Artikel top billede

Gymnasieelever: Vi bliver tvunget til 11-timers arbejdsdage på iPhone-samlefabrikker

Kinesiske gymnasielever i tusindvis tvinges til at arbejde på Apples kinesiske samlefabrik med at samle de nye og dyre iPhone X-smartphones.

Apples kinesiske hoved-samarbejdspartnere tvinger ifølge Financial Times tusindvis af gymnasieelever til at stå ved samlebånd for at samle de nye iPhone X-telefoner.

Ifølge avisen drejer det sig om det taiwanske selskab Hon Hai Precision Industry, der nok er bedre kendt under navnet Foxconn. Selskabet er Apples nok største underleverandør.

Mindst 3.000 gymnasieelever er blevet tvangsudskrevet til at arbejde på samlefabrikken, hvor de for tiden har arbejdsdage på mindst 11 timer.

Det skyldes angiveligt, at Foxconn for tiden har svært ved at leve op til de mængder færdigt-samlede iPhone X-telefoner, som selskabet har stillet Apple i udsigt.

Flere af gymansieeleverne siger til Financial Times, at de har fået at vide, at de tre måneders tvangsarbejde i Foxconn-hallerne er ‘arbejds-erfaring,’ som er nødvendig, hvis de da ønsker at bestå deres studentereksamen.

Ifølge avisen meddeler både Foxconn og Apple, at de netop ‘har opdaget,’ at fabrikken beskæftiger studerende, men at de studerende arbejder på fabrikken af egen fri vilje samt at de får løn.

Dog vedkender Apple, at gymnasieleverne ikke burde have haft overarbejde.

Foxconn meddeler, at selskabets ‘praktik-program’ er udformet i samarbejde med lokale myndigheder og et antal skoler.’

Foxconn blev for nogle år siden kendt verden over for historier om forfærdelige arbejdsforhold, masseselvmord og lignende.

Det kan du læse mere om her: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Læs også:

Sådan ser en iPhone X ud, når man splitter den ad: Har to batterier og det indbyggede bundkort bliver umuligt at reparere

Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere