Artikel top billede

Datalæk-skandale i Kalundborg Kommune vokser: Lønoplysninger om ansatte i flere kommune er også lækket

Datalækken i Kalundborg Kommune vokser i omfang. Nu viser det sig, at sundhedsfagligt personale fra andre kommune også har fået lækket oplysninger om deres lønforhold.

En datalæk i Kalundborg Kommune har blotlagt oplysninger om lønforhold, pensionsvilkår og funktionstillæg på sygeplejersker og sundhedsfagligtpersonale fra andre kommuner.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Det kommer fuldstændig bag på mig. Det er meget bekymrende, og jeg er da forfærdeligt ked af, at det er lagt et sted, det ikke burde ligge," siger en lønkonsulent fra en de berørte kommuner,” siger en anonym lønkonsulent fra en af de berørte kommuner til Dagbladet Børsen.

Større end antaget

Dermed er datalækken, som kom til offentlighedens kendskab i sidste uge, endnu større end først antaget

I første omgang forlød det, at det var udelukkende var peronnumre og administratorkoder til kommunens it-system, der ved et uheld blev gjort tilgængelig for ukendt antal personer og virksomheder.

Datalækken fandt angiveligt sted fordi kommunen ved en fejl placerede 10.000 mappper med over 50.000 filer på en usikret ftp-server, som borger og virksomheder også kan logge på med et brugernavn og et password.

Læs også: Lovforslag: Så store bøder skal offentlige myndigheder have, hvis de sjusker med dine persondata
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere