Artikel top billede

Gymnasieelever: Vi bliver tvunget til 11-timers arbejdsdage på iPhone-samlefabrikker

Kinesiske gymnasielever i tusindvis tvinges til at arbejde på Apples kinesiske samlefabrik med at samle de nye og dyre iPhone X-smartphones.

Apples kinesiske hoved-samarbejdspartnere tvinger ifølge Financial Times tusindvis af gymnasieelever til at stå ved samlebånd for at samle de nye iPhone X-telefoner.

Ifølge avisen drejer det sig om det taiwanske selskab Hon Hai Precision Industry, der nok er bedre kendt under navnet Foxconn. Selskabet er Apples nok største underleverandør.

Mindst 3.000 gymnasieelever er blevet tvangsudskrevet til at arbejde på samlefabrikken, hvor de for tiden har arbejdsdage på mindst 11 timer.

Det skyldes angiveligt, at Foxconn for tiden har svært ved at leve op til de mængder færdigt-samlede iPhone X-telefoner, som selskabet har stillet Apple i udsigt.

Flere af gymansieeleverne siger til Financial Times, at de har fået at vide, at de tre måneders tvangsarbejde i Foxconn-hallerne er ‘arbejds-erfaring,’ som er nødvendig, hvis de da ønsker at bestå deres studentereksamen.

Ifølge avisen meddeler både Foxconn og Apple, at de netop ‘har opdaget,’ at fabrikken beskæftiger studerende, men at de studerende arbejder på fabrikken af egen fri vilje samt at de får løn.

Dog vedkender Apple, at gymnasieleverne ikke burde have haft overarbejde.

Foxconn meddeler, at selskabets ‘praktik-program’ er udformet i samarbejde med lokale myndigheder og et antal skoler.’

Foxconn blev for nogle år siden kendt verden over for historier om forfærdelige arbejdsforhold, masseselvmord og lignende.

Det kan du læse mere om her: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Læs også:

Sådan ser en iPhone X ud, når man splitter den ad: Har to batterier og det indbyggede bundkort bliver umuligt at reparere

Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere