Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Trods forbud: Uber bliver ved med at køre i London i mange måneder endnu

Tidligere på året ophævede trafikmyndighederne i London Ubers tilladelse til at operere i byen, men en appelsag trækker ud, og derfor vil Uber tidligst kunne forlade London til april.

Den kontroversielle kørselstjeneste Uber kan få lov til at forblive i den britiske hovedstad London indtil tidligst april.

Det sker på trods af, at Londons transportmyndighederne i efteråret forbød Uber.

Det skyldes ifølge Bloomberg, at Uber har anket dommen og en høring i forbindelse med ankesagen kan tidligt finde sted i enten april eller juni.

”Vi har anket sagen, så vi kan fortsætte med at være til rådighed for vores millioner af kunder og titusindvis af chauffører i London. Men vi fortsætter med at have en konstruktiv dialog med transpor-myndighederne i London i et forsøg på at løse problemstillingen,” siger en taldsmand fra Uber til Bloomberg.

Uber-direktør: Vi er nødt til at ændre os
Ubers nye direktør Dara Khosrowshahi har tidligere sagt, at Ubers kæmper for at ændre myndighederne i Londons beslutning ”velvidende, at vi også selv er nødt til at ændre os”

Computerworld har tidligere beskrevet, at Ubers fremgangsmåde i denne type retssager typisk er at forsøge at forhale sagerne.

Det kan du læse mere om her: Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling.

"Uber ved, at de bliver ramt af søgsmål fra højre og venstre. Derfor er det i Ubers interesse at trække sagerne i langdrag i håbet om, at den offentlige mening i mellemtiden svinger i deres retning," sagde den amerikanske advokat Brook Taye, der repræsenterer taxabranchen i New York, sidste år til Computerworld.

Læs også: Anklager Uber for udspekuleret strategi i retten: Satser på spam og forhaling

Det menes, at der er 40.000 Uber-chauffører i London, der er Ubers travleste marked i Europa.

Londons transpormyndigheder valgte ikke at forlænge Ubers tilladelse til at operere i storbyen med henvisning til, at Uber ikke har levet op til sit ansvar med at gennemføre baggrundstjek af sine chauffører.

Læs også: 
London forbyder Uber: Tilladelse udløber 30. september og bliver ikke fornyet

Ny Uber-CEO til krisemøde i London efter forbud: "Vi kæmper imod myndighedernes beslutning"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere