Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Region Syddanmark efter dramatisk leverandør-exit: “Vi fortsætter milliard-udbud med de to tilbageværende leverandører”

CGI har uden varsel trukket sig fra det problemramte milliardudbud på nyt EPJ-system til Region Syd. Regionen mener stadig, at der er tilstrækkelig konkurrence med kun to leverandører.

CGI har smækket med døren og trukket sig uden varsel fra udbudsprocessen på Region Syddanmark nye EPJ-system.

Dermed er Systematic og Cambio de eneste tilbageværende leverandører i et udbud, der har været omgærdet af mystik og mistanke om favorisering.

Alligevel afviser Region Syddanmark at lade milliard-udbuddet gå om.

"Vi har tidligere meldt ud, at vi stod med tre kompetente og velkvalificerede bydere til at løfte en EPJ-løsning i Region Syddanmark. Det betyder også, at vi fortsat har god konkurrence, selvom CGI Danmark har valgt at trække sig," lyder det fra Niels Nørgaard Pedersen, der er administrerende direktør på Odense Universitetshospital, hvor udbuddet er forankret, i en pressemeddelelse.

"Derfor vil vi også fortsætte udbudsprocessen med de to tilbageværende prækvalificerede leverandører, og vi forventer, at regionsrådet kan træffe beslutning om tildeling af kontrakt i løbet af foråret 2018,” udtaler han.

Udbuddet har kritiseret for at hele processen skulle være skræddersyet til en enkelt leverandør.

Regionen har forsøgt at mørklægge centrale dokumenter i prækvalifikationen af netop Systematic, der umiddelbart kunne stille Systematic dårligere end de andre leverandører.

Samtidig har NNIT følt sig diskvalificeret fra udbuddet på en løs baggrund.

Det kan du læse mere om her: [b]NNIT-boss om milliard-udbud i Region Syddanmark: “Det her udbud er designet til, at en bestemt leverandør skal vinde"[/b]

Regionsrådet forventer at kunne vælge en leverandør i foråret 2018.

Læs også: Stor-leverandør trækker sig uden varsel fra milliard-udbud i Region Syddanmark: "Efter mange overvejelser er vi desværre nået til den konklusion"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere