Artikel top billede

Myndigheder kaster sig over brugerdata fra Facebook: 21 procent flere henvendelser på et halvt år

Politiet er i stigende grad interesseret i at få udleveret brugerdata fra Facebook. Antallet af henvendelser er steget gevaldigt i 2017.

Myndighederne er vilde med Facebook.

I hvert fald er myndighedernes interesse Facebook-brugeres data steget markant i første halvår af 2017, hvor politi og andre myndigheder har bedt om at få udleveret brugeroplysninger 78.890 gange.

Det er en stigning på 21 procent i forhold til de seks foregående måneder, hvor Facebook modtog 64.279 anmodninger om brugerdata.

I Danmark har myndighederne i første halvdel af 2017 henvendt sig 35 gange for at få udleveret oplysninger om 37 brugere. Der blev udleveret data i 51 procent af tilfældene.

Facebook udgiver - ligesom mange af de andre teknologi-giganter - en såkaldt transparency report to gange om året, og det er her, man kan følge med i, hvor mange gange myndighederne beder om brugerdata.

Du kan finde den seneste udgave af Facebooks rapport her.

Læs også: Dansk politi har krævet data om 58 danske brugere fra Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere