Artikel top billede

Apple lukker gabende sikkerhedshul i Mac-computere med ny opdatering: “Vores kunder fortjener bedre”

Apple har udsendt en ny sikkerhedsopdatering til macOS, der lukker et alvorligt sikkerhedshul. Opdateringen installeres automatisk.

“Sikkerhed er en topprioritet i alle Apple-produkter, men desværre snublede vi med denne udgivelse af macOS.”

Sådan skriver Apple om det sikkerhedshul, det gør det muligt for enhver få rod-adgang til mac-computere uden at indtaste et kodeord.

Et alvorligt sikkerhedshul i den nyeste udgave styresystemet macOS High Sierra betyder, at enhver kan opnå administratorrettigheder udelukkende ved at taste brugernavnet “root” og trykke enter.

Nu har Apple imidlertid et fix klar, og en sikkerhedsopdatering, der løser problemet, bliver ifølge virksomheden installeret automatisk hos brugerne.

“Fra klokken 8.00 a.m (onsdag klokken 17 dansk tid) er opdateringen tilgængelig som download, og i løbet af dagen bliver den installeret automatisk på alle systemer, der kører den seneste version af macOS High Sierra,” hedder det i en udtalelse fra Apple.

“Apple undskylder fejlen undskylder til alle mac-brugere både for at udsende software med denne sårbarhed og for de bekymringer, det har medført. Vores kunder fortjener bedre.”

Læs også: Alvorlig sikkerhedsbrist i macOS: Fremmede kan få fuld adgang til din computer uden adgangskode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere