Top 100:Her er de 69 bedste danske it-konsulenthuse lige nu: Se listen

Artikel top billede

Elon Musk præsenterede fredag morgen en ny elektrisk lastbil

Tesla klar med el-drevet lastbil og lynhurtig sportsvogn: Se de nye køretøjer her

Tesla vil give hardcore tæsk til benzinbiler, lyder det fra virksomhedens stifter Elon Musk.

Tesla er på vej med to nye biler.

Den ene er en elektrisk lastbil, der efter planen vil gå i produktion i 2019. Den vil kunne køre lige knap 800 km på en opladning.

Den anden kommende Tesla er en lynhurtig roadster sportsvogn, der kan accelere fra 0-96 kilometer i timen (60 miles) på 1,9 sekunder og vil kunne køre lige knap 1.000 km på en opladning.

“Målet er at give hardcore tæsk til benzin-biler,” lød det ifølge Bloomberg i vanlig selvsikker stil fra Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk, da han tidligt fredag morgen præsenterede de to biler.

Præsentationen af den el-drevne lastbiler havde været ventet længe, mens præsentationen af den nye sportsvogn kom som en overraskelse for tilhørerne.

Læs også: "Det er 25 år siden, at jeg møder Elon Musk første gang. I dag er vi bedste venner, og jeg er overbevist om, at han er en af de klogeste mennesker, der nogensinde har levet"

Låner teknologi fra personbiler

De elektriske lastbiler låner ifølge Bloomberg en del teknologi fra Teslas personbiler.

Eksempelvis vil lastbilerne blive udstyret med Teslas selvkørende teknologi, og kabinen vil ligeledes bliver udstyret med to store 15-tommer touch-skærme. 

Tesla vil selv være den første virksomhed, der tager de nye eldrevne lastbiler i brug.

Tesla vil bruge lastbilerne til at fragte dele mellem virksomhedens batterfabrik i den amerikanske stat Nevada og virksomhedens bilfabrik i Californien. 

Den californiske el-bilsproducent er dog langt fra den eneste virksomhed, der har planer om at bygge elektriske lastbiler.

Mercedes-producenten Daimler AG har ifølge Bloomberg allerede fremvist adskillige batteri-drevne prototyper i år, men den tyske producent forventer dog ikke at de elektriske lastbiler får et gennembrud de næste 10 år. 

Ifølge Bloomberg arbejder Volvo og Volkswagen ligeledes på elektriske lastbiler og hybrid-lastbiler.

Ramt af produktionsproblemer

Præsentationen af de nye biler kommer samtidig med, at Tesla har store vanskelligheder med at få produceret virksomhedens seneste bil, Model 3. 

Ved udgangen af september havde Tesla eksempelvis blot produceret 260 udgaver Model 3, men virksomheden ifølge målsætningen skulle have produceret mere end 1.600 Model 3-biler. 

Læs også: Tesla i store problemer: Nyt regnskab er blodrødt - og ny elbil er ramt af forsinkelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital