Artikel top billede

OMG LOL: SMS’en fylder 25 år 🎂😂🇩🇰

Den allerførste SMS blev sendt for 25 år siden og indledte en ny æra i menneskets kommunikation.

"Merry Cristmas." "Glædelig Jul."

Sådan lød den første tekst-besked sendt 3. december 1992. 

Beskeden blev sendt fra den britiske ingeniør Neil Papworth til Vodafones britiske chef, Richard Jarvis, op til jul. 

Skønt Jarvis' mobiltelefon var på størrelse med et større bilbatteri, kunne han ikke besvare beskeden. Beskeden var sendt via en computer til Richard Jarvis, og der skulle gå to år endnu, før det blev muligt at besvare beskederne fra telefonen. 

☎️ -> 📟->📱 

Det blev det først mainstream med Nokia 2010-telefon i 1994, efter Short Messege Service, eller SMS, blev indkodet i GSM-standarden. 

På samme måde som med Twitter kunne man kun sende SMS'er på 140 tegn.

D medførte ngl meget krea10ve spr0glige krumspring, ligesom tal overt2 for at spare tegn og tid (og fordi det var sejt). "Okay" blev til "OK", som blev til "K". 

Senere begyndte telefoner at kunne kæde sms'er sammen til længere beskeder, men en enkelt SMS kostede i begyndelsen en krone og 20 øre, så der var også en økonomisk grund til at spare på tegnene. 

😃😃😃😃😃😃😃
Alle, som har sendt en ironisk SMS, ved, at det kan være svært at forstå den slags. Derfor blev smileys som ":) og ;)" meget hurtigt en del af sms-lingoen."

Den grafiske emoji i sin gule farve var allerede kendt tilbage i slutningen af 1990'erne på japanske smartphones, men blev for alvor udbredt af iPhonens lancering i 2007. Derefter var det lettere at svare et spørgsmål med en 👍 end med "Det er i orden/OK."

Faktisk taler linguister og sprogforskere om, at det skriftlige sprog for mange særligt unge i dag er ved at gå tilbage til et billedbaseret sprog i stil med de egyptiske hiroglyffer. 

Hvorfor skrive "Vil du med du og spise?," når man kan skrive "👫🍔👍?"

Tilbage i 2014 blev der sendt 18,7 milliarder sms'er på verdens plan hver eneste dag. Det svarede til 561 milliarder sms'er i hele 2014. SMS-funktionen er stadig en af de mest benyttede funktioner i mobiltelefoner den dag i dag. 

Dog er SMS'en truet. I dag benytter man i stigende grad tjenester som iMessage og Facebook Messenger til samtaler. 

Læs også: Danskernes sms-forbrug er i frit fald: Antallet af sms'er er mere end halveret på få år

Uanset hvad skal der lyde et højt tillykke til SMS'en herfra🎂🇩🇰😃😍

Læs også: Google inviterer Telenor med ind i eksklusiv klub: Vil sammen bygge fremtidens sms-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere