Artikel top billede

HP-computere overvåger i al hemmelighed din pc-brug - sender data tilbage til HP

Det er uvist hvordan, men HP har installeret en software på HP-computere verden over, der sender data om dig tilbage til HP

Det er ikke mere end tre år siden, at Lenovo havde sin store Superfish-skandale med grænseoverskridende bloatware, men det har HP åbenbart glemt.

Du kan læse mere om Superfish her: Lenovo-crapware gør din computer sårbar: Sådan fjerner du programmet.

I hvert fald har HP installeret et stykke software på HP-kunders computere, der sender telemetriske brugerdata tilbage til HP - og du får ingen advarsel eller mulighed for at takke nej, inden den installeres.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Navnet er “HP Touchpoint Analytics Service.'

HP selv skriver om softwaren, at den opsamler telemetrisk information, som bliver brugt at “HP Touchpoints analytiske service.”

Programmet sender data tilbage til HP en gang om dagen.

'Giver dig ro i sindet'

Tilsyneladende er programmet udsendt til en lang række forskellige HP-computere verden over.

HP beskriver programmet som, at det hjælper dig med “at håndtere din computers sikkerhed - og give dig ro i sindet.”

Sikkerhedseksperten Günter Born nævner i en blogpost, at han pludselig oplevede sit Kaspersky-software reagere på den nye software, som blandt andet indledte et disk-tjek og en batteritest af computeren - uden brugerens accept.

Opdateringen er enten automatisk udsendt via Windows Updates eller HP’s egen opdateringstjeneste, men uanset hvad, bliver brugeren ikke advaret om, hvad der installeres.

Andre melder via HP’s support-sider, at softwaren arbejder voldsomt i baggrunden på computeren og optager systemressourcer.

Sådan sletter du programmet

Ønsker du ikke at sende data tilbage til HP via HP Touchpoint Manager, kan du relativt let slette programmet.

Du kan læse to metoder her hos mediet Ghacks.

Opdateret. HP afviser i en officiel udtalelse, at der på nogen måde er tale om spyware. Du kan læse HPs svar her: HP afviser alle spyware-anklager: “Det er en tjeneste, vi har tilbudt siden 2014 - og du har selv valgt den”

Læs også: Installerede reklame-software i lange baner på forbruger-computere: Nu skal Lenovo under opsyn i 20 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere