burning Glass Technologies frem til.

Ifølge tal fra selskabet er antallet af jobopslag på stillinger, der kræver blockchain-kompetencer, mere end fordoblet i de seneste år.

Ifølge selskabet er der for tiden mere end 4.000 ledige it-job af denne type i USA - heriblandt en række af de store amerikanske konsulent-huse, it-firmaer og banker.

Dette skyldes, at blockchain er tæt forbundet med kryptovaluta-verdenen.

Ifølge analysehuset er både blockchain-teknologien og ansættelses-mønstrene i deres vorden.

Alligevel kan det være en god ide for organisationerne at begynde at overveje, hvor og hvordan de vil tiltrække de nødvendige blockchain-kompetencer.

“Erhvervslivet er begyndt at tage blockchain alvorligt,” lyder det fra selskabet.

Herhjemme er der på Jobindex for tiden ni ledige job, der indeholder bud efter blockchain-kompetencer.

De tæller et par stillinger i Finanstilsynet, en udviklingsstilling i Deloitte samt en stilling i Oracle.

Det er kun et par dage siden, at analysehuset Gartner over for Computerworld pegede på, at blockchain er ‘over-hypet’. Gartner advarer ligefrem virksomhederne mod at lade sig rive med.

Hvorfor kan du læse mere om her: Verdens største it-analysefirma advarer: Blockchain er over-hypet – lad dig ikke rive med.

Læs også:

Her er syv konkrete teknologier, der kan disrupte din virksomhed - og som du også selv kan udnytte

Kæmpemuligheder i blockchain-teknologien - giver mulighed for 'smarte' kontrakter

Eksperterne har talt: Disse fem teknologi-trends kommer til at forme fremtiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere