Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Myndigheder kaster sig over brugerdata fra Facebook: 21 procent flere henvendelser på et halvt år

Politiet er i stigende grad interesseret i at få udleveret brugerdata fra Facebook. Antallet af henvendelser er steget gevaldigt i 2017.

Myndighederne er vilde med Facebook.

I hvert fald er myndighedernes interesse Facebook-brugeres data steget markant i første halvår af 2017, hvor politi og andre myndigheder har bedt om at få udleveret brugeroplysninger 78.890 gange.

Det er en stigning på 21 procent i forhold til de seks foregående måneder, hvor Facebook modtog 64.279 anmodninger om brugerdata.

I Danmark har myndighederne i første halvdel af 2017 henvendt sig 35 gange for at få udleveret oplysninger om 37 brugere. Der blev udleveret data i 51 procent af tilfældene.

Facebook udgiver - ligesom mange af de andre teknologi-giganter - en såkaldt transparency report to gange om året, og det er her, man kan følge med i, hvor mange gange myndighederne beder om brugerdata.

Du kan finde den seneste udgave af Facebooks rapport her.

Læs også: Dansk politi har krævet data om 58 danske brugere fra Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere