Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC opruster på sikkerheden efter nytårsnedbrud: "Vi kan ikke gøre alt rigtigt hver eneste gang. Det er der ingen organisation, der kan”

TDC har ansat ny sikkerhedschef, der skal forhindre en gentagelse af sidste års nytårsnedbrud. Teleselskabet udvider med flere sikkerhedsfolk i de kommende år.

Efter det katastrofale nedbrud hos Yousee nytårsaften 2016, har TDC nu besluttet at opruste på sikkerhedsfronten.

Nedbruddet skyldtes angiveligt sabotage, og for at undgå at noget lignende skal ske igen, har TDC blandt andet ansat britiske Ray Stanton som sikkerhedschef.

Og der kommer flere til.

"Sidste år havde vi vores udfordringer. Det var meget offentligt. Jeg er kommet for at hjælpe med forbedringer, og det er en meget tydelig prioritet hos Pernille (Erenbjerg, administrerende direktør i TDC, red.). Vi får substantielt flere personer ind i TDC til at arbejde med sikkerhed til næste år og året efter," siger Ray Stanton til Jyllands-Posten.

Ray Stanton har tidligere været sikkerhedschef hos teleselskabet BT og National Grid, hvor han stod for beskyttelsen af det britiske elnet.

Det danske politi har for nylig droppet sigtelsen mod en 51-årig mand, der har været mistænkt for at stå bag nedbruddet. Sagen efterforskes stadig.

Læs også: Politiet dropper sigtelse mod 51-årig efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere