Artikel top billede

Aarhusiansk hardware-succes er blandt Europas hurtigst voksende virksomheder: Nu køber kapitalfond en stor del af forretningen

Hardware-udbyderen DukaPC har stor succes med at levere it til ældre. Nu gør en investering det muligt at lancere et nyt produkt med leasing af køreklare computere.

Aarhusianske DukaPC er på listen over de hurtigst voksende virksomheder i Europa, og nu har en kapitalfond fået øjnene op for hardware-succesen fra Hinnerup.

Executive Kapital køber nu 37,5 procent af aktierne i Duka, der samtidig går på markedet med et nyt produkt.

“Executive Capital har lagt vægt på, at Duka kan noget helt specielt i forhold til at løse dagligdags udfordringer for helt almindelige mennesker. Samtidig rammer Dukas forretning ned i krydsfeltet mellem service, it og abonnementsforretning, som er et af vores fokusområder” udtaler Klavs Vejlang, Leadpartner hos Executive Capital, i en pressemeddelelse.

Dukas succes bygger på at levere it-udstyr til ældre, men i en ny satsning vil virksomheden nu lease køreklare computere til forbrugersegmentet.

"For den almindelige forbruger går samfundstendensen i retning af en faldende interesse for det tekniske - computere og teknologi er noget, der bare skal virke her og nu. Det er det, Duka traditionelt har haft stor succes med at levere til primært senior-segmentet, og med vores nye produkt DukaPro målretter vi vores ydelse til det brede forbrugermarked," siger Dukas direktør Kim Gervin.

Kim Gervin fortalte tilbage i maj måned til Computerworld, at han var på jagt efter investorer for at kunne lancere Dukas produkter i udlandet.

"Jeg tror, vi har undervurderet, hvor meget det koster at etablere sig i et andet land, når man skal begynde fra bunden. Det er derfor, vi er villige til at få andre med på vognen, og ambitionen er, at det gerne skulle ske omkring fjerde kvartal i år," sagde han dengang.  

Om investeringen fra Executive Kapital betyder, at det nu bliver realiseret er uklart - Computerworld følger op på sagen.

Læs også: Dansk hardware-succes vil til udlandet - er på jagt efter investorer: "Vi har nok undervurderet, hvor meget det koster at etablere sig i et andet land"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.