Artikel top billede

HP-computere overvåger i al hemmelighed din pc-brug - sender data tilbage til HP

Det er uvist hvordan, men HP har installeret en software på HP-computere verden over, der sender data om dig tilbage til HP

Det er ikke mere end tre år siden, at Lenovo havde sin store Superfish-skandale med grænseoverskridende bloatware, men det har HP åbenbart glemt.

Du kan læse mere om Superfish her: Lenovo-crapware gør din computer sårbar: Sådan fjerner du programmet.

I hvert fald har HP installeret et stykke software på HP-kunders computere, der sender telemetriske brugerdata tilbage til HP - og du får ingen advarsel eller mulighed for at takke nej, inden den installeres.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Navnet er “HP Touchpoint Analytics Service.'

HP selv skriver om softwaren, at den opsamler telemetrisk information, som bliver brugt at “HP Touchpoints analytiske service.”

Programmet sender data tilbage til HP en gang om dagen.

'Giver dig ro i sindet'

Tilsyneladende er programmet udsendt til en lang række forskellige HP-computere verden over.

HP beskriver programmet som, at det hjælper dig med “at håndtere din computers sikkerhed - og give dig ro i sindet.”

Sikkerhedseksperten Günter Born nævner i en blogpost, at han pludselig oplevede sit Kaspersky-software reagere på den nye software, som blandt andet indledte et disk-tjek og en batteritest af computeren - uden brugerens accept.

Opdateringen er enten automatisk udsendt via Windows Updates eller HP’s egen opdateringstjeneste, men uanset hvad, bliver brugeren ikke advaret om, hvad der installeres.

Andre melder via HP’s support-sider, at softwaren arbejder voldsomt i baggrunden på computeren og optager systemressourcer.

Sådan sletter du programmet

Ønsker du ikke at sende data tilbage til HP via HP Touchpoint Manager, kan du relativt let slette programmet.

Du kan læse to metoder her hos mediet Ghacks.

Opdateret. HP afviser i en officiel udtalelse, at der på nogen måde er tale om spyware. Du kan læse HPs svar her: HP afviser alle spyware-anklager: “Det er en tjeneste, vi har tilbudt siden 2014 - og du har selv valgt den”

Læs også: Installerede reklame-software i lange baner på forbruger-computere: Nu skal Lenovo under opsyn i 20 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere