Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Morgen-briefing: Nationalbankdirektør: Her er cyberangrebet, der får mig til at ligge søvnløs / Volvo indgår aftale med Uber: Skal levere 24.000 selvkørende taxaer fra 2019 / Umbraco-profil trækker sig

Nationalbankdirektør: Her er cyberangrebet, der får mig til at ligge søvnløs. Volvo indgår aftale med Uber: Skal levere 24.000 selvkørende taxaer fra 2019. Umbraco-profil trækker sig. Fondsbørsen ramt af system-opdatering. Forsikringsselskabet Tryg satser på it. Erik Damgaard-firma vil børsnoteres. Kæmpeopkøb kan skabe ny chip-gigant.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Nationalbankdirektør: Her er cyberangrebet, der får mig til at ligge søvnløs

Nationalbank-direktør Lars Rohdes helt store mareridt på cybersikkerheds-området er et angreb, der lægger dankortet ned i flere dage midt i en ny finanskrise, fortæller han til Business.

Sådan et angreb kan nemlig få ødelæggende konsekvenser for hele den danske økonomi, da det kan ryste tilliden til hele vores økonomiske system.

“Når det gælder cyberangreb, har vi ikke set det værste endnu,” lyder det i avisen.

Volvo indgår aftale med Uber: Skal levere selvkørende taxaer i 2019

Volvo har indgået aftale med Uber Technologies om levering af en kæmpeflåde selvkørende biler fra så tidligt som i 2019.

Ifølge aftalen skal Volvo levere 24.000 selvkørende taxaer til Uber.

Volvo ejes af den kinesiske bilkoncern Geely Holding Group. Aftalen anslåes i størrelse af udgøre omkring fem procent af Volvos samlede salg og at have en værdi på mere end en milliard dollar.

Umbraco-profil trækker sig

En af profilerne i det fynske CMS-selskab Umbraco, Per Ploug, trækker sig fra selskabet, meddeler han i en blogpost

“Efter næsten 10 år i Umbraco HQ har jeg besluttet, at jeg vil noget andet professionelt. Jeg ved endnu ikke, hvad det er, men det agter jeg at finde ud af i løbet af de kommende par måneder i takt med, at jeg overdrager mine opgaver til andre,” skriver Per Ploug.

Per Ploug forlader selskabet ved årsskiftet.

Umbraco har for tiden omkring 35 medarbejdere.

Fondsbørsen ramt af system-opdatering

Fondsbørsen i København blev mandag ramt af it-problemer efter en system-opdatering. 

Den gjorde, at systemerne en overgang var svære at komme i kontakt med, skriver Finans.

Problemerne førte til aflysningen af en auktion over fleksobligationer for 10 milliarder kroner.

Forsikringsselskabet Tryg satser på it

Forsikringsselskabet Tryg vil frem mod 2020 investere en halv milliard kroner i it, skriver Børsen, der har været med på forsikringsselskabets kaptialmarkedsdag i London i går.

Ifølge avisen sigter selskabet mod en reduktion af udgifter til forsikringsudbetalinger på 600 millioner kroner samt en besparelse på 150 millioner kroner på mere effektiv distribution.

“En relativ stor del af det, som vi kan sætte strøm til, er funktioner, vi har haft outsourcet,” siger direktør Morten Hübbe.

Samtidig har selskabet lanceret nye produkter indenfor cyberområdet. Dem har selskabet allerede solgt for 100 millioner kroner af, hedder det.

Kæmpeopkøb kan skabe ny chip-gigant

De er måske ikke så kendte herhjemme, men det kan de godt gå hen og blive en dag.

De to chipselskaber Marvel Technology Group og Cavium har nemlig aftalt at fusionere. Helt konkret vil Marvel Technology købe Cavium for seks milliarder dollar.

Fusionen skal ruste de to amerikanske selskabet til bedre at tage kampen op med ikke mindst Intel.

Marvell producerer i dag primært processorer til storage-enheder, mens Cavium producerer netværksudstyr.

Erik Damgaard-firma vil børsnoteres

Finansvirksomheden NPinvestor er på vej mod en notering på minibørsen First North med den hensigt at sætte skub i Erik Damgaards nye handelsprogram Straticator.

Erik Damgaard ejer 28,6 procent af NPinvestor, som forventer, at noteringen vil indbringe op mod 23 millioner kroner og give selskabet en markedsværdi i omegnen af 115 millioner kroner.

Erik Damgaard gik i 2012 sammen med NPinvestor i arbejdet med aktiehandelssløsningen.

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaard klar med længe ventet it-system.

“Udbuddet skal bl.a. give NPinvestor.com A/S kapital til internationalisering af det banebrydende investeringskonceptet Copy trading, der indgår i den egenudviklede handelsplatform Straticator, der er udviklet af IT-manden Erik Damgaard,” lydet det i en meddelelse fra NPinvestor, som du finder her.

Erik Damgaard var en af de fem ejere af Navision, der i 2001 blev solgt til Microsoft. Handelen gjorde Erik Damgaard og de fire øvrige ejere til milliardærer. Erik Damgaard har dog siden tabt en væsentligt del af pengene.

Du kan læse mere om Erik Damgaard Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: “Jeg er back in business”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.