Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nationalbankdirektør: Her er cyberangrebet, der får mig til at ligge søvnløs / Volvo indgår aftale med Uber: Skal levere 24.000 selvkørende taxaer fra 2019 / Umbraco-profil trækker sig

Nationalbankdirektør: Her er cyberangrebet, der får mig til at ligge søvnløs. Volvo indgår aftale med Uber: Skal levere 24.000 selvkørende taxaer fra 2019. Umbraco-profil trækker sig. Fondsbørsen ramt af system-opdatering. Forsikringsselskabet Tryg satser på it. Erik Damgaard-firma vil børsnoteres. Kæmpeopkøb kan skabe ny chip-gigant.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Nationalbankdirektør: Her er cyberangrebet, der får mig til at ligge søvnløs

Nationalbank-direktør Lars Rohdes helt store mareridt på cybersikkerheds-området er et angreb, der lægger dankortet ned i flere dage midt i en ny finanskrise, fortæller han til Business.

Sådan et angreb kan nemlig få ødelæggende konsekvenser for hele den danske økonomi, da det kan ryste tilliden til hele vores økonomiske system.

“Når det gælder cyberangreb, har vi ikke set det værste endnu,” lyder det i avisen.

Volvo indgår aftale med Uber: Skal levere selvkørende taxaer i 2019

Volvo har indgået aftale med Uber Technologies om levering af en kæmpeflåde selvkørende biler fra så tidligt som i 2019.

Ifølge aftalen skal Volvo levere 24.000 selvkørende taxaer til Uber.

Volvo ejes af den kinesiske bilkoncern Geely Holding Group. Aftalen anslåes i størrelse af udgøre omkring fem procent af Volvos samlede salg og at have en værdi på mere end en milliard dollar.

Umbraco-profil trækker sig

En af profilerne i det fynske CMS-selskab Umbraco, Per Ploug, trækker sig fra selskabet, meddeler han i en blogpost

“Efter næsten 10 år i Umbraco HQ har jeg besluttet, at jeg vil noget andet professionelt. Jeg ved endnu ikke, hvad det er, men det agter jeg at finde ud af i løbet af de kommende par måneder i takt med, at jeg overdrager mine opgaver til andre,” skriver Per Ploug.

Per Ploug forlader selskabet ved årsskiftet.

Umbraco har for tiden omkring 35 medarbejdere.

Fondsbørsen ramt af system-opdatering

Fondsbørsen i København blev mandag ramt af it-problemer efter en system-opdatering. 

Den gjorde, at systemerne en overgang var svære at komme i kontakt med, skriver Finans.

Problemerne førte til aflysningen af en auktion over fleksobligationer for 10 milliarder kroner.

Forsikringsselskabet Tryg satser på it

Forsikringsselskabet Tryg vil frem mod 2020 investere en halv milliard kroner i it, skriver Børsen, der har været med på forsikringsselskabets kaptialmarkedsdag i London i går.

Ifølge avisen sigter selskabet mod en reduktion af udgifter til forsikringsudbetalinger på 600 millioner kroner samt en besparelse på 150 millioner kroner på mere effektiv distribution.

“En relativ stor del af det, som vi kan sætte strøm til, er funktioner, vi har haft outsourcet,” siger direktør Morten Hübbe.

Samtidig har selskabet lanceret nye produkter indenfor cyberområdet. Dem har selskabet allerede solgt for 100 millioner kroner af, hedder det.

Kæmpeopkøb kan skabe ny chip-gigant

De er måske ikke så kendte herhjemme, men det kan de godt gå hen og blive en dag.

De to chipselskaber Marvel Technology Group og Cavium har nemlig aftalt at fusionere. Helt konkret vil Marvel Technology købe Cavium for seks milliarder dollar.

Fusionen skal ruste de to amerikanske selskabet til bedre at tage kampen op med ikke mindst Intel.

Marvell producerer i dag primært processorer til storage-enheder, mens Cavium producerer netværksudstyr.

Erik Damgaard-firma vil børsnoteres

Finansvirksomheden NPinvestor er på vej mod en notering på minibørsen First North med den hensigt at sætte skub i Erik Damgaards nye handelsprogram Straticator.

Erik Damgaard ejer 28,6 procent af NPinvestor, som forventer, at noteringen vil indbringe op mod 23 millioner kroner og give selskabet en markedsværdi i omegnen af 115 millioner kroner.

Erik Damgaard gik i 2012 sammen med NPinvestor i arbejdet med aktiehandelssløsningen.

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaard klar med længe ventet it-system.

“Udbuddet skal bl.a. give NPinvestor.com A/S kapital til internationalisering af det banebrydende investeringskonceptet Copy trading, der indgår i den egenudviklede handelsplatform Straticator, der er udviklet af IT-manden Erik Damgaard,” lydet det i en meddelelse fra NPinvestor, som du finder her.

Erik Damgaard var en af de fem ejere af Navision, der i 2001 blev solgt til Microsoft. Handelen gjorde Erik Damgaard og de fire øvrige ejere til milliardærer. Erik Damgaard har dog siden tabt en væsentligt del af pengene.

Du kan læse mere om Erik Damgaard Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: “Jeg er back in business”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere