Artikel top billede

Pludselig er ingen i tvivl: Derfor står CIO’erne og it-organisationerne stærkere end nogensinde

Aldrig før har der været så stort et behov for dygtige CIO’er og it-organisationer, lyder det samstemmende fra de store it-analysefirmaer.

Der har i de senere år været talt meget om, at CIO’erne/it-cheferne ikke længere er alene om at stå for investeringerne i it og styringen af it i virksomhederne.

Blandt andet har der været meget fokus på flere nye digitale roller - eksempelvis som CMO (chief marketing officer) og CDO (chief digital officer).

Disse profiler har ofte også budget og lederansvar til at investere i it-løsninger, og de lægger også digitale strategier.

Man tager dog fejl, hvis man dermed antager, at CIO’erne bliver kørt ud på et sidespor. For faktisk spiller CIO’erne en vigtigere rolle end nogensinde.

Det er nemlig dem, der har det forkromede overblik og forstår mulighederne med it og konsekvenserne af de valg, man træffer med de digitale strategier.

Skyhøje forventninger

For få uger siden kunne man på Gartners Symposium i Barcelona igen og igen høre analysefirmaets rådgivere forklare, hvor vigtige CIO’erne og deres it-folk er for fremtidens digitale virksomheder.

Det er en holdning og erkendelse, der i dag findes hos både topledelser og bestyrelser. 

Dermed ikke sagt, at CIO'erne får det hele serveret på et sølvfad, for som Gartners research vice president Peter Søndergaard sagde om kunsten at balancere driftsansvaret med ansvaret for digital innovation:

”I spiller en afgørende rolle i den digitale transformation. Men det er ikke let. I skal både leve op til det, der forventes af jer, og I skal også være dem, der spiller en central rolle i forhold til det digitale.”

Læs mere her: Skyhøje forventninger til it-chefen og it-organisationen: Her har I ansvaret for at sikre virksomhedens succes

Det er ikke kun Gartner, der vurderer, at CIO’erne spiller en stadig mere central rolle i takt med, at alle taler om digital transformation og om nye teknologiske tendenser som kunstig intelligens, machine learning og augmented reality.

Analysefirmaet Forrester har en række interessante forudsigelserne om CIO’erne 2018. Matthews Guarini, research director i Forrester, skriver blandt andet, at man som CIO har bedre muligheder end nogensinde for at balancere drift og udvikling - blandt andet med hjælp fra nye teknologier og arbejdsmetoder (eksempelvis DevOps):

“Forrester forudser, at CIO’er i 2018 - hvis de gør tingene på den rigtige måde - vil gøre rollen som chief digital officer forældet, når han/hun stiller den teknologi og service til rådighed, der gør det muligt for virksomheden af have succes i kundernes tidsalder.”

Det skal du fokusere på

Hvis man for alvor vil træde i karakter som CIO, skal man ifølge Forrester blandt andet orkestrere alle de underliggende teknologier og leverandørerne samt have en platforms-baseret tilgang til hele den digitale udvikling.

Det arbejde er rigtig mange CIO’er heldigvis godt rustet til at klare i dag.

“Med nogle års erfaringer med agil udvikling og DevOps vil 2018 være det år, hvor CIO’erne udnytter disse erfaringer til at øge indsatsen med kunde-fokuserede leverancer på tværs af virksomheden,” skriver Matthews Guarini.

“CIO’erne vil drage nytte af deres bedste teknologi-ledere til at understøtte denne overgang, og dette vil føre til et forbedret forhold mellem forretningen og it. Og når CEO’en og bestyrelsen har fokus på speed-to-market, vil CIO’ens stjerne også stige til vejrs.”

Læs også:

Overblik: Her er it-organisationens to-do-liste med de afgørende teknologier og digitale strategier

Skyhøje forventninger til it-chefen og it-organisationen: Her har I ansvaret for at sikre virksomhedens succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere