Artikel top billede

Mærsk-formand Jim Snabe er klar til krig mod tech-giganterne - den mest omstillingsparate vinder

Store hæderkrone industrivirksomheder kastes i stigende grad ud i en krig mod de amerikanske tech-giganter, og ifølge bestyrelsesformand i Mærsk og Siemens Jim Hagemann Snabe er det de mest omstillingsparate der vinder.

Ældre hæderkronede virksomheder er for langsomme, når de skal forsøge at udnytte mulighederne i den digitale verden

Mens tech-giganter som Google, Amazon og Apple til gengæld er lynhurtige til at tilpasse sig, når de bevæger sig ind på de ældre hæderkronede virksomheders banehalvdel.

Det fortalte bestyrelsesformanden for Mærsk og Siemens Jim Hagemann Snabe ifølge Finans.dk tidligere på ugen, da han deltog på CBS Impact Topmøde.

“Det er en kamp om, hvem der først kan begge dele. Er det Google, der lærer den fysiske verden ved at komme ind i bilerne og ind i husene, eller er det A.P. Møller-Mærsk eller Siemens, der lærer den digitale verden, så de har alle dataene og kan udnytte dem på en ny måde. Det bliver krigen. Dem, der kommer på den kombination, vil opleve en ekspotentiel kurve,” sagde han ifølge Finans.

Ifølge Jim Hagemann Snabe er Amazon et lysende eksempel på en virksomhed med rødder i logistik verdenen, der dog har forstået at udnytte mulighederne i den digitale verden.

Ved topmødet på CBS påpegede Mærsks koncernchef Søren Skou ligeledes, at det i de kommende årti bliver målet for Mærsk at gøre det ligeså simpelt at afskibe containere, som det er at sende en pakke med UPS.

Læs også: 
Det næste store teknologiboom favoriserer giganterne - er iværksætternes tidsalder forbi?

Til hackathon hos A.P. Møller-Mærsk: Her er tre ideer, der kan revolutionere shippingbranch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere