Artikel top billede

Apple lukker gabende sikkerhedshul i Mac-computere med ny opdatering: “Vores kunder fortjener bedre”

Apple har udsendt en ny sikkerhedsopdatering til macOS, der lukker et alvorligt sikkerhedshul. Opdateringen installeres automatisk.

“Sikkerhed er en topprioritet i alle Apple-produkter, men desværre snublede vi med denne udgivelse af macOS.”

Sådan skriver Apple om det sikkerhedshul, det gør det muligt for enhver få rod-adgang til mac-computere uden at indtaste et kodeord.

Et alvorligt sikkerhedshul i den nyeste udgave styresystemet macOS High Sierra betyder, at enhver kan opnå administratorrettigheder udelukkende ved at taste brugernavnet “root” og trykke enter.

Nu har Apple imidlertid et fix klar, og en sikkerhedsopdatering, der løser problemet, bliver ifølge virksomheden installeret automatisk hos brugerne.

“Fra klokken 8.00 a.m (onsdag klokken 17 dansk tid) er opdateringen tilgængelig som download, og i løbet af dagen bliver den installeret automatisk på alle systemer, der kører den seneste version af macOS High Sierra,” hedder det i en udtalelse fra Apple.

“Apple undskylder fejlen undskylder til alle mac-brugere både for at udsende software med denne sårbarhed og for de bekymringer, det har medført. Vores kunder fortjener bedre.”

Læs også: Alvorlig sikkerhedsbrist i macOS: Fremmede kan få fuld adgang til din computer uden adgangskode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere