Artikel top billede

Tyskland kan være på vej med grundlovsændring for at få ram på hackere

Tysklands regering klar til at ændre i forfatningen for at få ram på fjendtlige hackere.

Det kan meget vel blive nødvendigt for Tyskland at ændre den tyske grundlov, hvis landet skal lykkes med at dæmme op for hackere, der forsøger at ramme private tyskeres computer-netværk.

Og hvis det er nødvendigt, så er det også planen.

Ifølge Reuters sigter den tyske indenrigsminister Klaus Vitt nemlig efter at indføre de nødvendige ændringer allerede til næste år.

Ifølge ham er der behov for ‘omfattende lovmæssige ændringer,’ hvis planen skal lykkes.

Den indebærer muligheden for såkaldt ‘hack back’, hvor Tyskland vil forsøge at hacke hackernes servere i en form for modangreb.

“Der kan være behov for forfatningsmæssige ændringer, da dette er et meget stort og kritisk område. Målet er at have en løsning på plads senest ved næste års udgang,” siger Klaus Vitt til Reuters.

Vil have øgede beføjelser

Flere tyske højtplacerede efterretningsfolk fortalte for en måned siden ønske det tyske parlament, at de havde brug for øgede juridiske beføjelser, hvis de skulle være i stand til at slå tilbage, hvis Tyskland blev angrebet af udenlandske magter.

Klaus Vitt siger, at de skiftende trusselslandskab og nye angrebsmetoder gør det nødvendigt, at man kigger på nye former for modsvar - inklusive ‘mere offensive muligheder,’ sagde han.

“Vi må formode, at rene forebyggende foranstaltninger ikke vil være tilstrækkelige til at modstå fremmede angreb,” sagde han.

Ifølge ham vil ingen anfægte, at en politimand har lov til med vold at afvæbne eksempelvis en snigskytte, som skyder på uskyldige mennesker fra et hus.

“Men hvad med servere, som anvendes til cyberangreb, der lammer it-systemer på sygehuse eller i forsyningsseskaber?” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere