Artikel top billede

Tyskland kan være på vej med grundlovsændring for at få ram på hackere

Tysklands regering klar til at ændre i forfatningen for at få ram på fjendtlige hackere.

Det kan meget vel blive nødvendigt for Tyskland at ændre den tyske grundlov, hvis landet skal lykkes med at dæmme op for hackere, der forsøger at ramme private tyskeres computer-netværk.

Og hvis det er nødvendigt, så er det også planen.

Ifølge Reuters sigter den tyske indenrigsminister Klaus Vitt nemlig efter at indføre de nødvendige ændringer allerede til næste år.

Ifølge ham er der behov for ‘omfattende lovmæssige ændringer,’ hvis planen skal lykkes.

Den indebærer muligheden for såkaldt ‘hack back’, hvor Tyskland vil forsøge at hacke hackernes servere i en form for modangreb.

“Der kan være behov for forfatningsmæssige ændringer, da dette er et meget stort og kritisk område. Målet er at have en løsning på plads senest ved næste års udgang,” siger Klaus Vitt til Reuters.

Vil have øgede beføjelser

Flere tyske højtplacerede efterretningsfolk fortalte for en måned siden ønske det tyske parlament, at de havde brug for øgede juridiske beføjelser, hvis de skulle være i stand til at slå tilbage, hvis Tyskland blev angrebet af udenlandske magter.

Klaus Vitt siger, at de skiftende trusselslandskab og nye angrebsmetoder gør det nødvendigt, at man kigger på nye former for modsvar - inklusive ‘mere offensive muligheder,’ sagde han.

“Vi må formode, at rene forebyggende foranstaltninger ikke vil være tilstrækkelige til at modstå fremmede angreb,” sagde han.

Ifølge ham vil ingen anfægte, at en politimand har lov til med vold at afvæbne eksempelvis en snigskytte, som skyder på uskyldige mennesker fra et hus.

“Men hvad med servere, som anvendes til cyberangreb, der lammer it-systemer på sygehuse eller i forsyningsseskaber?” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere