Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fortalt til: Kim Stensdal

Mennesker i IT
Udgivet 6. december 2017 kl. 12.45

"Den store forskel på at arbejde med softwareudvikling i dag og førhen er vel, at jeg eksempelvis ikke behøver at ringe til en eller anden og spørge, hvorfor den der maskine kører på halv CPU, eller hvorfor der ikke er et link imellem to computere.

Jeg behøver heller ikke at bekymre mig om, at jeg skal monitorere det her interface og holde øje med, om det nu kører, som det skal, eller om disken er ved at være fuld.

Alt det her ’janitor-arbejde’ føler jeg, at vi klarer lettere nu.

Dermed kan man fokusere på det, der er rigtig sjovt; det er at bygge med de her legoklodser, som man kalder det. Der skal selvfølgelig stadig skrives kode, der kan binde det hele sammen, men det er kun blevet lettere.

Førhen skulle der skrives rigtig mange linjers kode, og du skulle kunne håndtere et helt system på én gang.

Jeg kan huske, at da jeg var i Cybercity, snakkede vi meget om, at vi kunne fikse tingene med jern og skalere det op på den måde.

Det er ikke noget, man tænker over mere. I dag kan du jo bare sætte auto-skalering på dine services."

Henrik Loop, CTO i Blockbuster.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itCIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.