Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Fra avancerede smartwatches til helt simple fitness-armbånd: Sådan går det med salget af wearables

Markedet for wearables er inde i en rivende udvikling, og væksten vil være markant i de kommende år. Få overblikket her.

En årlig vækst på 18,4 procent fra 2017 til 2021. Det er, hvad det globale marked for wearables har udsigt til, når man ser på antallet af enheder, som producenterne sender afsted fra fabrikkerne.

Sådan lyder det i et nyt forecast fra analysefirmaet IDC, hvor det fremgår, at der i 2017 sendes lidt over 113 millioner wearables-enheder ud på markedet på globalt plan. Det vil være steget til over 222 millioner i 2021.

Selvom det vrimler med avancerede smartwatches på markedet, er det dog stadig de helt simple fitness-armbånd, der sælger bedst, viser opgørelsen.

Det er nemlig i dag produktkategorien basic wristbands - eksempelvis produkter som Xiaomi Mi Band og Fitbit Charge - der fylder mest på markedet med en markedsandel på 39,8 procent.

Det ventes at ændre sig frem mod 2021.

Læs også: Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel

Sådan vil markedet udvikle sig

Til den tid vil den dominerende produktkategori være 'basic watches' med 35,1 procent, efterfulgt af 'smart watches' med 32,1 procent - og basic wristbands vil til den tid være faldet til en markedsandel på 21,5 procent.

“Ure (både smart og basic) har kurs imod at overtage føringen og ventes at stige fra 61,5 millioner i 2017 til 149,5 millioner i 2021 i takt med, at der kommer flere flere leverandører - særligt modebrands - hvilket driver væksten i denne kategori,” skriver IDC.

“Men det forbliver en udfordring at komme videre fra health og fitness og at overbevise forbrugerne om at bruge flere penge på noget, der måske ikke umiddelbart er indlysende."

"Det er her, at modebrands har en chance for at gøre det godt, da deres kundebase ikke plejer at prioritere funktioner.”

Herunder kan du se, hvordan IDC forventer, at markedet for wearables vil udvikle sig i de kommende år.

Læs også:

Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel

Helt nye brugergrænseflader på fremmarch: Stiller meget store krav til dig som softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere