Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

57 millioner brugeres data hacket: Uber betalte 630.000 kroner for at holde det hemmeligt

Direktører i Uber har bevist forsøgt at skjule et stort hackerangreb tilbage i 2016, hvor 57 millioner brugeres data blev tilgået af hackere

Det ville have været endnu en møgsag for Uber, da selskabet blev hacket tilbage i oktober 2016, og 57 millioner brugeres data blev tilgået af hackere.

Det tænkte topchefer i Uber i hvert fald og forsøgte derfor flere gange at skjule episoden ved blandt andet at betale 100.000 dollars - knap 630.000 kroner - til de to hackere, der tilgik dataene.

Til gengæld skulle hackerne forblive stille og slette alle informationer.

Det fortæller det amerikanske medie Bloomberg.

Uber anerkender overfor mediet, at man i 2016 blev hacket, og 57 millioner brugeres data blev tilgået og downloadet. Uber fortæller også, at dataene var gemt hos en udbyder, og at Ubers egne systemer ikke blev kompromitteret.

600.000 nummerplader på Uber-chauffører blev blandt andet downloadet, og de 57 millioner brugeres navne, emails og mobilnumre blev hentet ned. Kredit-kortoplysninger er ikke en del af hacket.

Ubers daværende CEO, Travis Kalanick, blev bekendt med hacket i november 2016 kort tid efter, at Uber var blevet enige med den amerikanske handelskommision (FTC) omkring Ubers daværende privatlivsovertrædelser. Derfor valgte Uber at hemmeligholde angrebet.

Ubers nye CEO, Dara Khosrowshahi, har ifølge Bloomberg bedt Ubers sikkerhedschef, Joe Sullivan, om at forlade sin stilling.

Uber har været igennem en lang række dårlige sager for selskabet. Det kan du læse mere om herunder: 

Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

London forbyder Uber: Tilladelse udløber 30. september og bliver ikke fornyet

Uber lukker i Danmark, men aarhusiansk it-afdeling overlever
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere