Artikel top billede

Pludselig er ingen i tvivl: Derfor står CIO’erne og it-organisationerne stærkere end nogensinde

Aldrig før har der været så stort et behov for dygtige CIO’er og it-organisationer, lyder det samstemmende fra de store it-analysefirmaer.

Der har i de senere år været talt meget om, at CIO’erne/it-cheferne ikke længere er alene om at stå for investeringerne i it og styringen af it i virksomhederne.

Blandt andet har der været meget fokus på flere nye digitale roller - eksempelvis som CMO (chief marketing officer) og CDO (chief digital officer).

Disse profiler har ofte også budget og lederansvar til at investere i it-løsninger, og de lægger også digitale strategier.

Man tager dog fejl, hvis man dermed antager, at CIO’erne bliver kørt ud på et sidespor. For faktisk spiller CIO’erne en vigtigere rolle end nogensinde.

Det er nemlig dem, der har det forkromede overblik og forstår mulighederne med it og konsekvenserne af de valg, man træffer med de digitale strategier.

Skyhøje forventninger

For få uger siden kunne man på Gartners Symposium i Barcelona igen og igen høre analysefirmaets rådgivere forklare, hvor vigtige CIO’erne og deres it-folk er for fremtidens digitale virksomheder.

Det er en holdning og erkendelse, der i dag findes hos både topledelser og bestyrelser. 

Dermed ikke sagt, at CIO'erne får det hele serveret på et sølvfad, for som Gartners research vice president Peter Søndergaard sagde om kunsten at balancere driftsansvaret med ansvaret for digital innovation:

”I spiller en afgørende rolle i den digitale transformation. Men det er ikke let. I skal både leve op til det, der forventes af jer, og I skal også være dem, der spiller en central rolle i forhold til det digitale.”

Læs mere her: Skyhøje forventninger til it-chefen og it-organisationen: Her har I ansvaret for at sikre virksomhedens succes

Det er ikke kun Gartner, der vurderer, at CIO’erne spiller en stadig mere central rolle i takt med, at alle taler om digital transformation og om nye teknologiske tendenser som kunstig intelligens, machine learning og augmented reality.

Analysefirmaet Forrester har en række interessante forudsigelserne om CIO’erne 2018. Matthews Guarini, research director i Forrester, skriver blandt andet, at man som CIO har bedre muligheder end nogensinde for at balancere drift og udvikling - blandt andet med hjælp fra nye teknologier og arbejdsmetoder (eksempelvis DevOps):

“Forrester forudser, at CIO’er i 2018 - hvis de gør tingene på den rigtige måde - vil gøre rollen som chief digital officer forældet, når han/hun stiller den teknologi og service til rådighed, der gør det muligt for virksomheden af have succes i kundernes tidsalder.”

Det skal du fokusere på

Hvis man for alvor vil træde i karakter som CIO, skal man ifølge Forrester blandt andet orkestrere alle de underliggende teknologier og leverandørerne samt have en platforms-baseret tilgang til hele den digitale udvikling.

Det arbejde er rigtig mange CIO’er heldigvis godt rustet til at klare i dag.

“Med nogle års erfaringer med agil udvikling og DevOps vil 2018 være det år, hvor CIO’erne udnytter disse erfaringer til at øge indsatsen med kunde-fokuserede leverancer på tværs af virksomheden,” skriver Matthews Guarini.

“CIO’erne vil drage nytte af deres bedste teknologi-ledere til at understøtte denne overgang, og dette vil føre til et forbedret forhold mellem forretningen og it. Og når CEO’en og bestyrelsen har fokus på speed-to-market, vil CIO’ens stjerne også stige til vejrs.”

Læs også:

Overblik: Her er it-organisationens to-do-liste med de afgørende teknologier og digitale strategier

Skyhøje forventninger til it-chefen og it-organisationen: Her har I ansvaret for at sikre virksomhedens succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere