Artikel top billede

57 millioner brugeres data hacket: Uber betalte 630.000 kroner for at holde det hemmeligt

Direktører i Uber har bevist forsøgt at skjule et stort hackerangreb tilbage i 2016, hvor 57 millioner brugeres data blev tilgået af hackere

Det ville have været endnu en møgsag for Uber, da selskabet blev hacket tilbage i oktober 2016, og 57 millioner brugeres data blev tilgået af hackere.

Det tænkte topchefer i Uber i hvert fald og forsøgte derfor flere gange at skjule episoden ved blandt andet at betale 100.000 dollars - knap 630.000 kroner - til de to hackere, der tilgik dataene.

Til gengæld skulle hackerne forblive stille og slette alle informationer.

Det fortæller det amerikanske medie Bloomberg.

Uber anerkender overfor mediet, at man i 2016 blev hacket, og 57 millioner brugeres data blev tilgået og downloadet. Uber fortæller også, at dataene var gemt hos en udbyder, og at Ubers egne systemer ikke blev kompromitteret.

600.000 nummerplader på Uber-chauffører blev blandt andet downloadet, og de 57 millioner brugeres navne, emails og mobilnumre blev hentet ned. Kredit-kortoplysninger er ikke en del af hacket.

Ubers daværende CEO, Travis Kalanick, blev bekendt med hacket i november 2016 kort tid efter, at Uber var blevet enige med den amerikanske handelskommision (FTC) omkring Ubers daværende privatlivsovertrædelser. Derfor valgte Uber at hemmeligholde angrebet.

Ubers nye CEO, Dara Khosrowshahi, har ifølge Bloomberg bedt Ubers sikkerhedschef, Joe Sullivan, om at forlade sin stilling.

Uber har været igennem en lang række dårlige sager for selskabet. Det kan du læse mere om herunder: 

Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu

London forbyder Uber: Tilladelse udløber 30. september og bliver ikke fornyet

Uber lukker i Danmark, men aarhusiansk it-afdeling overlever
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere