Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal /)

Systematic runder en milliard i omsætning: Særlig udlandet trækker væksten

Aarhus absolutte it-darling Systematic sætter punktum for året med en omsætning, der for første gang runder en milliard kroner. Det viser årsregnskabet. Direktøren virker tilfreds.

Udenlandsk interesse trækker for første gang omsætningen over en milliard kroner hos Systematic. 

Med en omsætning for året på 1,1 milliarder kroner fordobler virksomheden nærmest sin omsætning, der sidste år lå på 685 millioner kroner. 

Det viser årsregnskabet for virksomheden, der netop er offentliggjort. 

Det forklarer topchef Michael Holm. 

”Vi har haft et fantastisk og helt ekstraordinært godt år, ikke mindst på grund af kontrakten til den amerikanske hær med vores SitaWare kommando og kontrol produkt," siger han og fortsætter:

"Med en ordre på over en milliard danske kroner sætter den sit præg på årsregnskabet, og da vi samtidig oplever en stigende både national og international interesse for it-løsninger til sundhedsområdet, må vi sige, at resultaterne for året i den grad har oversteget vores forventninger.”

International interesse

Hos Systematic er det primært udlandet, der trækker væksten. Som Michael Holm påpeger, så har blandt andet en stor ordre til det amerikanske militær spillet en afgørende rolle for året.

Læs mere om det her: 

Aarhusianske Systematic scorer gigantordre til halvanden milliarder kroner: "Vi bliver verdens største leverandør af denne type systemer"

"Ligeledes har international ekspansion været et fokusområde for os, og 62 procent af vores omsætning er nu til udlandet," siger Michael Holm. 

Topchefen kan da også notere sig en pæn fremgang i bunden af regnskabet. Virksomhedens overskud før skat lander i 2017 på 375 millioner kroner, hvilket er en voldsom fremgang fra sidste år, hvor der "kun" var 73 millioner kroner at spotte på den post. 

Læs mere om Systematic her: 

Her er Danmarks bedste it-sikkerhedsfirma: Symantec stikker af fra alle andre ... men er det en engangsforestilling?

Systematic-direktør: Tre problematiske it-projekter bør udelukke it-leverandører fra yderligere udbud

Systematic og Region Syddanmark skjuler detaljer om milliard-udbud: Her er papirerne offentligheden ikke må se
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere