Artikel top billede

Rettelse til sikkerhedshul i processorer skaber problemer: Kan koste op mod 30 procent af ydeevnen på din computer

Patches til at lukke alvorlige sikkerhedshuller i blandt andet Intel-processorer kan koste op imod 30 procent af visse computeres ydeevne.

Teknologiens verden rystes i øjeblikket, efter at Googles Project Zero-afdeling sammen med flere universiteter og sikkerhedsselskaber har udgivet detaljer omkring to meget alvorlige sikkerhedsfejl i blandt andet Intels processorer i computere helt tilbage til 1995.

Det kan du læse mere om her :Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Sårbarhederne, der har fået navnene Spectre og Meltdown, har fremtvunget en omskrivning af kernel-koden i Windows og Linux, men de omskrivninger, en gruppe af større patches, vil påvirke din computers ydeevne.

Sårbarheden betyder, at ondsindede programmer kan tilgå hukommelse og information, der ellers kun kan tilgås af styresystemet. Derudover tillader en anden opdaget sårbarhed, at man kan tilgå ellers fejlfrie programmers data. 

Løsningen, som allerede har ramt Linux-computere i form af patches, har dog vist sig at sænke en computers ydeevne med op til 30 procent alt efter, hvilken processor du har, og hvilken type program du benytter.

Også Windows 10-opdateringer er på vej, og det er endnu uvist, hvor stor effekten på ydeevnen opdateringerne vil have. 

Intel fortæller dog til PCworld.com, at den almindelige bruger ikke vil føle en neddrosling af ydeevnen. De fleste forbruger- og kontorrelaterede opgaver vil kun opleve et fald på 0 til 2 procent ifølge Intel, hvorimod særligt virtualisering kan blive ramt med op til 30 procent svagere ydeevne.

Pcworld.com testede også et par spil på en opdateret Linux-maskine, og man oplevede ingen fald i billeder i sekundet (fps), hvilket ikke tyder på et fald i ydeevnen.

Læs også: Alvorlige sårbarheder rammer alle nyere Intel-processorer: Se her, om du er ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere