Artikel top billede

HP-computere overvåger i al hemmelighed din pc-brug - sender data tilbage til HP

Det er uvist hvordan, men HP har installeret en software på HP-computere verden over, der sender data om dig tilbage til HP

Det er ikke mere end tre år siden, at Lenovo havde sin store Superfish-skandale med grænseoverskridende bloatware, men det har HP åbenbart glemt.

Du kan læse mere om Superfish her: Lenovo-crapware gør din computer sårbar: Sådan fjerner du programmet.

I hvert fald har HP installeret et stykke software på HP-kunders computere, der sender telemetriske brugerdata tilbage til HP - og du får ingen advarsel eller mulighed for at takke nej, inden den installeres.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Navnet er “HP Touchpoint Analytics Service.'

HP selv skriver om softwaren, at den opsamler telemetrisk information, som bliver brugt at “HP Touchpoints analytiske service.”

Programmet sender data tilbage til HP en gang om dagen.

'Giver dig ro i sindet'

Tilsyneladende er programmet udsendt til en lang række forskellige HP-computere verden over.

HP beskriver programmet som, at det hjælper dig med “at håndtere din computers sikkerhed - og give dig ro i sindet.”

Sikkerhedseksperten Günter Born nævner i en blogpost, at han pludselig oplevede sit Kaspersky-software reagere på den nye software, som blandt andet indledte et disk-tjek og en batteritest af computeren - uden brugerens accept.

Opdateringen er enten automatisk udsendt via Windows Updates eller HP’s egen opdateringstjeneste, men uanset hvad, bliver brugeren ikke advaret om, hvad der installeres.

Andre melder via HP’s support-sider, at softwaren arbejder voldsomt i baggrunden på computeren og optager systemressourcer.

Sådan sletter du programmet

Ønsker du ikke at sende data tilbage til HP via HP Touchpoint Manager, kan du relativt let slette programmet.

Du kan læse to metoder her hos mediet Ghacks.

Opdateret. HP afviser i en officiel udtalelse, at der på nogen måde er tale om spyware. Du kan læse HPs svar her: HP afviser alle spyware-anklager: “Det er en tjeneste, vi har tilbudt siden 2014 - og du har selv valgt den”

Læs også: Installerede reklame-software i lange baner på forbruger-computere: Nu skal Lenovo under opsyn i 20 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.