Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Datalæk-skandale i Kalundborg Kommune vokser: Lønoplysninger om ansatte i flere kommune er også lækket

Datalækken i Kalundborg Kommune vokser i omfang. Nu viser det sig, at sundhedsfagligt personale fra andre kommune også har fået lækket oplysninger om deres lønforhold.

En datalæk i Kalundborg Kommune har blotlagt oplysninger om lønforhold, pensionsvilkår og funktionstillæg på sygeplejersker og sundhedsfagligtpersonale fra andre kommuner.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Det kommer fuldstændig bag på mig. Det er meget bekymrende, og jeg er da forfærdeligt ked af, at det er lagt et sted, det ikke burde ligge," siger en lønkonsulent fra en de berørte kommuner,” siger en anonym lønkonsulent fra en af de berørte kommuner til Dagbladet Børsen.

Større end antaget

Dermed er datalækken, som kom til offentlighedens kendskab i sidste uge, endnu større end først antaget

I første omgang forlød det, at det var udelukkende var peronnumre og administratorkoder til kommunens it-system, der ved et uheld blev gjort tilgængelig for ukendt antal personer og virksomheder.

Datalækken fandt angiveligt sted fordi kommunen ved en fejl placerede 10.000 mappper med over 50.000 filer på en usikret ftp-server, som borger og virksomheder også kan logge på med et brugernavn og et password.

Læs også: Lovforslag: Så store bøder skal offentlige myndigheder have, hvis de sjusker med dine persondata
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere