Pludselig er ingen i tvivl: Derfor står CIO’erne og it-organisationerne stærkere end nogensinde

Aldrig før har der været så stort et behov for dygtige CIO’er og it-organisationer, lyder det samstemmende fra de store it-analysefirmaer.

Der har i de senere år været talt meget om, at CIO’erne/it-cheferne ikke længere er alene om at stå for investeringerne i it og styringen af it i virksomhederne.

Blandt andet har der været meget fokus på flere nye digitale roller - eksempelvis som CMO (chief marketing officer) og CDO (chief digital officer).

Disse profiler har ofte også budget og lederansvar til at investere i it-løsninger, og de lægger også digitale strategier.

Man tager dog fejl, hvis man dermed antager, at CIO’erne bliver kørt ud på et sidespor. For faktisk spiller CIO’erne en vigtigere rolle end nogensinde.

Det er nemlig dem, der har det forkromede overblik og forstår mulighederne med it og konsekvenserne af de valg, man træffer med de digitale strategier.

Skyhøje forventninger
For få uger siden kunne man på Gartners Symposium i Barcelona igen og igen høre analysefirmaets rådgivere forklare, hvor vigtige CIO’erne og deres it-folk er for fremtidens digitale virksomheder.

Det er en holdning og erkendelse, der i dag findes hos både topledelser og bestyrelser. 

Dermed ikke sagt, at CIO'erne får det hele serveret på et sølvfad, for som Gartners research vice president Peter Søndergaard sagde om kunsten at balancere driftsansvaret med ansvaret for digital innovation:

”I spiller en afgørende rolle i den digitale transformation. Men det er ikke let. I skal både leve op til det, der forventes af jer, og I skal også være dem, der spiller en central rolle i forhold til det digitale.”

Læs mere her: Skyhøje forventninger til it-chefen og it-organisationen: Her har I ansvaret for at sikre virksomhedens succes

Det er ikke kun Gartner, der vurderer, at CIO’erne spiller en stadig mere central rolle i takt med, at alle taler om digital transformation og om nye teknologiske tendenser som kunstig intelligens, machine learning og augmented reality.

Analysefirmaet Forrester har en række interessante forudsigelserne om CIO’erne 2018. Matthews Guarini, research director i Forrester, skriver blandt andet, at man som CIO har bedre muligheder end nogensinde for at balancere drift og udvikling - blandt andet med hjælp fra nye teknologier og arbejdsmetoder (eksempelvis DevOps):

“Forrester forudser, at CIO’er i 2018 - hvis de gør tingene på den rigtige måde - vil gøre rollen som chief digital officer forældet, når han/hun stiller den teknologi og service til rådighed, der gør det muligt for virksomheden af have succes i kundernes tidsalder.”

Det skal du fokusere på
Hvis man for alvor vil træde i karakter som CIO, skal man ifølge Forrester blandt andet orkestrere alle de underliggende teknologier og leverandørerne samt have en platforms-baseret tilgang til hele den digitale udvikling.

Det arbejde er rigtig mange CIO’er heldigvis godt rustet til at klare i dag.

“Med nogle års erfaringer med agil udvikling og DevOps vil 2018 være det år, hvor CIO’erne udnytter disse erfaringer til at øge indsatsen med kunde-fokuserede leverancer på tværs af virksomheden,” skriver Matthews Guarini.

“CIO’erne vil drage nytte af deres bedste teknologi-ledere til at understøtte denne overgang, og dette vil føre til et forbedret forhold mellem forretningen og it. Og når CEO’en og bestyrelsen har fokus på speed-to-market, vil CIO’ens stjerne også stige til vejrs.”

Læs også:

Overblik: Her er it-organisationens to-do-liste med de afgørende teknologier og digitale strategier

Skyhøje forventninger til it-chefen og it-organisationen: Her har I ansvaret for at sikre virksomhedens succes

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.