Artikel top billede

Tyskland kan være på vej med grundlovsændring for at få ram på hackere

Tysklands regering klar til at ændre i forfatningen for at få ram på fjendtlige hackere.

Det kan meget vel blive nødvendigt for Tyskland at ændre den tyske grundlov, hvis landet skal lykkes med at dæmme op for hackere, der forsøger at ramme private tyskeres computer-netværk.

Og hvis det er nødvendigt, så er det også planen.

Ifølge Reuters sigter den tyske indenrigsminister Klaus Vitt nemlig efter at indføre de nødvendige ændringer allerede til næste år.

Ifølge ham er der behov for ‘omfattende lovmæssige ændringer,’ hvis planen skal lykkes.

Den indebærer muligheden for såkaldt ‘hack back’, hvor Tyskland vil forsøge at hacke hackernes servere i en form for modangreb.

“Der kan være behov for forfatningsmæssige ændringer, da dette er et meget stort og kritisk område. Målet er at have en løsning på plads senest ved næste års udgang,” siger Klaus Vitt til Reuters.

Vil have øgede beføjelser

Flere tyske højtplacerede efterretningsfolk fortalte for en måned siden ønske det tyske parlament, at de havde brug for øgede juridiske beføjelser, hvis de skulle være i stand til at slå tilbage, hvis Tyskland blev angrebet af udenlandske magter.

Klaus Vitt siger, at de skiftende trusselslandskab og nye angrebsmetoder gør det nødvendigt, at man kigger på nye former for modsvar - inklusive ‘mere offensive muligheder,’ sagde han.

“Vi må formode, at rene forebyggende foranstaltninger ikke vil være tilstrækkelige til at modstå fremmede angreb,” sagde han.

Ifølge ham vil ingen anfægte, at en politimand har lov til med vold at afvæbne eksempelvis en snigskytte, som skyder på uskyldige mennesker fra et hus.

“Men hvad med servere, som anvendes til cyberangreb, der lammer it-systemer på sygehuse eller i forsyningsseskaber?” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere