Artikel top billede

Mærsk-formand Jim Snabe er klar til krig mod tech-giganterne - den mest omstillingsparate vinder

Store hæderkrone industrivirksomheder kastes i stigende grad ud i en krig mod de amerikanske tech-giganter, og ifølge bestyrelsesformand i Mærsk og Siemens Jim Hagemann Snabe er det de mest omstillingsparate der vinder.

Ældre hæderkronede virksomheder er for langsomme, når de skal forsøge at udnytte mulighederne i den digitale verden

Mens tech-giganter som Google, Amazon og Apple til gengæld er lynhurtige til at tilpasse sig, når de bevæger sig ind på de ældre hæderkronede virksomheders banehalvdel.

Det fortalte bestyrelsesformanden for Mærsk og Siemens Jim Hagemann Snabe ifølge Finans.dk tidligere på ugen, da han deltog på CBS Impact Topmøde.

“Det er en kamp om, hvem der først kan begge dele. Er det Google, der lærer den fysiske verden ved at komme ind i bilerne og ind i husene, eller er det A.P. Møller-Mærsk eller Siemens, der lærer den digitale verden, så de har alle dataene og kan udnytte dem på en ny måde. Det bliver krigen. Dem, der kommer på den kombination, vil opleve en ekspotentiel kurve,” sagde han ifølge Finans.

Ifølge Jim Hagemann Snabe er Amazon et lysende eksempel på en virksomhed med rødder i logistik verdenen, der dog har forstået at udnytte mulighederne i den digitale verden.

Ved topmødet på CBS påpegede Mærsks koncernchef Søren Skou ligeledes, at det i de kommende årti bliver målet for Mærsk at gøre det ligeså simpelt at afskibe containere, som det er at sende en pakke med UPS.

Læs også: 
Det næste store teknologiboom favoriserer giganterne - er iværksætternes tidsalder forbi?

Til hackathon hos A.P. Møller-Mærsk: Her er tre ideer, der kan revolutionere shippingbranch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere