Artikel top billede

(Foto: Foto: jhaymesisvip, CC BY 2.0)

OMG LOL: SMS’en fylder 25 år 🎂😂🇩🇰

Den allerførste SMS blev sendt for 25 år siden og indledte en ny æra i menneskets kommunikation.

"Merry Cristmas." "Glædelig Jul."

Sådan lød den første tekst-besked sendt 3. december 1992. 

Beskeden blev sendt fra den britiske ingeniør Neil Papworth til Vodafones britiske chef, Richard Jarvis, op til jul. 

Skønt Jarvis' mobiltelefon var på størrelse med et større bilbatteri, kunne han ikke besvare beskeden. Beskeden var sendt via en computer til Richard Jarvis, og der skulle gå to år endnu, før det blev muligt at besvare beskederne fra telefonen. 

☎️ -> 📟->📱 

Det blev det først mainstream med Nokia 2010-telefon i 1994, efter Short Messege Service, eller SMS, blev indkodet i GSM-standarden. 

På samme måde som med Twitter kunne man kun sende SMS'er på 140 tegn.

D medførte ngl meget krea10ve spr0glige krumspring, ligesom tal overt2 for at spare tegn og tid (og fordi det var sejt). "Okay" blev til "OK", som blev til "K". 

Senere begyndte telefoner at kunne kæde sms'er sammen til længere beskeder, men en enkelt SMS kostede i begyndelsen en krone og 20 øre, så der var også en økonomisk grund til at spare på tegnene. 

😃😃😃😃😃😃😃
Alle, som har sendt en ironisk SMS, ved, at det kan være svært at forstå den slags. Derfor blev smileys som ":) og ;)" meget hurtigt en del af sms-lingoen."

Den grafiske emoji i sin gule farve var allerede kendt tilbage i slutningen af 1990'erne på japanske smartphones, men blev for alvor udbredt af iPhonens lancering i 2007. Derefter var det lettere at svare et spørgsmål med en 👍 end med "Det er i orden/OK."

Faktisk taler linguister og sprogforskere om, at det skriftlige sprog for mange særligt unge i dag er ved at gå tilbage til et billedbaseret sprog i stil med de egyptiske hiroglyffer. 

Hvorfor skrive "Vil du med du og spise?," når man kan skrive "👫🍔👍?"

Tilbage i 2014 blev der sendt 18,7 milliarder sms'er på verdens plan hver eneste dag. Det svarede til 561 milliarder sms'er i hele 2014. SMS-funktionen er stadig en af de mest benyttede funktioner i mobiltelefoner den dag i dag. 

Dog er SMS'en truet. I dag benytter man i stigende grad tjenester som iMessage og Facebook Messenger til samtaler. 

Læs også: Danskernes sms-forbrug er i frit fald: Antallet af sms'er er mere end halveret på få år

Uanset hvad skal der lyde et højt tillykke til SMS'en herfra🎂🇩🇰😃😍

Læs også: Google inviterer Telenor med ind i eksklusiv klub: Vil sammen bygge fremtidens sms-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere