Artikel top billede

Mærsk-formand Jim Snabe er klar til krig mod tech-giganterne - den mest omstillingsparate vinder

Store hæderkrone industrivirksomheder kastes i stigende grad ud i en krig mod de amerikanske tech-giganter, og ifølge bestyrelsesformand i Mærsk og Siemens Jim Hagemann Snabe er det de mest omstillingsparate der vinder.

Ældre hæderkronede virksomheder er for langsomme, når de skal forsøge at udnytte mulighederne i den digitale verden

Mens tech-giganter som Google, Amazon og Apple til gengæld er lynhurtige til at tilpasse sig, når de bevæger sig ind på de ældre hæderkronede virksomheders banehalvdel.

Det fortalte bestyrelsesformanden for Mærsk og Siemens Jim Hagemann Snabe ifølge Finans.dk tidligere på ugen, da han deltog på CBS Impact Topmøde.

“Det er en kamp om, hvem der først kan begge dele. Er det Google, der lærer den fysiske verden ved at komme ind i bilerne og ind i husene, eller er det A.P. Møller-Mærsk eller Siemens, der lærer den digitale verden, så de har alle dataene og kan udnytte dem på en ny måde. Det bliver krigen. Dem, der kommer på den kombination, vil opleve en ekspotentiel kurve,” sagde han ifølge Finans.

Ifølge Jim Hagemann Snabe er Amazon et lysende eksempel på en virksomhed med rødder i logistik verdenen, der dog har forstået at udnytte mulighederne i den digitale verden.

Ved topmødet på CBS påpegede Mærsks koncernchef Søren Skou ligeledes, at det i de kommende årti bliver målet for Mærsk at gøre det ligeså simpelt at afskibe containere, som det er at sende en pakke med UPS.

Læs også: 
Det næste store teknologiboom favoriserer giganterne - er iværksætternes tidsalder forbi?

Til hackathon hos A.P. Møller-Mærsk: Her er tre ideer, der kan revolutionere shippingbranch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere