Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

It-minister Sophie Løhde vil have stoppet 'sløseriet' blandt statslige it-chefer

Innovationsminister Sophie Løhde (V) vil tage et opgør med ‘sløseriet’ blandt de statslige it-chefer.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) vil have sat en stopper for de statslige it-skandaler, som vi gennem de seneste mange år har set en hel del af.

Det indebærer et 'stort opgør' med det som til Finans kalder for ‘sløseriet’ blandt de statslige it-chefer.

Ifølge hende har der nemlig været en opfattelse i de statslige organisationer af, at it er noget, der enten er foregået nede i kælderen eller ude i byen, men at det ikke er noget, som man er optaget af på toplederniveau.

“Der er brug for en kulturænding. Vi har grundlæggende rigtigt mange dygtige ledere i staten, men vi skal til at tage it-driften lige så alvorligt som udviklingen. Ledelserne skal påtage sig et langt større ansvar for it-systemerne, hvor vi i højere grad hjemtager ansvaret og ikke bare overlader opgavn til nogle eksterne konsulenter uden at vi har kontrol med processerne,” siger Sophie Løhde til avisen.

Det sker, efter det efter et såkaldt kasseeftersyn udarbejdet af Digitaliseringsstyrellsen for et års tid siden stod klart, at ingen havde tilstrækkeligt indblik i, hvad de syv milliarder kroner, som staten årligt bruger på it, egentlig bliver brugt.

Samtidig viste eftersynet, at 150 af de i alt 430 kritiske, daværende statslige it-systemer havde en ‘utilstrækkelig systemtilstand.’

Du kan læse mere om kasseeftersynet fra januar her: Stort eftersyn: 157 af statens kritiske it-systemer er nedkørte og sårbare over for hackere

"Vi skal både finde nøglen til at udvikle de nye projekter til rette pris og uden forsinkelser. Og vi skal sørge for, at vi driver dem bedre, når de er sat i drift. Det kræver en grundlæggende forandring i den måde, som staten arbejder med it på. Det er et langt, sejt træk, og problemerne løses ikke med et snuptag. Med it-strategien vil vi gennemføre flere markante ændringer på området, som sikrer at vores digitale infrastruktur styres sikkert og professionelt,” lød det dengang fra ministeren.

Med i planerne er etableringen af det såkaldte ‘It-råd,’ som skal udføre såkaldte reviews af de statslige it-ledere.

Samtidig skal der sikres overblik over, hvad staten egentlig bruger sine syv milliarder årlige it-kroner på. Det skal ske ved indførelse af en række fælles standarder for udgifter samt krav om en årlig afrapportering fra de forskellige statslige it-projekter.

Læs også:

Her er hovedpunkterne i ny statslig it-strategi: Bedre og billigere it er i fokus

Derfor ender danske it-projekter i kaos: Sådan får vi bugt med it-skandalerne

Professor om it-skandaler: Staten bør fokusere mere på god it-ledelse og mindre på pris i udbud

Vi trænger til et opgør med den eksisterende nulfejls-kultur

It-minister Sophie Løhde: Lovgivning står i vejen for succesfuld digitalisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.