Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Region Sjælland: Sundhedsplatformen er kommet godt i gang / Billigere bredbånd på vej til forbrugerne / Cyberangreb ramte Bilka og Føtex på Black Friday / Pokemon Gó-selskab får 1,2 milliarder - på vej med Harry Potter-satsning

Region Sjælland: Sundhedsplatformen er kommet godt i gang. Billigere bredbånd på vej til forbrugerne. Cyberangreb ramte Bilka og Føtex på Black Friday. Pokemon Gó-selskab får 1,2 milliarder - på vej med Harry Potter-satsning. Jeff Bezos blev verdens rigeste på Black Friday.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Region Sjælland: Sundhedsplatformen er kommet godt i gang

Alt gik godt, da Region Sjælland lørdag morgen klokken 03:00 satte Sundhedsplatformen i gang, lyder det fra regionen i en pressemeddelelse, som du kan læse her.

Ifølge regionen kører det nye EPJ-system ‘stabilt på alle vores sygehuse og i psykiatrien.’

“[Men] der er naturligvis ting og fejlmeldinger, der skal rettes til. Det kan ikke undgås, at teknikken kan drille, og personalet skal naturligvis også bruge tid på at lære systemet at kende,” lyder det fra koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen.

Regionen har allerede undervist 12.000 medarbejdere i brug af det nye system, der har været noget omstridt i Region Hovedstaden, som i sommeren 2016 tog et identisk system i brug.

Det kan du læse mere om her: Hovedstads-hospital: Problemer med Sundhedsplatformen langt større end ventet: Ventelister er vokset.

Billigere bredbånd på vej til forbrugerne

Forbrugernne bliver vinderne, når elselskaberne åbner for fibernettet på kommercielle vilkår til næste år, skriver Finans.

Resultatet bliver nemligt, at forbrugerne vil kunne vælge mellem flere bredbånds- og tv-udbydere, og den øgede konkurrence kan presse priserne ned.

“Længe har konkurrencen på tv- og bredbåndsmarkedet været for dårlig. El-selskaberne har slået mur om deres fibernet, mens TDC har gjort det svært for andre at komme ind på deres kabel-tv-net (coax, red.). Nu åbner el-selskaber for fibernettet, og vinderen bliver forbrugeren,” siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, til avisen.

Cyberangreb ramte Bilka og Føtex på Black Friday

Både Bilka og Føtex’ onlinebutikker blev tvunget i knæ midt under det store Black Friday-udsalg fredag. Det betød, at onlinesalget på ‘årets største handelsdag’ smuldrede,” skriver Finans.

Dansk Supermarked, der ejer de to kæder, besluttede derfor at forlænge udsalget, så tilbuddene var gældende weekenden over.

Ifølge Dansk Supermarked var det et ‘cyber-connection’-angreb, der lukkede siderne ned. Der er ifølge Dansk Supermarked tale om et DDoS-lignende angreb.

I øvrigt lyder meldingen fra Foreningen for Danske Internet Handlende - FDIH - at der mange steder blev sat ny rekord for internethandel på dagen. Ifølge foreningen melder eksempelvis både Spejdersport og Coolshop om forrygende tal.

FDIH-formand Niels Ralund kalder dagen for en ‘festdag for netbutikkerne.’

Pokemon Gó-selskab får 1,2 milliarder - på vej med Harry Potter-satsning

Selskabet bag kæmpesuccessen Pokemon Go, Niantic Labs, drøner med en kapitalindsprøtning på 200 millioner dollar - 1,2 milliarder kroner - ind i den berømte ‘Unicorn-club’, der består af selskaber med en markedsværdi på mere end en milliard dollar.

Ifølge Financial Times runder Niantic Labs med kapitalindsprøjtningen fra kapitalfonden Spark Capital en markedsværdi på godt en milliard dollar.

Kapitalindsprøjtningen skal blandt andet bruges til at udbrede Niantic Labs augmented reality-platform samt selskabet kommende Harry Potter-satsning, der lanceres i 2018.

Niantic Lab blev egentlig grundlagt som en del af Googles kort-division og stod engang bag rejse-guiden Field Trip. Dernæst fulgte det lokationsbaserede spil Ingress. Niantic Lab blev udskildt fra Google i 2015.

Jeff Bezos blev verdens rigeste på Black Friday

Black Friday gjorde Amazon-stifter Jeff Bezos til verdens rigeste person. Det væltede ind med så mange købelystne kunder i Amazon-netbutikken på dagen, at aktien steg med to procent.

Det betød, at Jeff Bezos formue steg med cirka 15 milliarder kroner - nok til at øge den til i alt 620 milliarder kroner. 

Verdens næstrigeste person, Microsofts Bill Gates, er god for omkring 40 milliarder kroner mindre - men har har nu også foræret mange miliarder kroner væk til velgørenhed i de senere år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere