Artikel top billede

Apple kan være på vej med sin egen strøm-chip: Nu rasler aktiekursen ned hos tysk leverandør

Apple vil udvikle sine egne strømstyrings-chips, der kan give bedre batteritid til iPhonen.

Apple arbejder på at designe sine egne strøm-styrings-chip til iPhonen, og allerede til næste år kan de nye chips være at finde i Apples telefoner.

Det skriver det anerkendte japanske erhvervs- og finansmedie Nikkei.

Strømstyrings-chips bruges til at styre opladningen af telefonen og til løbende at administrere enhedens strømforbrug.

Tysk-britisk producent kan blive ramt hårdt

I dag bruger iPhone, iPad og Apple Watch strømstyrings-chips fra det tysk-britiske selskab Dialog Semiconductor Plc, og Nikkei påpeger, at 74 procent af virksomhedens omsætning i dag kommer fra Apple.

Det er derfor ingen overraskelse, at nyhedsbureauet Reuters kan berette at nyheden om Apples planer resulterede i, at Dialog Semiconductor aktier faldt med 7,2 procent.

Apple har gennem de seneste år satset stort på at opbygge sin chip-division, der blandt andet designer processorerne i Apples mobile enheder.

Derudover designer Apple også selv sine egne grafik-processorer samt de såkaldte bionic neural-chip, der blandt andet styrer ansigtsgenkendelses-funktionen FaceID på den nye iPhone X.

Kan give konkurrencefordele

De egen-designede chip er ikke blot med til at gøre Apple mindre afhængige af eksterne leverandører. Kontrollen over både software og hardware-komponenter giver også Apple bedre forudsætninger for at introducere nye features, der differentierer sig fra konkurrenterne.

Og Apples nye strøm-chip vil ifølge Nikkeis kilder være de mest avancerede på markedet, og det kan sikre bedre styring med de forskellige komponenters strømforbrug. Dermed kan det være med til at sikre en mere effektiv udnyttelses af telefonens strømforbrug og i sidste ende kan det betyde bedre batteritid på fremtidige telefoner.

Ifølge Nikkeis kilder ventes det, at Apple vil introducere sine egne chip iPhones fra 2018 og senest i 2019.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere