Artikel top billede

Morgen-briefing: Region Sjælland: Sundhedsplatformen er kommet godt i gang / Billigere bredbånd på vej til forbrugerne / Cyberangreb ramte Bilka og Føtex på Black Friday / Pokemon Gó-selskab får 1,2 milliarder - på vej med Harry Potter-satsning

Region Sjælland: Sundhedsplatformen er kommet godt i gang. Billigere bredbånd på vej til forbrugerne. Cyberangreb ramte Bilka og Føtex på Black Friday. Pokemon Gó-selskab får 1,2 milliarder - på vej med Harry Potter-satsning. Jeff Bezos blev verdens rigeste på Black Friday.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Region Sjælland: Sundhedsplatformen er kommet godt i gang

Alt gik godt, da Region Sjælland lørdag morgen klokken 03:00 satte Sundhedsplatformen i gang, lyder det fra regionen i en pressemeddelelse, som du kan læse her.

Ifølge regionen kører det nye EPJ-system ‘stabilt på alle vores sygehuse og i psykiatrien.’

“[Men] der er naturligvis ting og fejlmeldinger, der skal rettes til. Det kan ikke undgås, at teknikken kan drille, og personalet skal naturligvis også bruge tid på at lære systemet at kende,” lyder det fra koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen.

Regionen har allerede undervist 12.000 medarbejdere i brug af det nye system, der har været noget omstridt i Region Hovedstaden, som i sommeren 2016 tog et identisk system i brug.

Det kan du læse mere om her: Hovedstads-hospital: Problemer med Sundhedsplatformen langt større end ventet: Ventelister er vokset.

Billigere bredbånd på vej til forbrugerne

Forbrugernne bliver vinderne, når elselskaberne åbner for fibernettet på kommercielle vilkår til næste år, skriver Finans.

Resultatet bliver nemligt, at forbrugerne vil kunne vælge mellem flere bredbånds- og tv-udbydere, og den øgede konkurrence kan presse priserne ned.

“Længe har konkurrencen på tv- og bredbåndsmarkedet været for dårlig. El-selskaberne har slået mur om deres fibernet, mens TDC har gjort det svært for andre at komme ind på deres kabel-tv-net (coax, red.). Nu åbner el-selskaber for fibernettet, og vinderen bliver forbrugeren,” siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, til avisen.

Cyberangreb ramte Bilka og Føtex på Black Friday

Både Bilka og Føtex’ onlinebutikker blev tvunget i knæ midt under det store Black Friday-udsalg fredag. Det betød, at onlinesalget på ‘årets største handelsdag’ smuldrede,” skriver Finans.

Dansk Supermarked, der ejer de to kæder, besluttede derfor at forlænge udsalget, så tilbuddene var gældende weekenden over.

Ifølge Dansk Supermarked var det et ‘cyber-connection’-angreb, der lukkede siderne ned. Der er ifølge Dansk Supermarked tale om et DDoS-lignende angreb.

I øvrigt lyder meldingen fra Foreningen for Danske Internet Handlende - FDIH - at der mange steder blev sat ny rekord for internethandel på dagen. Ifølge foreningen melder eksempelvis både Spejdersport og Coolshop om forrygende tal.

FDIH-formand Niels Ralund kalder dagen for en ‘festdag for netbutikkerne.’

Pokemon Gó-selskab får 1,2 milliarder - på vej med Harry Potter-satsning

Selskabet bag kæmpesuccessen Pokemon Go, Niantic Labs, drøner med en kapitalindsprøtning på 200 millioner dollar - 1,2 milliarder kroner - ind i den berømte ‘Unicorn-club’, der består af selskaber med en markedsværdi på mere end en milliard dollar.

Ifølge Financial Times runder Niantic Labs med kapitalindsprøjtningen fra kapitalfonden Spark Capital en markedsværdi på godt en milliard dollar.

Kapitalindsprøjtningen skal blandt andet bruges til at udbrede Niantic Labs augmented reality-platform samt selskabet kommende Harry Potter-satsning, der lanceres i 2018.

Niantic Lab blev egentlig grundlagt som en del af Googles kort-division og stod engang bag rejse-guiden Field Trip. Dernæst fulgte det lokationsbaserede spil Ingress. Niantic Lab blev udskildt fra Google i 2015.

Jeff Bezos blev verdens rigeste på Black Friday

Black Friday gjorde Amazon-stifter Jeff Bezos til verdens rigeste person. Det væltede ind med så mange købelystne kunder i Amazon-netbutikken på dagen, at aktien steg med to procent.

Det betød, at Jeff Bezos formue steg med cirka 15 milliarder kroner - nok til at øge den til i alt 620 milliarder kroner. 

Verdens næstrigeste person, Microsofts Bill Gates, er god for omkring 40 milliarder kroner mindre - men har har nu også foræret mange miliarder kroner væk til velgørenhed i de senere år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere