Artikel top billede

Gymnasieelever: Vi bliver tvunget til 11-timers arbejdsdage på iPhone-samlefabrikker

Kinesiske gymnasielever i tusindvis tvinges til at arbejde på Apples kinesiske samlefabrik med at samle de nye og dyre iPhone X-smartphones.

Apples kinesiske hoved-samarbejdspartnere tvinger ifølge Financial Times tusindvis af gymnasieelever til at stå ved samlebånd for at samle de nye iPhone X-telefoner.

Ifølge avisen drejer det sig om det taiwanske selskab Hon Hai Precision Industry, der nok er bedre kendt under navnet Foxconn. Selskabet er Apples nok største underleverandør.

Mindst 3.000 gymnasieelever er blevet tvangsudskrevet til at arbejde på samlefabrikken, hvor de for tiden har arbejdsdage på mindst 11 timer.

Det skyldes angiveligt, at Foxconn for tiden har svært ved at leve op til de mængder færdigt-samlede iPhone X-telefoner, som selskabet har stillet Apple i udsigt.

Flere af gymansieeleverne siger til Financial Times, at de har fået at vide, at de tre måneders tvangsarbejde i Foxconn-hallerne er ‘arbejds-erfaring,’ som er nødvendig, hvis de da ønsker at bestå deres studentereksamen.

Ifølge avisen meddeler både Foxconn og Apple, at de netop ‘har opdaget,’ at fabrikken beskæftiger studerende, men at de studerende arbejder på fabrikken af egen fri vilje samt at de får løn.

Dog vedkender Apple, at gymnasieleverne ikke burde have haft overarbejde.

Foxconn meddeler, at selskabets ‘praktik-program’ er udformet i samarbejde med lokale myndigheder og et antal skoler.’

Foxconn blev for nogle år siden kendt verden over for historier om forfærdelige arbejdsforhold, masseselvmord og lignende.

Det kan du læse mere om her: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Læs også:

Sådan ser en iPhone X ud, når man splitter den ad: Har to batterier og det indbyggede bundkort bliver umuligt at reparere

Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere