Artikel top billede

Elon Musk præsenterede fredag morgen en ny elektrisk lastbil

Tesla klar med el-drevet lastbil og lynhurtig sportsvogn: Se de nye køretøjer her

Tesla vil give hardcore tæsk til benzinbiler, lyder det fra virksomhedens stifter Elon Musk.

Tesla er på vej med to nye biler.

Den ene er en elektrisk lastbil, der efter planen vil gå i produktion i 2019. Den vil kunne køre lige knap 800 km på en opladning.

Den anden kommende Tesla er en lynhurtig roadster sportsvogn, der kan accelere fra 0-96 kilometer i timen (60 miles) på 1,9 sekunder og vil kunne køre lige knap 1.000 km på en opladning.

“Målet er at give hardcore tæsk til benzin-biler,” lød det ifølge Bloomberg i vanlig selvsikker stil fra Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk, da han tidligt fredag morgen præsenterede de to biler.

Præsentationen af den el-drevne lastbiler havde været ventet længe, mens præsentationen af den nye sportsvogn kom som en overraskelse for tilhørerne.

Læs også: "Det er 25 år siden, at jeg møder Elon Musk første gang. I dag er vi bedste venner, og jeg er overbevist om, at han er en af de klogeste mennesker, der nogensinde har levet"

Låner teknologi fra personbiler

De elektriske lastbiler låner ifølge Bloomberg en del teknologi fra Teslas personbiler.

Eksempelvis vil lastbilerne blive udstyret med Teslas selvkørende teknologi, og kabinen vil ligeledes bliver udstyret med to store 15-tommer touch-skærme. 

Tesla vil selv være den første virksomhed, der tager de nye eldrevne lastbiler i brug.

Tesla vil bruge lastbilerne til at fragte dele mellem virksomhedens batterfabrik i den amerikanske stat Nevada og virksomhedens bilfabrik i Californien. 

Den californiske el-bilsproducent er dog langt fra den eneste virksomhed, der har planer om at bygge elektriske lastbiler.

Mercedes-producenten Daimler AG har ifølge Bloomberg allerede fremvist adskillige batteri-drevne prototyper i år, men den tyske producent forventer dog ikke at de elektriske lastbiler får et gennembrud de næste 10 år. 

Ifølge Bloomberg arbejder Volvo og Volkswagen ligeledes på elektriske lastbiler og hybrid-lastbiler.

Ramt af produktionsproblemer

Præsentationen af de nye biler kommer samtidig med, at Tesla har store vanskelligheder med at få produceret virksomhedens seneste bil, Model 3. 

Ved udgangen af september havde Tesla eksempelvis blot produceret 260 udgaver Model 3, men virksomheden ifølge målsætningen skulle have produceret mere end 1.600 Model 3-biler. 

Læs også: Tesla i store problemer: Nyt regnskab er blodrødt - og ny elbil er ramt af forsinkelser
IT-JOB

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Dygtig Data Engineer til Koncern It i Udlændingestyrelsen

Shure Scandinavia A/S

IT Support (EUC)

Banedanmark

IT-sikkerhedsarkitekt

Unik System Design A/S

DevOps Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere