Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Endnu et land advarer mod Kaspersky Lab: Mistænkes (igen) for russisk spionage

Storbritanniens cybersikkerheds-instans opfordrer britiske myndigheder til ikke at anvende anti-virus-løsninger fra russiske Kaspersky Lab. Også USA har advaret.

Brug ikke antivirus-software fra russiske Kaspersky Lab. Så kontant lyder meldingen fra det britiske it-sikkerheds-agentur, UK National Cyber Security Centre, til de statslige britiske myndigheder.

Dermed følger Storbritannien i kølvandet på lignende advarsler fra amerikanske myndigheder, efter der i de seneste måneder har været en del blæst om det russiske selskab, som i USA mistænkes for at spionere til fordel for hjemlandet Rusland.

UK National Cyber Security Centre fastslår, at anti-virus-løsningerne fra Kaspersky Lab ikke bør anvendes i britiske systemer, hvis de indeholder data, som er af en art, så det kan få konsekvenser for den nationale sikkerhed, hvis den kommer Rusland i hænde, som det hedder.

Ifølge direktøren i UK National Cyber Security Centre, Ciaran Martin, er centret for tiden i dialog med Kaspersky Labs om at udvikle en metode til grundig gennemgang af de af Kaspersky Labs løsninger, som anvendes i Storbritannien.

“Vi drøfter muligheden for at udvikle et framework, som vi og andre kan anvende til uafhængig verifikation,” lyder det fra direktøren.

Kaspersky Lab har ikke overraskende kategorisk afvist enhver beskyldning om, at selskabet skulle samarbejde med russiske myndigheder.

Selskabet har peget på, at det er blevet en form for syndebuk i den anspændte politiske situation mellem USA og Rusland og har fornylig også frifundet sig selv efter en grundig gennemgang, ligesom det har tilbudt myndigheder fuldt indblik i dets kildekode.

Det kan du læse mere om her: Kaspersky vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”

Herhjemme har Kaspersky Lab også blankt afvist beskyldningerne - og har også fået opbakning fra konkurrenter, som ikke mener, at der ser ud til at være kød på beskyldningerne.

Læs også:

Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?

Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder

Dansk sikkerhedsekspert bakker fuldt op om Kaspersky: “Anklagerne ser grundløse ud”

Tysk cyber-politi stoler 100 procent på Kaspersky: Ingen beviser for spionage-anklager




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere