Artikel top billede

(Foto: Intel)

Rettelse til sikkerhedshul i processorer skaber problemer: Kan koste op mod 30 procent af ydeevnen på din computer

Patches til at lukke alvorlige sikkerhedshuller i blandt andet Intel-processorer kan koste op imod 30 procent af visse computeres ydeevne.

Teknologiens verden rystes i øjeblikket, efter at Googles Project Zero-afdeling sammen med flere universiteter og sikkerhedsselskaber har udgivet detaljer omkring to meget alvorlige sikkerhedsfejl i blandt andet Intels processorer i computere helt tilbage til 1995.

Det kan du læse mere om her :Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Sårbarhederne, der har fået navnene Spectre og Meltdown, har fremtvunget en omskrivning af kernel-koden i Windows og Linux, men de omskrivninger, en gruppe af større patches, vil påvirke din computers ydeevne.

Sårbarheden betyder, at ondsindede programmer kan tilgå hukommelse og information, der ellers kun kan tilgås af styresystemet. Derudover tillader en anden opdaget sårbarhed, at man kan tilgå ellers fejlfrie programmers data. 

Løsningen, som allerede har ramt Linux-computere i form af patches, har dog vist sig at sænke en computers ydeevne med op til 30 procent alt efter, hvilken processor du har, og hvilken type program du benytter.

Også Windows 10-opdateringer er på vej, og det er endnu uvist, hvor stor effekten på ydeevnen opdateringerne vil have. 

Intel fortæller dog til PCworld.com, at den almindelige bruger ikke vil føle en neddrosling af ydeevnen. De fleste forbruger- og kontorrelaterede opgaver vil kun opleve et fald på 0 til 2 procent ifølge Intel, hvorimod særligt virtualisering kan blive ramt med op til 30 procent svagere ydeevne.

Pcworld.com testede også et par spil på en opdateret Linux-maskine, og man oplevede ingen fald i billeder i sekundet (fps), hvilket ikke tyder på et fald i ydeevnen.

Læs også: Alvorlige sårbarheder rammer alle nyere Intel-processorer: Se her, om du er ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere