Artikel top billede

Trods forbud: Uber bliver ved med at køre i London i mange måneder endnu

Tidligere på året ophævede trafikmyndighederne i London Ubers tilladelse til at operere i byen, men en appelsag trækker ud, og derfor vil Uber tidligst kunne forlade London til april.

Den kontroversielle kørselstjeneste Uber kan få lov til at forblive i den britiske hovedstad London indtil tidligst april.

Det sker på trods af, at Londons transportmyndighederne i efteråret forbød Uber.

Det skyldes ifølge Bloomberg, at Uber har anket dommen og en høring i forbindelse med ankesagen kan tidligt finde sted i enten april eller juni.

”Vi har anket sagen, så vi kan fortsætte med at være til rådighed for vores millioner af kunder og titusindvis af chauffører i London. Men vi fortsætter med at have en konstruktiv dialog med transpor-myndighederne i London i et forsøg på at løse problemstillingen,” siger en taldsmand fra Uber til Bloomberg.

Uber-direktør: Vi er nødt til at ændre os
Ubers nye direktør Dara Khosrowshahi har tidligere sagt, at Ubers kæmper for at ændre myndighederne i Londons beslutning ”velvidende, at vi også selv er nødt til at ændre os”

Computerworld har tidligere beskrevet, at Ubers fremgangsmåde i denne type retssager typisk er at forsøge at forhale sagerne.

Det kan du læse mere om her: Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling.

"Uber ved, at de bliver ramt af søgsmål fra højre og venstre. Derfor er det i Ubers interesse at trække sagerne i langdrag i håbet om, at den offentlige mening i mellemtiden svinger i deres retning," sagde den amerikanske advokat Brook Taye, der repræsenterer taxabranchen i New York, sidste år til Computerworld.

Læs også: Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling

Det menes, at der er 40.000 Uber-chauffører i London, der er Ubers travleste marked i Europa.

Londons transpormyndigheder valgte ikke at forlænge Ubers tilladelse til at operere i storbyen med henvisning til, at Uber ikke har levet op til sit ansvar med at gennemføre baggrundstjek af sine chauffører.

Læs også: 
London forbyder Uber: Tilladelse udløber 30. september og bliver ikke fornyet

Ny Uber-CEO til krisemøde i London efter forbud: "Vi kæmper imod myndighedernes beslutning"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere