Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Rikke Olsen)

Aarhusiansk hardware-succes er blandt Europas hurtigst voksende virksomheder: Nu køber kapitalfond en stor del af forretningen

Hardware-udbyderen DukaPC har stor succes med at levere it til ældre. Nu gør en investering det muligt at lancere et nyt produkt med leasing af køreklare computere.

Aarhusianske DukaPC er på listen over de hurtigst voksende virksomheder i Europa, og nu har en kapitalfond fået øjnene op for hardware-succesen fra Hinnerup.

Executive Kapital køber nu 37,5 procent af aktierne i Duka, der samtidig går på markedet med et nyt produkt.

“Executive Capital har lagt vægt på, at Duka kan noget helt specielt i forhold til at løse dagligdags udfordringer for helt almindelige mennesker. Samtidig rammer Dukas forretning ned i krydsfeltet mellem service, it og abonnementsforretning, som er et af vores fokusområder” udtaler Klavs Vejlang, Leadpartner hos Executive Capital, i en pressemeddelelse.

Dukas succes bygger på at levere it-udstyr til ældre, men i en ny satsning vil virksomheden nu lease køreklare computere til forbrugersegmentet.

"For den almindelige forbruger går samfundstendensen i retning af en faldende interesse for det tekniske - computere og teknologi er noget, der bare skal virke her og nu. Det er det, Duka traditionelt har haft stor succes med at levere til primært senior-segmentet, og med vores nye produkt DukaPro målretter vi vores ydelse til det brede forbrugermarked," siger Dukas direktør Kim Gervin.

Kim Gervin fortalte tilbage i maj måned til Computerworld, at han var på jagt efter investorer for at kunne lancere Dukas produkter i udlandet.

"Jeg tror, vi har undervurderet, hvor meget det koster at etablere sig i et andet land, når man skal begynde fra bunden. Det er derfor, vi er villige til at få andre med på vognen, og ambitionen er, at det gerne skulle ske omkring fjerde kvartal i år," sagde han dengang.  

Om investeringen fra Executive Kapital betyder, at det nu bliver realiseret er uklart - Computerworld følger op på sagen.

Læs også: Dansk hardware-succes vil til udlandet - er på jagt efter investorer: "Vi har nok undervurderet, hvor meget det koster at etablere sig i et andet land"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere