Artikel top billede

Apple lukker gabende sikkerhedshul i Mac-computere med ny opdatering: “Vores kunder fortjener bedre”

Apple har udsendt en ny sikkerhedsopdatering til macOS, der lukker et alvorligt sikkerhedshul. Opdateringen installeres automatisk.

“Sikkerhed er en topprioritet i alle Apple-produkter, men desværre snublede vi med denne udgivelse af macOS.”

Sådan skriver Apple om det sikkerhedshul, det gør det muligt for enhver få rod-adgang til mac-computere uden at indtaste et kodeord.

Et alvorligt sikkerhedshul i den nyeste udgave styresystemet macOS High Sierra betyder, at enhver kan opnå administratorrettigheder udelukkende ved at taste brugernavnet “root” og trykke enter.

Nu har Apple imidlertid et fix klar, og en sikkerhedsopdatering, der løser problemet, bliver ifølge virksomheden installeret automatisk hos brugerne.

“Fra klokken 8.00 a.m (onsdag klokken 17 dansk tid) er opdateringen tilgængelig som download, og i løbet af dagen bliver den installeret automatisk på alle systemer, der kører den seneste version af macOS High Sierra,” hedder det i en udtalelse fra Apple.

“Apple undskylder fejlen undskylder til alle mac-brugere både for at udsende software med denne sårbarhed og for de bekymringer, det har medført. Vores kunder fortjener bedre.”

Læs også: Alvorlig sikkerhedsbrist i macOS: Fremmede kan få fuld adgang til din computer uden adgangskode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere