Artikel top billede

Apple kan være på vej med sin egen strøm-chip: Nu rasler aktiekursen ned hos tysk leverandør

Apple vil udvikle sine egne strømstyrings-chips, der kan give bedre batteritid til iPhonen.

Apple arbejder på at designe sine egne strøm-styrings-chip til iPhonen, og allerede til næste år kan de nye chips være at finde i Apples telefoner.

Det skriver det anerkendte japanske erhvervs- og finansmedie Nikkei.

Strømstyrings-chips bruges til at styre opladningen af telefonen og til løbende at administrere enhedens strømforbrug.

Tysk-britisk producent kan blive ramt hårdt

I dag bruger iPhone, iPad og Apple Watch strømstyrings-chips fra det tysk-britiske selskab Dialog Semiconductor Plc, og Nikkei påpeger, at 74 procent af virksomhedens omsætning i dag kommer fra Apple.

Det er derfor ingen overraskelse, at nyhedsbureauet Reuters kan berette at nyheden om Apples planer resulterede i, at Dialog Semiconductor aktier faldt med 7,2 procent.

Apple har gennem de seneste år satset stort på at opbygge sin chip-division, der blandt andet designer processorerne i Apples mobile enheder.

Derudover designer Apple også selv sine egne grafik-processorer samt de såkaldte bionic neural-chip, der blandt andet styrer ansigtsgenkendelses-funktionen FaceID på den nye iPhone X.

Kan give konkurrencefordele

De egen-designede chip er ikke blot med til at gøre Apple mindre afhængige af eksterne leverandører. Kontrollen over både software og hardware-komponenter giver også Apple bedre forudsætninger for at introducere nye features, der differentierer sig fra konkurrenterne.

Og Apples nye strøm-chip vil ifølge Nikkeis kilder være de mest avancerede på markedet, og det kan sikre bedre styring med de forskellige komponenters strømforbrug. Dermed kan det være med til at sikre en mere effektiv udnyttelses af telefonens strømforbrug og i sidste ende kan det betyde bedre batteritid på fremtidige telefoner.

Ifølge Nikkeis kilder ventes det, at Apple vil introducere sine egne chip iPhones fra 2018 og senest i 2019.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere