Artikel top billede

Fra avancerede smartwatches til helt simple fitness-armbånd: Sådan går det med salget af wearables

Markedet for wearables er inde i en rivende udvikling, og væksten vil være markant i de kommende år. Få overblikket her.

En årlig vækst på 18,4 procent fra 2017 til 2021. Det er, hvad det globale marked for wearables har udsigt til, når man ser på antallet af enheder, som producenterne sender afsted fra fabrikkerne.

Sådan lyder det i et nyt forecast fra analysefirmaet IDC, hvor det fremgår, at der i 2017 sendes lidt over 113 millioner wearables-enheder ud på markedet på globalt plan. Det vil være steget til over 222 millioner i 2021.

Selvom det vrimler med avancerede smartwatches på markedet, er det dog stadig de helt simple fitness-armbånd, der sælger bedst, viser opgørelsen.

Det er nemlig i dag produktkategorien basic wristbands - eksempelvis produkter som Xiaomi Mi Band og Fitbit Charge - der fylder mest på markedet med en markedsandel på 39,8 procent.

Det ventes at ændre sig frem mod 2021.

Læs også: Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel

Sådan vil markedet udvikle sig

Til den tid vil den dominerende produktkategori være 'basic watches' med 35,1 procent, efterfulgt af 'smart watches' med 32,1 procent - og basic wristbands vil til den tid være faldet til en markedsandel på 21,5 procent.

“Ure (både smart og basic) har kurs imod at overtage føringen og ventes at stige fra 61,5 millioner i 2017 til 149,5 millioner i 2021 i takt med, at der kommer flere flere leverandører - særligt modebrands - hvilket driver væksten i denne kategori,” skriver IDC.

“Men det forbliver en udfordring at komme videre fra health og fitness og at overbevise forbrugerne om at bruge flere penge på noget, der måske ikke umiddelbart er indlysende."

"Det er her, at modebrands har en chance for at gøre det godt, da deres kundebase ikke plejer at prioritere funktioner.”

Herunder kan du se, hvordan IDC forventer, at markedet for wearables vil udvikle sig i de kommende år.

Læs også:

Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel

Helt nye brugergrænseflader på fremmarch: Stiller meget store krav til dig som softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere