Danske it-virksomheder har det fantastisk: Men glem nu ikke at holde øje med disse indikatorer

Computerworld mener: Den danske it-branche buldrer afsted som aldrig før. Det går faktisk helt fantastisk, viser Computerworlds nye oversigt over de bedste it-kometer herhjemme. Men pas nu på: It-erhvervet bør tage to ting meget alvorligt lige nu.

”It’s such a perfect day” sang Lou Reed i 1972. Og det har de fleste dage været for it-Danmark i 2016 og 2017.

Er du i tvivl, skal du bare bladre videre i Computerwolds it-komet-magasin anno 2017. For tallene lyver ikke: Det går fremad og opad med både ordrerne, omsætningen og succesen i de 409 it-virksomheder, der er med på bruttolisten over hastigt voksende it-virksomheder i it-Danmark 2017.

På side 20 kan du se, hvordan vi har opgjort tallene, og hvad der skal til for at komme med på listen.

Faktisk går det så godt, at hvis resten af Danmark voksede med samme hastighed som it-erhvervet, ville enhver snak om opsving hurtigt forstumme – og politikerne ville i stedet begynde at fokusere på at holde lidt igen for at undgå overophedning.

Det leder til to ting, som it-erhvervet skal tage alvorligt i lyset af analysen af de danske it-kometer.

Det første punkt er, at inden for it-erhvervet har vi få nationaløkonomer til at holde øje med udviklingen. I stedet har vi vores egen kanariefugl i minen, når det kommer til økonomiske indikatorer: Lønninger og medarbejderomsætning blandt udviklere og andre nøglefolk.

Har du ikke allerede mærket lønpresset eller sagt farvel til gode folk, som er blevet lokket til konkurrenter, er det blot et spørgsmål om tid. Og det er kritisk.

I en verden, hvor it-folk på alle niveauer forventes at levere effektiviseringer, nye løsninger og helt nye forretningsmodeller til en stadig mere moden forretning, er der behov for selvstændige, kreative og sikre folk. Det er sjovt nok også dem, som konkurrenterne er ude efter.

Det andet punkt er, at mens pengene nu kommer lidt nemmere, så er det nu, der skal produktudvikles. Væksten kommer, samtidig med at forventningerne hos kunder og brugere er skyhøje. De forventer kort sagt billigere, mere effektivt og ikke mindst sjovere produkter at arbejde med.

Er du i tvivl, kan du blot følge de daglige lister med ledige it-job, som Computerworlds moderselskab, Jobindex, hver dag udsender. Her efterlyses der i stigende omfang folk med erfaring inden for innovation, produktudvikling og kunderorientering.

Mens det er fristende at stille den klassiske sportsvogn, som du altid har ønsket dig, i garagen, så bør den først parkeres der, når du kan svare ærligt på spørgsmålet om, hvorvidt brugerne kan lide at bruge dit produkt.

I en tid, hvor brands som DR, Spotify og Google allerede primært opleves gennem en anonym sort Amazon Echo-højtaler i mit køkken, er det afgørende, at netop din løsning er mindeværdig. Ellers er alternativet kun en stemmekommando væk.

Hent magasinet her: Gratis magasin om årets it-kometer: Disse danske it-virksomheder er dygtigst til vækst.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.