Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Fra avancerede smartwatches til helt simple fitness-armbånd: Sådan går det med salget af wearables

Markedet for wearables er inde i en rivende udvikling, og væksten vil være markant i de kommende år. Få overblikket her.

En årlig vækst på 18,4 procent fra 2017 til 2021. Det er, hvad det globale marked for wearables har udsigt til, når man ser på antallet af enheder, som producenterne sender afsted fra fabrikkerne.

Sådan lyder det i et nyt forecast fra analysefirmaet IDC, hvor det fremgår, at der i 2017 sendes lidt over 113 millioner wearables-enheder ud på markedet på globalt plan. Det vil være steget til over 222 millioner i 2021.

Selvom det vrimler med avancerede smartwatches på markedet, er det dog stadig de helt simple fitness-armbånd, der sælger bedst, viser opgørelsen.

Det er nemlig i dag produktkategorien basic wristbands - eksempelvis produkter som Xiaomi Mi Band og Fitbit Charge - der fylder mest på markedet med en markedsandel på 39,8 procent.

Det ventes at ændre sig frem mod 2021.

Læs også: Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel

Sådan vil markedet udvikle sig

Til den tid vil den dominerende produktkategori være 'basic watches' med 35,1 procent, efterfulgt af 'smart watches' med 32,1 procent - og basic wristbands vil til den tid være faldet til en markedsandel på 21,5 procent.

“Ure (både smart og basic) har kurs imod at overtage føringen og ventes at stige fra 61,5 millioner i 2017 til 149,5 millioner i 2021 i takt med, at der kommer flere flere leverandører - særligt modebrands - hvilket driver væksten i denne kategori,” skriver IDC.

“Men det forbliver en udfordring at komme videre fra health og fitness og at overbevise forbrugerne om at bruge flere penge på noget, der måske ikke umiddelbart er indlysende."

"Det er her, at modebrands har en chance for at gøre det godt, da deres kundebase ikke plejer at prioritere funktioner.”

Herunder kan du se, hvordan IDC forventer, at markedet for wearables vil udvikle sig i de kommende år.

Læs også:

Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel

Helt nye brugergrænseflader på fremmarch: Stiller meget store krav til dig som softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere