Artikel top billede

Apple kan være på vej med sin egen strøm-chip: Nu rasler aktiekursen ned hos tysk leverandør

Apple vil udvikle sine egne strømstyrings-chips, der kan give bedre batteritid til iPhonen.

Apple arbejder på at designe sine egne strøm-styrings-chip til iPhonen, og allerede til næste år kan de nye chips være at finde i Apples telefoner.

Det skriver det anerkendte japanske erhvervs- og finansmedie Nikkei.

Strømstyrings-chips bruges til at styre opladningen af telefonen og til løbende at administrere enhedens strømforbrug.

Tysk-britisk producent kan blive ramt hårdt

I dag bruger iPhone, iPad og Apple Watch strømstyrings-chips fra det tysk-britiske selskab Dialog Semiconductor Plc, og Nikkei påpeger, at 74 procent af virksomhedens omsætning i dag kommer fra Apple.

Det er derfor ingen overraskelse, at nyhedsbureauet Reuters kan berette at nyheden om Apples planer resulterede i, at Dialog Semiconductor aktier faldt med 7,2 procent.

Apple har gennem de seneste år satset stort på at opbygge sin chip-division, der blandt andet designer processorerne i Apples mobile enheder.

Derudover designer Apple også selv sine egne grafik-processorer samt de såkaldte bionic neural-chip, der blandt andet styrer ansigtsgenkendelses-funktionen FaceID på den nye iPhone X.

Kan give konkurrencefordele

De egen-designede chip er ikke blot med til at gøre Apple mindre afhængige af eksterne leverandører. Kontrollen over både software og hardware-komponenter giver også Apple bedre forudsætninger for at introducere nye features, der differentierer sig fra konkurrenterne.

Og Apples nye strøm-chip vil ifølge Nikkeis kilder være de mest avancerede på markedet, og det kan sikre bedre styring med de forskellige komponenters strømforbrug. Dermed kan det være med til at sikre en mere effektiv udnyttelses af telefonens strømforbrug og i sidste ende kan det betyde bedre batteritid på fremtidige telefoner.

Ifølge Nikkeis kilder ventes det, at Apple vil introducere sine egne chip iPhones fra 2018 og senest i 2019.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere